Kyynärpäät kolisevat liigakärjessä

SSV, SPV ja OLS nousivat lauantai-illan kotivoitoillaan tasapisteisiin Salibandyliigaa johtavan Happeen kanssa. Kullakin on pisteitä 12 mutta otteluita pelattuina Happeella kuusi, SSV:llä kahdeksan, SPV:llä seitsemän ja OLS:lla yhdeksän.

Illan ennalta tiukimmassa ottelussa SSV löi kotonaan Classicin 5-3 karattuaan jo avauserässä. Roni Laasonen iski kahdesti ja Juho Järvinen sekä Miko Kailiala kerran, ja toisessa erässä Pasi Laitila kasvatti johdoksi 5-0. Classicin kaikki kolme kavennusmaalia laukoi päätöserässä Lassi Vänttinen.

– Eilen istuttiin pitkään yhdessä ja katseltiin videolta lähinnä omaa tekemistä, SSV:n valmentaja Mika Ahonen kertoi.
– Palloa heitettiin siis pelaajille ja laitettiin heidät miettimään mitä tulevat Classicia vastaan toteuttamaan. Olivat siis tehneet läksynsä.

Classicin luotsi Jarkko Rantalaa jäi ymmärrettävästi mietityttämään omien vaisu alku.
– Ei oltu yksinkertaisesti valmiita peliin. Tekemisen taso notkahti mitä lähdettiin sitten korjaamaan. Siitä pitää olla tyytyväinen, että suoritettiin kuitenkin loppuun asti kunnialla. Hyvien matsien jälkeen peliin valmistautuminen on pelaajien haaste, Rantala muistutti.

SPV kaatoi vieraissa Westend Indiansin 7-6 kotijoukkueen sinniteltyä koko ajan korkeintaan kahden maalin takamatkalla. Indiansin Teemu Venäläinen kavensi viisi minuuttia ennen loppua tilanteeksi 5-6, ja Jyrki Holopainen nosti voittomaaliksi jääneen SPV:n seitsemännen osuman tyhjiin ennen Eino Pesun viime sekunnin kavennusta. Pesu laukoi Indiansin maaleista neljä, Peliveljille osuivat Mikko Kohonen ja Ville Kuusela kahdesti.

Syksyn yllättäjä OLS jauhoi varmasti kauden viidennen voittonsa kaataessaan kotonaan nousija SalBan 5-2. Tatu Kiipeli laukoi oululaisten maaleista kaksi ja syötti yhden.

Salibandyliigan hännillä SalBalla on kaksi pistettä Josban riutuessa yhä nollilla.

Sunnuntain ottelut ovat Happee – Josba ja OLS – SPV.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää