Salibandy Suomessa

Viimeksi päivitetty 8.5.2019 15:53

Suomen Salibandyliitto ry (SSBL) on perustettu 23.9.1985. Salibandyliitto on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka tehtävänä on salibandyn ja sählyn harrastajien edunvalvonta ja lajin harrastamisen kehittäminen valtakunnallisesti sekä toimia sählyn ja salibandyn laaja-alaisena mahdollistajana. Salibandyliiton tehtävät on määritelty tarkemmin toimintasäännöissä.

Salibandyliiton toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Toiminnassaan liitto pyrkii edistämään tasa-arvoa.

Salibandyliitto on Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) perustajajäsen. Salibandyliitto tekee yhteistyötä Suomen Työpaikkaurheilun (STPU), Koululiikuntaliiton (KLL), Suomen Kuurojen Urheiluliiton (SKUL) ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta ry:n (VAU) kanssa.

Salibandyliitto ja sen jäsenet ovat sitoutuneet kulloinkin voimassa olevaan Suomen Antidopingtoimikunta ry:n (ADT), Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK), Maailman Antidopingneuvoston (WADA) ja Kansainvälisen Salibandyliiton dopingsäännöstöön sekä Euroopan Neuvoston dopingin vastaisen yleissopimuksen, pohjoismaisen antidopingsopimuksen sekä Suomen valtion allekirjoittamien muiden antidopingsopimusten mukaisiin sääntöihin.

Liiton varsinaisia jäseniä ovat liiton hallituksen hyväksymät salibandya ja sählyä harrastavat rekisteröidyt yhdistykset sekä näiden muodostamat rekisteröidyt piiri- ja aluejärjestöt. Salibandyliitolla on yli 800 jäsenseuraa.

Salibandyliton ylin päättävä elin on kolmen vuoden välein kokoontuva liittokokous. Liittokokouksessa kullakin jäsenmaksun maksaneella jäsenellä 1-3 ääntä, riippuen seuran koosta (lisenssimäärästä). Liittokokous valitsee alueellisin perustein kootun valtuuston ja liittohallituksen. Nämä elimet käyttävät ylintä päätäntävaltaa liittokokousten välillä. Molempien toimikausi on kolme vuotta.

Liiton asioita hoitaa syyskokouksen valitsema liittohallitus, joka koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta (6) ja enintään kahdeksasta (8) jäsenestä. Salibandyliiton puheenjohtajana toimii Risto Kauppinen. Hallituksen jäsenten toimikausi on kolme vuotta. Valtaosa päätösten valmistelutyöstä tehdään valiokunnissa. Valiokuntia on kaikkiaan neljä.

Salibandyliiton päätoimipaikka sijaitsee Helsingin Myllypurossa. Lisäksi Salibandyliitolla on aluetoimistot  Helsingissä, Turussa, Tampereella, Joensuussa, Oulussa, Lappeenrannassa ja Seinäjoella. Liitolla on 30 päätoimista toimihenkilöä. Salibandyliiton kokonaistuotto (liikevaihto) vuonna 2018 oli noin 9,6 miljoonaa euroa.

Kansainvälisillä kentillä Suomea edustavat alle 19-vuotiaiden poikien ja tyttöjen, alle 23-vuotiaiden miesten, miesten ja naisten maajoukkueet sekä opiskelijoiden maajoukkueet. Vuonna 2017 perustettiin myös maajoukkueet alle 16-vuotiaille tytöille ja pojille.

SSBL Salibandy Oy on vuoden 1999 alussa toimintansa aloittanut Salibandyliiton 100 %:sti omistama huippusalibandyn markkinointiosakeyhtiö. Myös maajoukkueiden ja kansallisten pääsarjojen yhteistyö- ja markkinointioikeudet ovat SSBL Salibandy Oy:llä. Osakeyhtiön palveluksessa toimii neljä työntekijää: toimitusjohtaja, markkinointipäällikkö, avainasiakaspäällikkö ja myyntipäällikkö.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.