Huono MM-kenraali - hyvät kisat?

Naisten MM-turnaus on tätä ennen pelattu kolmesti joulukuussa, ja yhtä monta kertaa kisojen kenraaliharjoituksena on toiminut kuukautta aikaisemmin kisattu EuroFloorball -turnaus. Suomi ei ole kisoja edeltäneissä EFT-turnauksissa loistanut, itse MM-kaukaloihin kisavire on yleensä löytynyt.

Marraskuussa 2009 Hyvinkään Martinhallissa Matti Kaipion valmentama Suomi löi Tshekin 3-2 mutta hävisi Sveitsille 2-4 ja Ruotsille 2-6.

MM-kisat pelattiin joulukuussa Västeråsissa. Suomi sijoittui pronssille.

Marraskuun 2011 EFT kisattiin Helsingin Messukeskuksessa runsaslukuisen mutta vain hetkittäin paikoillaan istuneen messuyleisön edessä. Päävalmentaja Karo Kuussaaren leirillä kovaa juoksuttama Suomi löi Tshekin 4-1 mutta hävisi Sveitsille 1-3 ja viikonlopun päätteeksi Ruotsille peräti 2-11.

Joulukuun MM-kisoissa Sveitsin St. Gallenissa Suomi taipui finaalissa Ruotsille 2-4 vastustajan iskettyä lopullisen niitin vasta aivan lopussa.

Kaksi vuotta sitten marraskuussa 2013 EFT-kenraalin paikkana oli Göteborg ja tulokset tutun tuntuiset. Suomi kaatoi Karo Kuussaaren sillä erää viimeisissä kisoissa päävalmentajana Sveitsin rankkareilla 6-5 mutta nöyrtyi Ruotsille 5-8 ja Tshekille 2-3.

MM-kisoissa Brnossa ja Ostravassa Suomi taisteli finaalipaikan ja sijoittui hopealle Ruotsin oltua loppuottelussa vahvempi maalein 5-1.

Tampereen joulukuun MM-kisojen kenraaliharjoitus alkaa perjantaina Tampere Areenalla! Lue lisää

Kuva Helsingin Messukeskuksen EFT-turnauksesta marraskuulta 2011

Jaa artikkeli