Kuolemansekuntien kryptoniitti Teräsmiesten tuho Espoossa

Salibandyliigan perjantain draama nähtiin Espoossa, jossa Oilers löi Steelersin 8-7. Sarjajumbo Steelers nousi sankarillisesti neljän maalin takaa tasoihin taipuakseen kuitenkin Riku Holopaisen ratkaisumaalin edessä vain yhdeksän sekuntia ennen loppusummeria.

Ensimmäisen erän jälkeen tappiolla 5-1 ollut Steelers nousi toisessa jo maalin päähän, ja päätösjaksolla hämeenlinnalaiset tasoittivat isäntien johdon kahdesti. Puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Steelersin Samuli Grönfors kuitenkin passitettiin jäähylle, ja kellossa oli jäljellä vain yhdeksän sekuntia, kun Riku Holopainen sivalsi ratkaisun Matias Kaartisen syötöstä. Maali oli Holopaiselle illan kolmas ja syöttöpiste Kaartiselle neljäs. Oilersin kolmas tehomies oli saldon 2+2 merkkauttanut Markus Markkola.

Tampereen paikallisottelun voitti odotetusti mestari Classic, joka löi Kooveen 5-4. Avauserässä Classic karkasi 3-1-johtoon, minkä jälkeen joukkueet osuivat vuorotahtiin Kooveen pinnistäessä yhä uudelleen maalin päähän ja Classicin kasvattaessa eroa. Kooveen Riku Reunamäen 5-4-kavennus päätöserän seitsemännellä minuutilla jäi kuitenkin illan viimeiseksi osumaksi.

Vantaalla nähtiin kahden kompastelleen viime kevään mitalistin kohtaaminen, ja ensimmäisenä sai syöksynsä oikaistua hopeajoukkue EräViikingit lyömällä pronssimitalisti SPV:n peräti 12-3. Helsinkiläiset ratkaisivat pelin jo avauserässä, jossa unisesti laahustaneet Peliveljet jäivät jalkoihin lukemin 6-1. EräViikinkien maaleista seitsemän teki ykköskenttä, jossa Miko Kailiala merkkautti 3+1, Jani Kukkola 3+0 ja omat maalipaikkansa tuhrinut Tuomas Iiskola 0+3.

Classic johtaa nyt sarjaa neljän pisteen erolla Oilersiin. Hännillä Steelers on jäänyt SB Welhoista, SalBasta ja OLS:sta neljä pistettä.

Salibandyliigan lauantain ottelut ovat SB Welhot – TPS, LASB – Westend Indians, SPV – OLS, Nokian KrP – Classic ja Steelers – EräViikingit.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää