Liigapelaajan dopingrikkomus tarkentaa käytäntöjä Kooveessa

Koovee salibandy tulee jatkossa entistäkin huolellisemmin varmistamaan, että jokainen liigajoukkueen pelaaja tiedostaa ja osaa sulkea pois myös tahattoman urheilussa kiellettyjen aineiden käytön, kerrotaan seuran julkaisemassa tiedotteessa.

Koovee salibandyn Marianne Vitelin dopingrikkomus lisää entisestään antidopingasioiden tiedottamista ja tukitoimintoja seuran liigajoukkueissa.

Koovee ei hyväksy dopingin käyttöä missään muodossa, ja seura tulee jatkossa entistäkin huolellisemmin varmistamaan, että jokainen liigajoukkueen pelaaja tiedostaa ja osaa sulkea pois myös tahattoman urheilussa kiellettyjen aineiden käytön.

Antidopingasiat on erikseen mainittu naisten liigajoukkueen pelaajasopimuksessa, ja asia on tähänkin asti käyty läpi joukkueessa ennen jokaisen sarjakauden alkua. Jatkossa antidopingista tullaan keskustelemaan jokaisen pelaajan kanssa henkilökohtaisesti pelaajasopimuksen solmimisen yhteydessä. Joukkueet tarjoavat aktiivisesti pelaajille tukea tietojen selvittämiseksi ja tarvittaessa myös poikkeusluvan hakemiseksi.

– Säännöt ovat selvät, ja antidopingtyö on tärkeä osa huippu-urheilua. Otamme tästä opiksi. Käymme jatkossa läpi antidopingasiat jokaisen pelaajan kanssa henkilökohtaisesti, sillä harmittomaltakin tuntuvan lääkkeen sallittavuus on aina syytä varmistaa. Tulemme myös korostamaan entistä selkeämmin sitä, että joukkueen toimihenkilöt ovat pelaajien käytettävissä, mikäli pelaaja on vähänkin epävarma esimerkiksi lääkkeiden käytön suhteen, Kooveen naisten liigajoukkueen päävalmentaja Tiina Röning (kuvassa) sanoo.

Koovee salibandy katsoo Marianne Vitelin luotettavalla tavalla selvittäneen dopingrikkomuksen taustan ja tahattomuuden. Salibandyliiton määräämän asianmukaisen toimintakiellon päätyttyä pelaaja voi jatkaa pelaamista Koovee salibandyn joukkueissa, ja rooli määräytyy normaaliin tapaan urheilullisten kriteerien mukaisesti.

Kooveen tiedotteesta.
Kuva: Esa Takalo.

Jaa artikkeli