Classic leikitellen Champions Cupin finaaliin - Köniz kumarsi 7-1

Classicin maailmanmestarit olivat tällä kertaa luokkaa parempia kuin Sveitsin mestarit.

Miesten Suomen mestari Classic Tampereelta pelaa huomenna seurajoukkueiden Champions Cupin loppuottelussa. Classic löi iltapäivän välierässä Sveitsin Floorball Könizin 7-1 ja saa finaalissa vastaansa voittajan ottelusta Storvreta (Ruotsi) – Florbal MB (Tshekki).

Semifinaalin ensimmäistä erää dominoi maailmanmestaripuolustaja Krister Savonen, joka aloitti kieputtamalla näyttävästi avausmaalin rangaistuslaukauksesta ja syötti sitten ensin Nico Salon ja sitten Eemeli Salinin maalintekoon. Toinen erä alkoi Könizin Fabian Michelin etutolpalta napauttamalla kavennuksella, mutta Mikko Leikkanen palautti eron taas kolmeen pommittamalla ylivoimalla lukemiksi 4-1. Toista erää leimasivat jäähyt, joita vihellettiin Könizille kaksi ja Classicille peräti 16 minuuttia Krister Savosen työllistettyä kirjureita nyt 2+10 minuutin rangaistuksella.
Ottelun päätösjakso oli sitten jo Classicin näytöstä, jossa se laukoi kolme erikoistilannemaalia. Mikko Leikkanen sivalsi siirretyn rangaistuksen aikana Classicille viidennen osuman, ja Könizin yrittäessä lopussa riskillä kaunistelivat Janne Lamminen ja Aaro Helin vielä lukemia tyhjään verkkoon.

Salibandya, Gävle, Ruotsi

Seurajoukkueiden Champions Cup

Miesten välierä

Classic, Suomi – Floorball Köniz, Tshekki 7-1 (3-0, 1-1, 3-0)

1. erä: 12.58 Krister Savonen 1-0 rl, 15.11 Nico Salo (Savonen) 2-0, 17.51 Eemeli Salin (Savonen) 3-0.
2. erä: 21.27 Fabian Michel (Yann Ruh) 3-1, 25.48 Mikko Leikkanen (Salo) 4-1 yv.
3. erä: 49.37 Leikkanen (Salo) 5-1 sr, 55.33 Janne Lamminen (Sami Johansson) 6-1 tm, 57.54 Aaro Helin (Eetu Sikkinen) 7-1 tm.

Lassi Toriseva Classic 3+5+4=12,
Patrick Eder Köniz 5+1+3=9.

Jäähyt: Classic 3×2 min + Krister Savonen 10 min, Köniz 2 min.

Erotuomarit: Thomas Andersson ja Rickard Wissman, Ruotsi.

Koko otteluohjelma:

To 3.1.

Klo 11.00 välierä SB-Pro–Vitkovice (naiset) 4-5 ja.
Klo 14.00 välierä Classic–Köniz (miehet) 7-1
Klo 17.00 välierä IKSU–Piranha Chur (naiset)
Klo 20.00 välierä Storvreta–Florbal MB (miehet)

Pe 4.1.

Klo 11.00 Naisten pronssiottelu
Klo 14.00 Miesten pronssiottelu
Klo 17.00 Naisten loppuottelu
Klo 20.00 Miesten loppuottelu

Champions Cup on salibandyn seurajoukkueiden mestaruusturnaus, johon osallistuvat lajirankingin neljän kärkimaan eli Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin miesten ja naisten mestarijoukkueet.

Arkistokuva: Esa Takalo