Kohosen paluu ja Kohosen 700. piste mutta Happeen voitonjuhlat!

Salibandyn maailman ykköslegenda Mika Kohonen nähtiin tänään ensi kertaa 10 vuoteen kotimaisessa Salibandyliigassa kun hän juoksi mestari Seinäjoen Peliveljien paidassa Jyväskylän Happeen vieraaksi. Kohonen laukoikin SPV:lle yhden maalin ja syötti yhden.

Mika Kohosen pikkuveli Mikko Kohonen teki tänään yhden maalin ja syötti kolme nousten samalla kaikkien aikojen toisena pelaajana 700 pisteeseen kaikkien aikojen tilastossa. Mikko Kohosen urasaldo on nyt 449+253=702. Tilaston ykköspaikkaa pitää Viikinkien kapteeni Mikael Järvi lukemillaan 348+355=703.

Kohosten johtama SPV:n ykköskenttä iski tänään ottelun alkuun kuudessa minuutissa neljä osumaa, mutta voittoon se ei riittänyt. Viime kevään finaaleissa SPV:lle taipunut Happee vei ottelun lopulta lukemin 13-8 Veli-Matti Hynysen iskettyä neljä ja Juuso Heikkisen kolme maalia.

– Meille heitteli puolustuspään täyttäminen ja hävittiin liikaa vaarallista Happeeta vastaan liikaa 1-1-tilanteita, Mikko Kohonen myönsi Yle Urheilun haastattelussa.
– Hyökkäyspelimme oli päin prinkkalaa ja kaveri pääsi liian isoissa tiloissa haastamaan ja käyttämään omia vahvuuksiaan.

– Pelihän on samaa mitä se on aina ollut, Mika Kohonen mietti.
– Molemmilta joukkueilta maailmanluokan hyökkäystä muttei puolustusta. Happee oli parempi ylivoimalla ja alivoimalla ja ansaitsi voittonsa.

– Aluksi oli vähän takkuista mutta kun pari erää sai lämmitellä, tuli kolmannessa rentous mukaan ja saatiin kunnon hirvirytkettä, Juuso Heikkinen kiitti.
– Paikkoja olisi ollut enempäänkin ja hyökkäyspeli tuntui hyvältä. Mukava oli antaa kaverille muistutus siitä, mitä täältä tulee keväällä.

Jaa artikkeli