Classic ylivoimaisesti maailman paras seurajoukkue - Ruotsin mestari nöyrtyi 10-3

Classicista tuli HIFK:n ja SSV:n jälkeen kolmas suomalainen joukkue, joka on noussut maailman parhaaksi seurajoukkueeksi.

Classic Tampereelta on kolmas suomalainen joukkue, joka on napannut salibandyn maailman parhaan seurajoukkueen tittelin. Classic löi tänään Gävlessä pelatussa Champions Cupin loppuottelussa Ruotsin mestari Storvretan maalein 10-3. Aiemmin ovat suomalaisista kyenneet maailman parhaan seurajoukkueen titteliin HIFK (2000-2001) ja SSV (2009-2010 ja 2011-2012). Salibandyn eurocupia on pelattu vuodesta 1993 alkaen.

Classic teki finaalissa eroa jo avauserässä, kun Joonas Pylsy laukoi tamperelaiset johtoon, ja Stovretan tasoituksen jälkeen Classic onnistui erän lopussa erikoistilanteista. Jussi Piha nosti alivoimalla upeasti uuden johdon, ja tasavajaalla Joonas Pylsy laukoi eron jo kahteen. Toisen erän ensimmäisellä puolikkaalla Sami Johansson, Joonas Pylsy ja Eemeli Salin nakuttelivat Classicin jo 6–1-johtoon ennen kuin Storvreta onnistui kaventamaan ylivoimalla. Ruotsalaisten uusi kavennus heti päätöserän alkuun nostatti jännitettä hetkeksi, mutta kohta Krister Savonen taituroi rangaistuslaukauksesta Classicille seitsemännen osuman. Lopussa tamperelaiset komistelivat vielä lukemia erikoistilanteista iskien muun muassa kaksi kertaa tyhjiin.

Classicin maalivahti Lassi Toriseva, puolustaja Krister Savonen ja hyökkääjä Nico Salo valittiin Champions Cupin tähdistökentälliseen.

Classic on voittanut Salibandyliigan mestaruuden 2016, 2017 ja 2018. Joukkueen pelaajista kymmenen (Sami Johansson, Juha Kivilehto, Janne Lamminen, Mikko Leikkanen, Jussi Piha, Joonas Pylsy, Eemeli Salin, Nico Salo, Krister Savonen ja Lassi Toriseva) sekä valmentajat Samu Kuitunen ja Juha Jäntti voittivat neljä viikkoa sitten Prahassa Suomelle salibandyn MM-kultaa. MM-finaalissa kaatui tuolloin Ruotsin maalein 6-3.

Classic on ainoa suomalainen sekä miehissä että naisissa maailman parhaaksi yltänyt seura. Classicin naiset juhlivat Euroopan Cupin voittoa jo kaudella 2003-2004.

Salibandya , Gävle, Ruotsi

Seurajoukkueiden Champions Cupin loppuottelu

Storvreta IBK, Ruotsi – Classic, Suomi 3-10 (1-3, 1-3, 1-4)

1. erä: 5.13 Joonas Pylsy (Juha Kivilehto) 0-1, 13.21 Rasmus Sundstedt (Robin Nilsberth) 1-1, 17.13 Jussi Piha (Pylsy) 1-2 av, 18.51 Pylsy (Kivilehto) 1-3 tv.
2. erä: 20.44 Sami Johansson (Krister Savonen) 1-4, 26.57 Pylsy (Oskari Heikkilä) 1-5, 28.43 Eemeli Salin (Johansson) 1-6, 34.47 Valdemar Ahlroth (Nilsberth) 2-6 yv .
3. erä: 41.27 Albin Sjögren (Tobias Gustafsson) 3-6, 43.05 Savonen 3-7 rl, 52.41 Johansson (Salin) 3-8 yv, 53.37 Salin 3-9 tm, 54.27 Oskari Heikkilä (Kivilehto) 3-10 tm,

Viktor Klintsten Storvreta 4+4+8=16,
Lassi Toriseva Classic 5+4+5=14.

Jäähyt: Stovreta 3×2 min, Classic 4×2 min.

Erotuomarit: Thomas Andersson ja Rickard Wissman, Ruotsi.

Classicin parhaana palkittiin Joonas Pylsy.

Champions Cup on salibandyn seurajoukkueiden mestaruusturnaus, johon osallistuvat lajirankingin neljän kärkimaan eli Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin miesten ja naisten mestarijoukkueet.