"Hyvä fiilis, halli täyteen, nitrot taskuun ja pallo keskelle"

Lammin salibandyn miesten edustusjoukkue kohtaa hämeenlinnalaisen Steelersin salibandyn Divari- avauksessa lauantaina 19.9. Elenia Areenalla Hämeenlinnassa. Viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa syntyi molemmissa sarjan uusi yleisöennätys.

– Vuosi sitten Elenian sarja-avaukseen saapui tasan tuhat katsojaa. Tammikuussa laitettiin vielä paremmaksi, kun Lahden Suurhalliin pakkautui 1335 silmäparia. Isoja lukuja toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, mutta toisaalta eivät ne yllätä. Hämeenlinnan ja Lahden talousalueella vaikuttaa valtava määrä ihmisiä ja säbässä on imua, tiesi LaSB:n tiedottaja ja taustavaikuttaja Mika Virtanen.

Mielenkiintoa ei kuitenkaan synny sormia napsauttamalla, sillä tuotteen pitää olla kunnossa. Niin LaSB kuin Steelerskin ovat vieneet joukkueitaan nousujohteisesti eteenpäin ja molemmat taistelevat suurella todennäköisyydellä sarjan kärkipaikoista. Viime kaudella LaSB:n tie katkesi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Steelers ylsi välierävaiheeseen, mutta joutui toteamaan kuopiolaisen SB Welhot vahvemmaksi.

– Viime kausi oli meille hyvä koulu. Kyllä sen tappioon päättyneen ratkaisevan ottelun jälkeen aisti pukukopissa, että tätä fiilistä pelaajat eivät halua kokea. Oli aika hiljaista, muisteli LaSB- valmentaja Kalle Tyrkäs.

– Puhutaan aina fiiliksestä ja tunteesta. Tappion ja voiton välillä on hurja ero. Uskon, että meidän nuori joukkue on tässä mielessä kasvanut viime kaudesta, jatkoi Tyrkäs.

LaSB ja Steelers pelasivat kauden alla kaksi harjoitusottelua, joista molemmat päättyivät Steelersin voittoon. Sarjapeleissä hämeenlinnalaisjoukkueet ovat voittaneet sopuisasti vuorotellen.

– Hävittiin kauden alla kahdesti, joten jos sitten voittaisimme sarjassa ne molemmat. Joukkueen sisällä on hyvä henki ja sarja-avausta odotetaan innolla. Meillä on lauantain Steelers- ottelun jälkeen edessä Joensuun reissu, kun kohtaamme Josban sunnuntaina. Joukkue asetti itselleen tavoitteeksi neljä pistettä avausviikonlopusta. Siihen valmennus olisi varsin tyytyväinen, Tyrkäs virnuili.

– Hyvä fiilis, halli täyteen, nitrot taskuun ja pallo keskelle. Kyllä näissä peleissä on aina elinaikaodotus laskenut, mutta on se ollut sen arvoistakin. Kerrassaan loistavaa salibandy- viihdettä, päätti Virtanen.

Kuva: Jari Turunen

Jaa artikkeli