Maailman parhaaksi joukkueeksi - Suomen naiset leireilivät Eerikkilässä

Naisten salibandymaajoukkue leireili 12.-14.6. Eerikkilän urheiluopiston aurinkoisissa maisemissa. Kolmen päivän kesäleirille kokoontui 32 naisten maajoukkuepelaajaa, ja ohjelmassa oli testejä, luentoja sekä kolme leiriottelua. Leirin päätteeksi valittiin Suomen joukkue opiskelijoiden MM-kisoihin.

Kippilän kipparoima Saksa vei pienpelimestaruuden

Ensimmäinen leiripäivä kului pitkälti fyysisten testien merkeissä, kun pelaajilta testattiin nopeutta, kimmoisuutta ja kestävyyttä verrattuna maajoukkueen tavoitetasoihin. Illalla päästiin laatikkoonkin, kun ratkottiin ryhmän pienpelimestaruus. Kahdella areenalla taistelivat Veljet, Porton Lortot, Saksa ja Junnut. Alkusarjan ja tiukkojen pudotuspelien jälkeen luonnollisesti Saksa voitti. Saksan riveissä mestaruuden pokkasivat Kippilä, Hakkarainen, M. Laitinen, Kauppila, Kekkonen, Lampinen, Rantanen ja viimeisenä lukkona maalinsuulla Noora Laakso.
– Päästiin vähän päästämään höyryjä pikkukaukaloon leirin aluksi. Meidän joukkue sai heti hyvän tiimihengen päälle, oli hyvää huumoria ja uskottiin voittoon koko ajan. Valittiin joukkueen nimeksi Saksa, koska Saksahan voittaa aina ja sehän toimi hienosti, Kippilä virnisti taistelun tauottua.

Tavoitteena olla maailman paras joukkue

Maanantaina saatiin paikalle vierasluennoija, kun miesten maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen kävi puhumassa joukkueelle itsensä johtamisesta ja huippu-urheilun vaatimuksista, mutta myös ainutlaatuisesta mahdollisuudesta elää huippu-urheilijan elämää. Iltapäivällä pelaajat pääsivät itse arvioimaan omaa motivaatiotaan ja muutosvalmiuttaan, jotka ovat avainasioita heidän matkallaan kohti parasta versiota itsestään.
nmjb.jpg– Leirin päätavoitteena oli auttaa pelaajia selvittämään heidän tämänhetkinen motivaatiotasonsa ja muutosvalmiutensa. Edellisissä kisoissa ollaan oltu todella lähellä isoa voittoa, mutta tekemällä asioita vain samalla tavalla emme tule pääsemään yhtään lähemmäs. Jotta maajoukkue pystyy joukkueena nousemaan seuraavalle tasolle ja olemaan todella maailman paras joukkue, tulee jokaisen pelaajan – niin runkopelaajien kuin nuorten haastajienkin – pystyä nostamaan tasoaan. Tähän haettiin nyt pelaajien kanssa konkreettisia askeleita ja oli hienoa nähdä, miten täysillä pelaajat heittäytyivät mukaan, kiitteli päävalmentaja Lasse Kurronen.

Sanni Nieminen ratkaisi ensimmäisen täplän Työläisille

Maanantai-illan kruunasi ensimmäinen kolmesta leiripelistä. Pelaajat oli jaettu ”Työläisiin” ja ”Opiskelijoihin” sen mukaan, oliko pelaajalla mahdollisuus edustaa Suomea opiskelijoiden MM-kisoissa Portugalissa heinäkuussa (kokoonpanot alla). Maanantai-illan ottelussa maalittoman ensimmäisen erän jälkeen niskan päälle pääsivät Opiskeiljat, jotka ottivat 1-0 ja 2-1 johdon toisen erän alussa. Kolmannessa erässä ottelun ratkaisijaksi nousi kuitenkin Sanni Nieminen, jonka kahdella maalilla Työläiset veivät 5-2-voiton.

Työläiset – Opiskelijat 5-2. 16:20 0-1 Alila (Alanko), 21:23 1-1 Huuskonen (Niemelä), 26:36 1-2 Hakkarainen (Lampinen), 28:26 2-2 Kujala (Saario), 29:08 3-2 Kauppinen, 42:36 4-2 Nieminen (Saario), 45:22 5-2 Nieminen (Vallenius).

