Lasse Kurrosesta salibandynaisten uusi päävalmentaja

Salibandyliitto on valinnut lappeenrantalaisen Lasse Kurrosen Suomen naisten salibandymaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Sopimus on 2+2-vuotinen.

Kurronen ottaa vetovastuun Marko Pajulta, jonka kaksivuotinen pesti huipentui Tampereella viime joulukuussa pelattuihin naisten MM-kisoihin. Suomi kaatui MM-loppuottelussa Ruotsille rangaistuslaukauskisassa luvuin 4-5.

Kurrosen, 30, johdolla Suomen salibandynaiset valmistautuvat kohti joulukuussa 2017 Slovakiassa pelattavia MM-kisoja.

Lasse Kurronen on vielä suhteellisen nuori, mutta valmentajana takana on jo melkoinen määrä kausia pääsarjatasolla. Viimeiset kolme vuotta hän on toiminut lappeenrantalaisen NST:n Naisten Salibandyliigajoukkueen päävalmentajana ja sitä ennen useita kausia valmennustiimissä. Vuodesta 2014 alkaen hän on kuulunut alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen valmennustiimiin.

Millaisin miettein otat päävalmentajan tehtävän vastaan ?

– Hyvillä mielin. Tulee varmasti haasteellinen, mutta mielenkiintoinen pesti. Ja hetken aikaa kun sain asiaa miettiä, niin on se sellainen, josta ei tohtinut kieltäytyä.

Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Petri Kettusen mukaan naisten maajoukkue saa Kurrosesta yhteistyökykyisen, motivoituneen ja kokonaisvaltaisesti toimintaa eteenpäin vievän päävalmentajan.

Mikä on Kurrosen käsitys huippunaissalibandyn tilasta ?

– Tampereen MM-joukkueessa oli muutama todella kokenut pelaaja ja muutamia nuoria pelaajia. Runko on ihan hyvän ikäinen ja ikäluokkamaajoukkueesta kasvaa uusia vastuunkantajia. Pientä huolta kannan kotimaan liigan tasosta ja sen kahtiajaosta. Haaste on, kuinka kärkeä saadaan vahvistettua, mutta etenkin kuinka jälkipään joukkueet saadaan haastamaan voimakkaammin kärkiporukoita.

Millainen olet valmentajana ?

Lasse Kurronen–  Olen sitoutunut ja vaativa. Haluan sitouttaa valmennustiimin ja pelaajat työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen. Lisäksi pyrin olemaan oikeuden- ja johdonmukainen. Peleissä luotan kovasti intuitioon, mutta pelien välissä analysoin tapahtumia syvällisemmin, kertoo huippuvalmentajatutkinnon suorittanut Kurronen.

Sitouttamiseen liittyvät hänen ensimmäiset toimenpiteet uutena naisten päävalmentajana.

– Kyllä ne ovat valmennustiimin ja johtoryhmän kasaaminen yhteistyössä Petri Kettusen kanssa. Ei tämä mikään yhden miehen show ole, vaan myös johtoryhmään täytyy saada oikeat pelurit oikeille paikoille, Kurronen muistuttaa.

Vielä tällä hetkellä Kurronen toimii lappeenrantalaisen NST:n Naisten Salibandyliigajoukkueen päävalmentajana ja hän on mukana myös Kanadan MM-kisoihin huhtikuun lopulla matkaavan U19-tyttömaajoukkueen valmennustiimissä.

Kauden jälkeen hän jättäytyy pois niin seura- kuin ikäluokkamaajoukkueen valmentajan tehtävistä keskittyäkseen maajoukkueen päävalmentajan tehtäviin.

– Kyllä näin on. Nämä käynnissä olevat projektit yritetään hoitaa kunnialla maaliin.

Niin Petri Kettunen kuin Kurronen näkevät naisten maajoukkueen päävalmentajan toiminnassa tärkeäksi yhteistyön syventämisen seuravalmentajien, urheiluakatemioiden ja avainpelaajien kanssa. 

– Lassen panosta päävalmentajana viedään nais- ja tyttösalibandyn kokonaisvaltaisemman kehittämisen suuntaan, jotta naissalibandyyn saadaan lisää buustia, Kettunen luotaa.

– Tämä työ vaatii niin paljon, että siksi muut projektit jätetään nyt vähemmälle, Kurronen myöntää.

Ja siviilityötkin on hoidettava.

Kurronen toimii liiketoimintajohtajana n. 50 hengen yrityksessä teollisuuden kuljetinjärjestelmien parissa. Koulutukseltaan hän on viittä vaille valmis diplomi-insinööri. Perheeseen kuuluu avopuoliso ja kaksi lasta.

Kuvat: NST ja Markku Taurama.

Jaa artikkeli