MAAJOUKKUETIEN valmentajat palvelevat seuroja ja pelaajia

Osaavat valmentajat ovat MAAJOUKKUETIE-järjestelmän ydin. Tiimiin kuuluu ensimmäiselle vuoteen 2019 yltävälle jaksolle kaksi päätoimista ja joukko osa-aikaisia valmentajia, joiden tehtävänä on tukea pelaajia ja seuroja pelaajakehitystyössä kohti huippua.

Tyttöjen puolella toimii päätoimisena FBA-valmentajana ja -kouluttajana Hannu Santanen, jonka tehtävään kuuluu myös tyttöjen U16-maajoukkueen päävalmentajan tehtävä. Poikien puolella ehti samassa työssä aloittaa Jarkko Rantala, jonka siirtyminen syksystä alkaen Salibandyliiton huippu-urheilujohtajaksi kuitenkin avasi paikan uuteen hakuun. Se on paraikaa käynnissä.
– Näkemystä ja kokemusta on tullut valmennustyöskentelystä sekä sekä seurapuolelta kuin Salibandyliiton järjestämässä valtakunnallisessa juniorivalmennuksessa, Hannu Santanen kertoi omasta taustastaan heti valinnan jälkeen.
– Nyt olen lopettelemassa opintovapaata ja odotan suurella mielenkiinnolla uusia tehtäviä.

Päävalmentajat osallistuvat kehittymisen seurantatapahtumien johtamiseen ja toteuttamiseen ja vastaavat lisäksi täydennyskoulutusprosesseista ja seurakäynneistä sekä yhteistyöstä seurojen valmennuspäälliköiden ja valmentajien kanssa FBA-tiimin jäsenenä.

B-ikäluokassa niin pojissa kuin tytöissäkin toimivat MAAJOUKKUETIE-/FBA-valmentajina U19-ikäluokkien maajoukkuevalmentajat.
– Yksittäinen harjoitus ei tee huippua, vaan säännöllinen, suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen työ, U19-maajoukkueen uusi päävalmentaja Atte Juuti muistutti heti työnsä aluksi..
– Maajoukkueessa tapahtuva juniorivalmennus on pitkälti myös urheilijaksi kasvamiseen opettamista ja viestimistä mitä kasvaminen kansainväliselle huipulle vaatii.

– Niin päätoimisiin tehtäviin kuin luottamustoimipohjaisiin United-valmentajan tehtäviinkin oli laajalti kiinnostusta, ja mielestäni onnistuimme valinnoissa erinomaisesti, Salibandyliiton valmennuspäällikkö Miikka Lamu sanoo.
– Löysimme ikäluokkiin sopivat valmentajat, ja heti ensimmäisissä tapahtumissa United-valmentajat hoitivat hommansa hienosti.

United-valmentajien kunniatehtävänä on löytää ja valita potentiaalisimmat pelaajat muista kuin MAAJOUKKUETIE-yhteistyöseuroista ja valmentaa tapahtumissa heistä koottuja joukkueita.
– United-valmentajilla on jo alla paljon kokemusta ikäluokkavalmentajina, ja he tuntevat ikäluokkien pelaajat varsin hyvin, Miikka Lamu muistuttaa.

Lue myös: MAAJOUKKUETIE on seuroissa tehtävää työtä varten – mukana jo 2300 pelaajaa

MAAJOUKKUETIE-valmentajat:

Pojat U16-maajoukkue ja C-ikäluokka 2002-2003-syntyneet (päätoiminen)
Hakuprosessi Jarkko Rantalan seuraajan löytämiseksi käynnissä.

Pojat U19-maajoukkue ja MAAJOUKKUETIE-FBA-valmentajat / B-ikäluokka
Atte Juuti, päävalmentaja
Stefan Korhonen, valmentaja
Janne Krankka, valmentaja
Tony Bäcksbacka, maalivahtivalmentaja

Pojat U16-maajoukkue ja MAAJOUKKUETIE-FBA-valmentajat / C-ikäluokka 2002-syntyneet
Jussi Huovinen, valmentaja
Jarno Nikulainen, valmentaja
Ilja Pantzar, valmentaja

MAAJOUKKUETIE-FBA-valmentajat / C-ikäluokka 2003-syntyneet
Harri Hakala, valmentaja
Jari Nyström, valmentaja

MAAJOUKKUETIE-FBA-valmentajat / D-ikäluokka 2004-2005-syntyneet
Henry Myyryläinen, päävalmentaja
Juha Seppä, valmentaja
Henri Niskanen, valmentaja
Johan Tuominen, valmentaja

Tyttöjen MAAJOUKKUETIE-FBA-valmentajat

D-tytöt (2005-2006 syntyneet)

Lauri Nivalinna
Tia Melava
Jouni Kivinen
Antti Kärkkäinen
Toni Varis (maalivahdit)

C-tytöt (2003-2004 syntyneet)

Hannu Santanen TU16 MJ
Ville Turunen TU16 MJ
Vesa Pulkkinen TU16 MJ
Aake Kettunen (maalivahdit)
Toni Varis (maalivahdit)

B-tytöt (2001-2002 syntyneet)

Tapio Tamminen TU19 MJ
Tiina Röning TU19 MJ
Kari Saukkonen TU19 MJ
Jari Nissinen
Aake Kettunen (maalivahdit)

MAAJOUKKUETIE FBA konsepti – pelaajakehityksen uusi aika

Salibandyliiton Pelaajapolku uudistuu maajoukkuetieksi 2017. Maajoukkuetie toteutetaan Eerikkilän Floorball Academyn (FBA) toimintaperiaatteiden mukaisesti. Pelaajakehityksen varmistamisen lisäksi keskeistä on seurojen valmentajien ja valmennuspäälliköiden osaamisen lisääminen. MAAJOUKKUETIE FBA toiminnan tavoite on kehittää suomalainen pelaajien kehittämisen malli maailman parhaaksi. Avainasiana uudistetussa pelaajakehitysjärjestelmässä on maajoukkue- ja maajoukkuetievalmentajien yhteistyö seuravalmennuksen ja valmennuspäälliköiden kanssa.

MJT-valmennus.jpg

Jaa artikkeli