Koovee-legendojen retroryhmä maustaa illan juhlaottelun

Perjantain Koovee-Erä –ottelun ensimmäisellä erätauolla on loistava ja todennäköisesti ainoa tilaisuus nähdä todella kokeneita pelimiehiä kaukalossa. Koovee 85v-juhlaottelussa nimittäin kohtaavat Kooveen miesten edustusjoukkueessa pelanneiden seniorien retro-joukkue ja Kooveen tyttöjen SM-sarjaa pelaava joukkue.

Seniorien retro-joukkueessa kasassa on Kooveen ensimmäiseltä kaudelta ketju Vesa Nordling, Mika Sarkkinen, Jussi Kauppi, Jussi Rajanti ja Mika Mäkelä sekä hiukan tuoreempia Koovee-vuosikertoja edustava “jarruketju” Marko Lahtinen, Juhani Salo, Lauri Hannelius, Juuso Jehkinen ja Vesa Wettervik. Maalipuidenkin väliin saadaan kokemusta, kun sinne asettuu nykyinen Kooveen miesten maalivahtivalmentaja Olli Tuomarla (kuvassa).

Vastustajajoukkue on pitänyt kokoonpanoaan visusti salassa, jottei miesten joukkue pääse scouttaamaan pelitapaa ja taktiikkaa. Potentiaalia löytyy Kooveen TSM-joukkueestakin, sillä kaukaloon voisi esimerkiksi heittää kolme viime viikonvaihteen U19 EFT-turnauksen All stars-pelaajaa tai muutamia muita maajoukkuekokemusta omaavia pelaajia. Leveyttä rosterissa on sen verran, että etukäteen ei kokoonpanoa voi kuin arvailla.

Kumpi sitten voittaa, retro-joukkueen kokemus vai tyttöjoukkueen into ja liike? Kokemuksen tuomalla varmuudella miehet “eivät kiinnitä huomiota siihen, ketä vastaan tulee” vaan lähtevät ottamaan hegemoniaottelun voittoa yksilötaidolla.

Erittäin lyhyen peliajan (=yksi erätauko eli noin 10 minuuttia) takia molemmat joukkueet lähtevät otteluun todennäköisesti lyhyillä vaihdoilla eikä kyttäilyä varmaankaan tulla näkemään. Taktiset hienoudet jäävät taka-alalle, vaikka Jani Hakkaraisen ohjeilla kokenut porukka siihen varmasti pystyisikin.

Ottelu siis Salibandyliiga-ottelun Koovee-Erä –ottelun ensimmäisellä erätauolla. Luvassa myös muuta ohjelmaa juhlaottelun kunniaksi. Tervetuloa Spiralille pe-iltana klo 18.30!

Jaa artikkeli