Tiistain taisteluista tasapisteet, Sofia Leino ja Juuli Hakkarainen sankareina

Tiistaiaamuna aurinko helli urheiluopistoa ja valmentaja Markus Huhtimon vetämä aamujumppa sujui iloisella meiningillä lämpimässä aamuauringossa. Edessä oli kaksi ottelua, joissa jatkettiin leirin pelillisten teemojen opettelua. Pallottomassa pelissä ajettiin sisään maajoukkueen aktiivista pelitapaa ja pallollisessa pelissä pääpaino taas oli pelirohkeudessa eli pelaajia kannustettiin haastoihin ja murtautumisiin.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Opiskelijat ottivat ensin ohjat käsiinsä ja siirtyivät toisessa erässä jo 2-0 johtoon. Työläisten joukkue kuitenkin punnersi rinnalle, kun Tuuli Huuskonen viimeisteli 2-2-lukemat Emmi Niemelän vapauttavasta syötöstä. Kolmas erä päättyi maalittomana, joten edessä olivat rangaistuslaukauskisa. Niemelä vei opiskelijat ensin johtoon, sitten Nea Suominen leipoi pallon verkkoon tasoittaen kisan. Viimeisessä parissa Julia Turunen ei onnistunut, mutta viimeisenä laukojana Sofia Leino heilutti verkkoa ja ratkaisi näin voiton Työläisille.

Työläiset – Opiskelijat 3-2 RL. 12:16 0-1 Lirkki (V. Laitinen), 16:12 0-2 Hakkarainen (Alila), 17:29 1-2 Rantala (Saario), 32:16 2-2 Huuskonen (Niemelä), 45:00 3-2 Leino (RL).

Lounastauon jälkeen oli viisikkopalautteiden aika, kun jokainen kentällinen pääsi käymään läpi omaa peliään valmennustroikan Lasse Kurronen, Irina Peltola ja Markus Huhtimo kanssa. Tästä viimeiset vinkit illan peliin ja vielä kerran laatikkoon. Vaikka jalka varmasti painoi, niin jokainen pelaaja veti sata lasissa loppuun asti ja viimeisessäkin pelissä oli huimasti vauhtia.

Tällä kertaa tahtipuikkoa heiluttivat alussa Työläiset, jotka siirtyivät nuorten tähtien Sara Piispan ja Mia Valleniuksen maaleilla 1-0 ja 2-1 johtoon. Tällä kertaa viimeisen sanan sanoi kuitenkin Portugaliin lähtevä Opiskelijoiden ryhmä. Kovan pyörityksen päätteeksi 2-2 tasoituksen iski Siru Kekkonen My Kippilän tarjoilusta. Eikä siinä vielä kaikki, Inka Lampisen loistosyöttö löysi Juuli Hakkaraisen maalin edustalta ja Hakkarainen siirsi onetimerilla Opiskelijat 2-3 johtoon toisen erän lopussa. Kolmannessa erässä Opiskelijat kestivät Työläisten rynnistyksen ja näin viimeisen voiton vei Opiskelijoiden joukkue.

Työläiset – Opiskelijat 2-3. 14:03 1-0 Piispa (Kauppinen), 18:09 1-1 Kauppila (Rantanen), 18:32 2-1 Vallenius (Eskelinen), 27:06 2-2 Kekkonen (Kippilä), 28:34 2-3 Hakkarainen (Lampinen).
Kohti Porton MM-kisoja ja syyskuun Ruotsi-otteluita

Leirin päätteeksi valittiin Suomea opiskelijoiden MM-kisoihin 18.-25.7.2016 edustamaan lähtevä kisajoukkue. Suomi saa jalkeille maajoukkuetason joukkueen, joten kisat tulevat toimimaan naisten maajoukkueelle hyvänä välietappina kohti päätavoitetta olla maailman paras joukkue.

Katso opiskelijajoukkueen kokoonpano

Naisten maajoukkueen seuraava tapahtuma on syyskuun Ruotsi-ottelut 7.-11.9.2016. Tapahtuman aluksi pelaajat testataan ja katsotaan, miten kesän työnteko on tuottanut tulosta. Pelillistä tasoa mitataan kahdessa maaottelussa, kun perjantaina 9.9. Suomi kohtaa Ruotsin Uumajassa ja sunnuntaina 11.9. vuorossa on kaksoismaaottelun toinen osa Vantaan Energia Areenalla. Viime vuonna tapahtuma oli loppuunmyyty ja tälläkin kertaa myynnissä on edullisia joukkuelippuja, tervetuloa kannustamaan Suomi voittoon!