Vanhemmille

Viimeksi päivitetty 17.11.2016 11:19

Urheilijan elämässä vanhemmilla on suuri rooli. Urheilijan elämään kuuluu voittoja ja tappiota, iloja ja suruja, odotuksia ja pettymyksiä. Aikuisten tehtävänä on näyttää esimerkillään tietä, miten näitä asioita käsitellään.

Salibandyn Maajoukkuetien yksi keskeisimmistä tavoitteista on kasvattaa lahjakkuuksia urheilijoina. Näissä tapahtumissa ohjaamme pelaajia yhdistämään urheilun ja opinnot, luennoimme hyvän harjoittelun merkityksestä – monipuolisella harjoittelulla monipuoliseksi urheilijaksi sekä ohjaamme suunnittelemaan tulevaa harjoittelua.

Maajoukkuetiellä kulkevat urheilijat tarvitsevat vanhempiensa tukea erilaisissa asioissa. Nuoren urheilijan on erittäin haastavaa nähdä elämää vuosien päähän. Matkaa urheilijaksi. Matkaa aikuiseksi. Tässä yhteisessä haasteessa vanhempien, seuravalmentajien sekä Maajoukkuetiellä toimivien henkilöiden yhteistyö korostuu. Yhteinen kasvatustyö, samojen arvojen hyväksyminen sekä realistisen kuvan muodostaminen huippu-urheilijan elämän saavuttamiseksi ovat mm. yhteisiä haasteitamme nuoren urheilijan kanssa.

Nuori urheilija tarvitsee tukea oikean ravinnon valintaan ja sen määrittelee pitkälti, mitä jääkaapissa on tarjolla. Vanhempien kauppakäynneillä olisi hyvä huomioida urheilijalle sopivan ravinnon valitseminen. Mitä urheilija voi syödä välipalana koulussa ja koulun jälkeen? Mitä urheilija voi valita ilta- ja aamupalaksi? Riittääkö ravinnon energiamäärä täyttämään urheilun kuluttaman tarpeen? Näissä asioissa vanhempien valinnat ovat hyvin määräävässä asemassa.

Urheilijan elämä vaatii myös taloudellisen tuen. Kuljetukset, osallistumismaksut, varusteet ja pelimatkat vaativat kauden aikana taloudellista panostusta. Taloudellinen panostus merkitsee usein myös laadun paranemista. Laadukas valmennus on monipuolista harjoittelua ja monipuolisella harjoittelulla saamme monipuolisia urheilijoita. Vanhemmilla on oikeus vaatia rahoilleen vastinetta. Laadukas valmennus ei ole itsestään selvyys, sitä tulee vaatia.

Tuetaan yhdessä nuorten urheilijoiden kehitystä!

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.