Euroviisut häätävät salibandyfinaalit Globenista

Eurovision laulukilpailut häätävät Ruotsin ensi kevään salibandyfinaalit Tukholman Globenista. Ruotsin salibandyliitto etsii korvaajaksi lähinnä samantasoista pelipaikkaa ensisijaisesti Tukholman seudulta. Ruotsin miesten ja naisten salibandymestaruudet ratkotaan Suomen tapaan yksiosaisilla finaaleilla.

Ruotsin salibandyfinaalien päivä on Suomen tavoin 16. huhtikuuta. Laulukilpailu pidetään Tukholman Globenissa tällä tietoa 14. toukokuuta, mutta järjestelyt areenalla aloitetaan jo kuusi viikkoa aikaisemmin, ruotsalainen Innebandymagazinet kertoo. Ruotsi sai isännyyden kun Måns Zelmerlöw voitti viime vuoden kilpailun kappaleellaan Heroes.
– Finaalin siirtäminen sitä aikaisemmaksi pakottaisi muuttamaan koko kauden aikatauluja, ja sen jälkeen on jo liian myöhäistä, Ruotsin salibandyliiton pääsihteeri Göran Harnesk sanoo.
– Korvaavan paikan tulee olla meidän mielestämme valinnan arvoinen, emme siirry mihinkään 2000 katsojan latoon. Lähtökohta on, että uuden pelipaikan tulee olla Tukholmassa, jotta organisatoriset ja logistiset muutokset jäävät mahdollisimman pieniksi. Olemme käyneet keskusteluja useasta areenasta.

Ruotsin Salibandyliitolla on Globenin kanssa kolmivuotinen sopimus, ja kevääksi 2017 laji palaa jälleen Globeniin.

Innebandymagazinetin uutinen

Suomen miesten ja naisten salibandymestaruudet ratkotaan myöskin 16. huhtikuuta, ja pelitapana on historiallisesti ensi kertaa yksiosainen Superfinaali. Suomen Superfinaalin pelipaikka on Helsingin Hartwall Areena, johon lipunmyynti on jo käynnissä.

Kuva: Per Wiklund

Jaa artikkeli