Lassi Kotovaara Hopea-Happeesta Tampereelle

Kooveen liigajoukkueeseen liittyy kahdeksi seuraavaksi kaudeksi Lassi Kotovaara hopeajoukkue Jyväskylän Happeesta. Samalla tuore poikien maailmanmestari Matias Lintula sitoutui joukkueeseen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Viime kaudella joukkueeseen tullut Turkka Lehtinen vahvisti jatkavansa liigatasolla Kooveessa ainakin seuraavan kauden ajan. Tuomas Aho taas lähtee ”ulkomaan komennukselle” Chur Unihockeyn riveihin Sveitsin pääsarjaan.

Viime kauden hopeamitalisti Lassi Kotovaara teki tiiviiden keskustelujen jälkeen päätöksen jatkaa pelaajauraansa Kooveen liigajoukkueessa ja muuttaa Tampereelle ainakin seuraavan kahden vuoden ajaksi. Lassi tuo erittäin vahvan lisän Kooveen sentteriosastolle ja on nuoresta iästään huolimatta kokenut liigapelaaja. 1994-syntynyt Lassi teki liigadebyyttinsä jo kaudella 2011-12 ja on sen jälkeen pelannut 75 ottelua Salibandyliigassa tehoilla 50 maalia ja 31 syöttöä. Lassi on 1994-ikäluokan lahjakkaimpia pelaajia ja löytää ketjukaverinsa välillä aivan maagisella tavalla.

Päävalmentaja Hannu Santanen:
– Lassi on todella hieno lisä joukkueeseen ja varmasti tuo hyökkäyspeliimme ylimääräisen vaihteen. Nyt meillä on pelaajarungossa kolme nuorta mutta erittäin osaavaa keskushyökkääjää, joten niiltä osin tilanne on erittäin hyvä.

Puolustajaosastolla Matias Lintulan ja Turkka Lehtisen jatkosopimukset ovat erittäin tärkeitä. Matias Lintula taas esiintyi vahvasti nuorten MM-kisoissa ja kehittyy koko ajan pelaajana. Viime kausi oli Matiaksen osalta läpimurto liigatasolle, mutta ensi kaudella tarjolla on kasvavaa vastuuta erityisesti pallollisena puolustajana. Turkka pelasi vahvan viime kauden ja tuo kokemusta melko nuoreen puolustukseen.
– Tuomas Ahon siirtyminen Sveitsiin on meille tietenkin menetys, olihan Tuomas etenkin loppukaudesta yksi runkopuolustajiamme. Turkka ja Matias ovat tärkeitä osia puolustuksessa ensi kaudella ja varmasti pystyvät vastuuta ottamaan”, kommentoi Hannu Santanen ja jatkaa:
– Uskon, että puolustajamme ottavat tulevalla kaudella isoja askeleita eteenpäin, potentiaalia porukassa on erittäin paljon.

Viime kaudella Koovee otti isoja askelia eteenpäin, ja tulevalle kaudelle päästään rakentamaan vahvalle rungolle, mutta edelleen haastajan asemasta. Tavoitteena on viedä joukkueen peliä taas askel eteenpäin ja kehittää pelaajia edelleen, jolloin pelaajat pystyvät nostamaan itseään aina miesten maajoukkuetasolle asti. Nuorten maajoukkueen leirityksissä pelaajia onkin ollut ja lähivuosien tavoitteena on nostaa joukkue mitaleille Salibandyliigassa ja pelaajia maajoukkueleirityksiin.
– Näen, että erityisesti joukkueen 1990-luvun alkupuolella syntyneissä pelimiehissä on potentiaalia nousta miesten maajoukkueeseen. Pyrimme menemään jatkuvasti eteenpäin seurana ja joukkueena ja rakentamaan kykyä menestyä pienten askelten kautta. Työtä on jäljellä vielä valmennuksella ja pelaajilla, mutta suunta on oikea, kommentoi seuran urheilutoimenjohtaja Jussi Kauppi.

Joukkueen mukana on elokuun loppuun asti tryout-sopimuksella aiemmin julkaistujen Aleksi Jokelan ja Oskari Västilän lisäksi SC PirU:ssa viime kaudella pelannut Koovee-kasvatti Joona Varuhin sekä Ilveksessä pelannut Jari Laaksonen. Keskusteluja käydään edelleen sekä viime kaudella Kooveessa pelanneiden että ulkopuolisten pelaajien kanssa ja kesäkuun alkupuolella pystytään kertomaan lisää uutisia pelaajatilanteesta.

Hannu Santanen:
– Mielenkiintoisia keskusteluja menossa, mutta toki haluamme antaa myös tryout-pelaajille mahdollisuuden lunastaa paikka lopullisessa rosterissa. Hyvä tilanne meillä on erityisesti hyökkääjien ja maalivahtien osalta eikä puolustuksen tilannekaan huonolta vaikuta.

Nyt julkistettujen sopimusten jälkeen Kooveen liigajoukkueen rosterissa on tryout-pelaajien lisäksi 3 maalivahtia, 7 puolustajaa ja 10 hyökkääjää.

Tällä hetkellä seuralla on sopimus seuraavien pelaajien kanssa ensi kaudesta:

Maalivahdit:

Rasmus Hasu
Eero Peiponen
Arvid Vonk

Puolustajat:

Jussi Alamettälä
Nico Andersson
Niko Hosiasluoma
Turkka Lehtinen
Matias Lintula
Valtteri Pajunen
Mikko Repo

Hyökkääjät:

Mikko Immonen
Perttu Koljonen
Lassi Kotovaara
Miro Lehtinen
Jussi Luoma
Henri Mäenpää
Tuukka Pero
Samu Saari
Samuli Salomaa
Lassi Ylisiurunen

Kuva: Topi Naskali

Jaa artikkeli