Joakim Lund johti Suomen MM-voittoon Norjasta

Joakim Lund laukoi kolme ja Konsta Haukkala kaksi maalia, kun Suomi voitti MM-kisojen toisessa ottelussaan Norjan 9-4.

Suomen U19-pojat voittivat myös toisen alkusarjan ottelunsa ikäluokan salibandyn MM-turnauksessa Kanadan Halifaxissa, kun Norja kaatui 9-4. Perjantaina Suomi kohtaa lohkon päätösottelussa Latvian, ja viikonloppuna pelataan välierät ja loppuottelu.

Suomi oli vuosien varrella voittanut maiden kaikki kuusi kohtaamista murskalukemin, mutta tänään Jasper Juutin maali jäi vielä avauserän ainoaksi. Lisää tilaa maalintekoon löytyi vasta toisen puolivälissä Joakim Lundin osuessa ylivoimalla, mutta sen jälkeen Norja vielä muistutti suomalaisia kuolevaisuudesta. Daniel Svendsen kiskaisi kavennuksen suomalaisten hänelle rähmimästä pallosta, ja kohta Frederik Nilsen tökkäsi tasoituksen maalivahdin pitkän avausheiton kimpoiltua Suomen maalille saakka.

Norjalaisten ilo jäi kuitenkin lyhyeksi jopa nopearytmisen salibandyn ajanlaskussa, kun Markus Salmi laukoi Suomen uudelleen johtoon vain neljän sekunnin kuluttua keskialoituksesta. Ennen taukoa komennettiin vielä kovaa pelanneen Norjan kaksi pelaajaa peräperää jäähypenkille, ja Konsta Haukkala iski Suomen ylivoimalla kahden maalin johtoon. Päätösjaksolla alkoivat vastustajan selät jo hiukan suoristua Joakim Lundin ja Konsta Haukkalan maalien jälkeen, ja vielä Norjan kahden kavennuksen jälkeen Suomi namutteli kolme osumaa lisää.

Joakim Lund oli hattutempullaan Suomen tehokkain ja pokkasikin parhaan pelaajan palkinnon. Kaksi maalia laukoi Konsta Haukkala.

Salibandya, Halifax, Kanada

U19-poikien MM-turnaus, alkusarjaa

Norja–Suomi 4-9 (0-1, 2-3, 2-5)

1. erä: 6.01 Jasper Juuti (Tuomas Ojala) 0-1.
2. erä: 27.46 Joakim Lund (Kaapo Siekkinen) 0-2 yv, 34.25 Daniel Svendsen 1-2, 36.11 Frederik Nilsen (Christopher Aune Klungervik) 2-2, 36.15 Markus Salmi (Niko Laiti) 2-3, 39.15 Konsta Haukkala (Jere Mattila) 2-4 yv.
3. erä: 44.46 Lund (Haukkala) 2-5 yv, 44.50 Haukkala (Ojala) 2-6, 45.42 Joachim Terjesen (Simen Jansen) 3-6, 50.27 Bendik Austad 4-6, 51.12 Niko Laiti (Samuli Huppunen) 4-7, 56.11 Eetu Manninen (Elias Siira) 4-8, 57.20 Lund (Siekkinen) 4-9.