EräViikingit sen teki – Classicin ennätysmäinen voittoputki katkesi 18 otteluun

Classic hävisi Salibandyliigan runkosarjassa ensi kertaa liki vuoteen, kun EräViikingit oli Tampere Areenalla parempi maalein 6-5.

Mestari Classicin huikea voittoputki Salibandyliigassa päättyi tänään kauden 19. ottelussa, kun EräViikingit ryösti pisteet Tampere Areenalta Helsinkiin 6–5-voitolla. Viimeksi Classic oli hävinnyt liigaottelun viime kevään toisessa loppuottelussa ja runkosarjassa viimeksi 21. helmikuuta 2019.

Classicin tuhoksi tänään koituivat ottelun ensimmäiset 24 minuuttia, jolloin EräViikingit karkasi 0–5-johtoon mestarien pelattua silminnähden alle normaalitasonsa. Markus Talvitien marssittua Classicin tolppien väliin Lassi Torisevan tilalle Classicin Mikko Leikkanen kavensi, ja taukoon mennessä isännät olivat nousseet jo kahden maalin päähän. Päätösjakson alkuun EräViikinkien hyökkäävä puolustaja Tuomas Aho kuitenkin syötteli itsensä nostamaan maalin edestä vieraille kuudennen osuman, joka jäikin illan voittomaaliksi. Ville Lastikka kavensi vielä kahdesti ehdittyään maaliensa välissä epäonnistua rangaistuslaukauksessa, mutta viimeiset 95 sekuntia EräViikingit ja maalivahti Santtu Strandberg pitivät verkkonsa koskemattomina.

EräViikingit nousi voitollaan taas sarjakakkoseksi. Classicin etumatka kärjessä toki on edelleen komeasti 12 pistettä.

Perjantain muissa otteluissa Westend Indians kaatoi puolustaja Otto Lehkosuon hattutempun myötä ÅIF:n 7-2 ja LASB haki Kuopiosta pisteet Welhoilta 6–2-voitolla.

Salibandyliigan lauantain ottelut ovat ÅIF–SPV, TPS–OLS ja Tiikerit–Oilers.

Arkistokuva: Ville Vuorinen