

Suomen Salibandyliiton sarjajärjestelmä 2020-2021

Valtakunnallinen

A-pojat, SM-sarja Sarja: Taso: Runkosarja

Lohkojen määrä: Joukkueita lohkossa:

Sarjakierrokset ja -muoto: Kaksinkertainen sarja yksittäisinä otteluina. Kaudella 2021-22 A-poikien SM-sarja pelataan 12 joukkueen sarjana.

Peliaika 3 x 20 min. tehokasta peliaikaa. Jos varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 5 min. jatkoaika viidellä viittä vastaan. Jatkoaika päättyy ensimmäiseen hyväksyttyyn maaliin. Mikäli jatkoaika ei tuo ratkaisua, ratkaistaan ottelun

voittaja viiden laukojan RL-kilpailussa.

Pudotuspelit:

Sarjan kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat puolivälieriin.

Sarjan 10. ja 11. sijoittuneet joukkueet karsivat sarjapaikastaan paras kolmesta systeemillä (kaksi voittoa). Karsintaparit ovat: SM 10. – 1. div. 3. ja 1. div. 2. – SM 11. SM-sarjan 10. sijoittunut joukkue ja 1. divisioonan 2. sijoittunut joukkue toimii Karsinnat alaspäin:

kotijoukkueena 1. ja mahdollisessa 3. ottelussa. Karsinnan otteluparien voittajat pelaavat A-poikien SM-sarjassa kaudella 2021-22.

Peliaika 3 x 20 min. tehokasta peliaikaa. Jos varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 20 min. jatkoaika viidellä viittä vastaan. Jatkoaika päättyy ensimmäiseen hyväksyttyyn maaliin. Mikäli jatkoaika ei tuo ratkaisua, ratkaistaan ottelun

voittaja viiden laukojan RL-kilpailussa. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan välillä on 5 min. tauko.

Putoajat: Sarjan 12. sijoittunut joukkue putoaa suoraan 1. divisioonaan kaudeksi 2021-22.

Suomen Salibandyliiton sarjajärjestelmä 2020-2021

Valtakunnallinen

Pronssiottelu:

Sarja: A-pojat, SM-sarja Taso: Pudotuspelit

Pudotuspelit: Sarjan kahdeksan parasta pelaavat pudotuspelit yksittäisinä otteluina.

Pudotuspeleissä paremmuus ratkaistaan paras viidestä järjestelmällä (kolme voittoa), paitsi pronssiottelussa, jossa

voittaia ratkaistaan vhdessä ottelussa.

Peliaika 3 x 20 min. tehokasta peliaikaa. Jos varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 20 min. jatkoaika viidellä viittä vastaan. Jatkoaika päättyy ensimmäiseen hyväksyttyyn maaliin. Mikäli jatkoaika ei tuo ratkaisua, ratkaistaan ottelun voittaja viiden laukojan RL-kilpailussa. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan välillä on 5 min. tauko.

Puolivälierät: Runkosarjan voittaja saa valita vastustajan sarjan 7. - 8. sijoittuneista joukkueista.

Runkosarjan 2. sijoittunut saa valita vastustajan valitsematta jääneistä sarjan 6. – 8. sijoittuneista joukkueista. Runkosarjan 3. sijoittunut saa valita vastustajan valitsematta jääneistä sarjan 5. – 8. sijoittuneista joukkueista.

Runkosarjan 4. sijoittunut saa vastaansa valitsematta jääneen joukkueen sijoilta 5-8

Ottelupareissa runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue toimii kotijoukkueena 1. ja 3. sekä mahdollisessa 5.

puolivälierässä.

Välierät: Välieriin selviävät puolivälieräparien voittajat.

Välierissä vastakkain runkosarjassa parhaiten sijoittunut joukkue ja huonoiten sijoittunut joukkue sekä runkosarjassa

toiseksi parhaiten sijoittunut joukkue ja toiseksi huonoiten sijoittunut joukkue.

Ottelupareissa runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue toimii kotijoukkueena 1. ja 3. sekä mahdollisessa 5.

välierässä.

Loppuottelut: Loppuotteluihin selviävät välieräparien voittajat.

Runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue toimii kotijoukkueena 1. ja 3. sekä mahdollisessa 5. loppuottelussa.

Pronssiottelussa pelaavat välieräparien häviäjät.

Runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue toimii kotijoukkueena pronssiottelussa.