Iiro Lankisen taikasauva liikaa TPS:lle Kuopiossa

Salibandyliigaan noussut SB Welhot nappasi jo kauden neljännen voittonsa, kun TPS taipui Kuopio-hallissa 8-3. Lauantain muut voittajat olivat SPV, Classic, LASB ja EräViikingit.

SB Welhot ja TPS vaanivat vielä toisessa erässä tasatilanteessa, mutta sitten kuopiolaiset karkasivat 5-2-johtoon, joka päätösjaksolla komistui lisää. Welhojen tehotaikurina heilutti taikasauvaansa kolme maalia tehnyt ja yhden syöttänyt puolustaja Iiro Lankinen.

Eilen EräViikinkien vieraana kontannut SPV pelasi tänään ryhdikkäästi ja kaatoi Mikko Kohosen neljän maalin myötä OLS:n 6-3. Vielä toisen erän viimeisellä minuutilla OLS sinnitteli tasalukemissa 2-2, mutta sitten iski ensin Jari Hankkio ja päätöserässä kolmesti Kohonen.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Pirkanmaan paikallisottelussa Nokian KrP kävi Classicia vastaan neljästi johdossa, mutta jäi kolmannessa erässä takaa-ajajaksi ja hävisi lopulta 6-7. Nokian Mikko Revon tasoitus ilman maalivahtia ajassa 59.11. lähetti ottelun jatkoajalle, ja isännät pääsivät yrittämään ratkaisua ylivoimalla Jere Pulkkisen istuessa jäähypenkillä. Kävikin päinvastoin, sillä tänään tehot 2+2 takonut Eemeli Salin iski alivoimalla Classicille ratkaisumaalin ja lisäpisteen.

Lahdessa LASB löi hyvävireisen Westend Indiansin 6-5, vaikka oli 10 minuutin pelin jälkeen kaksi maalia tappiolla. Sekä LASB:n ykkös- että kakkoskenttä laukoivat kolme maalia, ja jokaiseen maaliin löytyi eri tekijä. Illan tehokkaimmaksi nousi Roope Kainulainen saldollaan 1+2.

Sarjajumbo Steelersin raskas taival jatkuu, kun EräViikingit vei pisteet Hämeenlinnasta maalein 11-6 vietyään jo avauserän 3-1. Helsinkiläisistä hamstrasivat tehopisteitä Roni Laasonen (2+2), Miko Kailiala (1+3), Miska Mäkinen (3+0) ja Jani Kukkola (2+1). Kaksi maalia teki myös polvivammaansa pitkään kuntouttanut Lauri Kapanen, joka palailee vähitellen kokoonpanoon.

Sarjakärki Classicilla on nyt jo kuuden pisteen etumatka yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Oilersiin. Hännillä Steelers on edelleen neljä pistettä SalBaa ja OLS:a jäljessä.

Sunnuntaina Salibandyliigassa pelataan ottelut SalBa – Happee ja SB Welhot – Westend Indians.

Kuvat: Jari Turunen ja Juha Käenmäki