Kooveen rosteri julkaisukunnossa

Kooveen miesten edustusjoukkueen pelaajisto muokkautuu hiukan kahden runkopelaajan siirtyessä pelaamaan ulkomaille. Aki Hietanen ja Jussi Luoma kokeilevat siipiensä kantavuutta ensi kaudella Sveitsin pääsarjoissa, Aki UHC Usterissa A-liigassa ja Jussi Zug Unitedissa B-liigassa.

Koovee on myös tehnyt sopimuksen aiemmin SC Classicia edustaneen puolustaja Jyri Järvisen kanssa sekä siirtänyt liigasopimukselle seuran A-junioreissa aiemmin pelanneet hyökkääjä Tuukka Peron ja maalivahti Rasmus Hasun.

Kooveen puolustaja Aki Hietanen siirtyy viiden Salibandyliigakauden jälkeen Sveitsin pääsarjaan UHC Usterin riveihin. Aki on vakiinnuttanut paikkansa erinomaisena puolustajana Kooveen joukkueessa ja mahdollisuuden tarjoutuessa Aki käytti sopimuksensa ulkomaanpykälää ja päätti lähteä Sveitsiin vuoden mittaisella sopimuksella, jonka jälkeen hän palaa takaisin Kooveeseen sopimuksensa mukaisesti.

Zug Unitediin matkaava hyökkääjä Jussi Luoma on pelannut Kooveessa neljä vuotta ja siirto Sveitsiin on luonteva siirto Jussin uralla. Kooveessa Jussi on profiloitunut erityisesti puolustussuunnan ja alivoiman erikoismiehenä, mutta pystyy myös maalintekoon. Zugissa on tarjolla paljon vastuuta ja näin hän voi edelleen kehittää itseään pelaajana. Siirtyminen Sveitsiin on sovittu hyvässä yhteisymmärryksessä ja jatkosopimuksen osalta keskustelu jatkuu kotimaahan paluun yhteydessä.

Joukkueeseen liittyy uutena kasvona 93-syntynyt SC Classicin kasvatti Jyri Järvinen. Paikalliskilpailijasta siirtyvä Jyri on pelannut Salibandyliigaa jo kaudesta 2011-12 lähtien sekä puolustajana että viime kaudella myös hyökkääjänä tehoin 5+2. Kooveessa oikealta pelaava Jyri tulee pelaamaan puolustajana ja tuo hyvän lisän Kooveen pakkikalustoon. Jyrillä on edellytykset ottaa iso rooli Kooveessa ja tarjota lisää puolustajien maalintekovoimaa. Nyt tehty sopimus on vuoden mittainen.

Kooveen A-junioreista nousee edustusjoukkueeseen tässä vaiheessa kaksi pelaajaa. Vuonna 1995 syntynyt Rasmus Hasu on tosin ollut liigajoukkueen kokoonpanossa jo aiemmin juniorisopimuksella, nyt status muuttuu liigasopimuksella pelaavaksi. Rasmus on ollut mukana U19-maajoukkueen leirityksissä ja omaa erittäin hyvän potentiaalin kehittyä liigatason maalivahdiksi. Vuonna 1996 syntynyt hyökkääjä Tuukka Pero ei ole vielä liigadebyyttiään tehnyt, mutta on osoittanut A-juniorien SM-sarjassa ratkaisukykyään. Sekä Tuukka että Rasmus pelaavat tulevalla kaudella myös A-nuorten SM-sarjaa. Sopimukset ovat kolmen vuoden mittaisia.

– Ulkomaan sopimukset eivät tulleet yllätyksenä, pojat ovat hyvin pitäneet meitä ajan tasalla. Hieno nähdä, että tarjouksia tulee ja että pelaajat mahdollisuuksiin tarttuvat viedäkseen omaa uraansa eteenpäin, Kooveen päävalmentaja Hannu Santanen kertoo.

– Jyrin saaminen joukkueeseen oli hieno juttu, pystymme tarjoamaan hänelle hyvän mahdollisuuden kehittyä. Sama pätee omiin kasvatteihin, liigajoukkueeseen nousu on aina iso askel eteenpäin. Meillä on ensi kauden joukkueessa 19 pelaajaa, jotka ovat pelanneet seurassa A-juniorien SM-sarjaa ja näistä 12 on pelannut seurassa jo B-juniorien SM-sarjaa, Santanen jatkaa.

Kooveen harjoitusottelut kauteen valmistautuessa on myös sovittu, tällä hetkellä otteluita on seuraavasti:

8.8 19:00  Koovee – SalBa (Spiral-halli)
9.8 11:00 Koovee – Indians (Tampere Areena)
22.-23.8  Koovee –  KrP, NST ja Lekrings, Latvia (Tallinna)
31.8 15:00 Koovee –  SPV (Kokkola)
8.9 18:30 Koovee – Classic (Spiral-halli)

Kooveen miesten edustusjoukkueen sopimustilanne tällä hetkellä seuraava. Tämän lisäksi joukkueella on elokuun loppuun asti jatkuvat tryout-sopimukset Rene Anderssonin ja Turkka Lehtisen kanssa:

Maalivahdit:
Rasmus Hasu (Koovee A-juniorit)
Eero Peiponen (Nokian KrP)
Arvid Vonk

Puolustajat:
Tuomas Aho
Jussi Alamettälä
Nico Andersson
Niko Hosiaisluoma
Jyri Järvinen (SC Classic)
Kimmo Kontiainen (UHC Uster)
Matias Lintula
Valtteri Pajunen (Koovee A-juniorit)

Hyökkääjät:
Mikko Immonen
Jaakko Jyrkkä
Perttu Koljonen (LaSB)
Jasse Kuusisto
Miro Lehtinen (Nokian KrP)
Aapo Mutanen (Josba)
Eero Myllykangas
Henri Mäenpää (UHC Uster)
Tuukka Pero (Koovee A-juniorit)
Mikko Repo
Samu Saari
Eemeli Salin
Samuli Salomaa
Jaakko Tiira
Lassi Ylisiurunen

Suluissa pelaajan viime kauden joukkue, jos ei Kooveen liigajoukkue.

Kooveen tiedotteesta.

Jaa artikkeli