Salibandyn olosuhdekriteerit

Viimeksi päivitetty 5.6.2019 06:15

Salibandyn yleiset olosuhdekriteerit

Liikuntatila

Sisäliikuntatila, jossa lämpötila n. 17-18 astetta, minimisuosituskorkeus vapaaksi korkeudeksi on 6 m (kaarirakenteissa reunoilla 4,5 m).

Pelikenttä

Pelikentän virallinen koko on 20 m x 40 m.

Pelikentän ulkopuolella tulee olla vapaa turva-alue (vähintään 1-2 m). Uusiin rakennettaviin liikuntahalleihin turva-aluesuositus vähintään 2 m.

Nuorempien junioreiden toiminnassa (PeliMaailma, KisaMaailma ja KerhoMaailma) käytetään pienempiä pelikenttiä

Mikäli turva-alueen ja/tai pelikentän läheisyydessä on ulkonevia ulokkeita/pylväitä, ne suojata.

Salibandykentän tarkat mitat täällä.

Merkinnät

Kaikki salibandyn kenttämerkinnät tulee tehdä 50 mm:n levyisillä viivoilla ja selvästi erottuvalla värillä.

Kaukalo

Pelikenttää ympäröi 50 cm korkea kaukalo (muovi tai puurakenteinen, jonka kulmat ovat pyöristetyt). Kaukalo tulee olla vapaasti lattialla (ei kiinnitettynä). Virallisissa otteluissa saa käyttää vain kansainvälisen salibandyliiton (IFF) sertifioimia kaukaloita.

Vaihtoalueet

10 m pitkät vaihtoalueet on merkittävä kaukalon pitkille sivuille, 5 m keskiviivasta. Niillä on oltava pelaajapenkit.

Maalit

Virallisissa otteluissa saa käyttää vain kansainvälisen salibandyliiton (IFF) sertifioimia metallisia salibandymaaleja. Maalia ympäröi verkko ja siinä on laahus.

Salibandymaalin mitat myös täällä.

Pelialusta

Pelialueen pinnan tulee tasainen, tasavärinen ja valmistettu koko alaltaan samasta materiaalista. Pinnan kitkan tulee olla salibandyyn sopiva. Suositeltavin ja salibandyyn parhaiten soveltuva lattia-alusta on synteettisestä materiaalista valmistettu ja sisäpalloiluun tarkoitettu pistejoustava lattiapinnoite. Aikuisten ylimmillä ja junioreiden valtakunnallisilla sarjatasoilla  salibandyliiton kilpailutoiminnan ottelut tulee pelata synteettisellä pistejoustavalla lattiapinnoitteella ao. sarjojen sarjamääräysten mukaan. Miesten Salibandyliigassa käytetään pelialustana Gerflorin Taraflex -pinnoitteita. Salibandyliitto suosittelee niitä myös muillekin sarjatasoille.

Valaistus

Salibandykentän valaistukseksi riittää harjoitusolosuhteissa n. 300 - 500 luxia ja kilpailukäytössä n. 500 - 700 luxia. Valaistusvoimakkuuden tulee jakautua tasaisesti kentälle. Suoran auringonvalon tulo kentälle ja katsomoon tulisi estää.

Katsomotilat

Katsomokapasiteetin koko voi vaihdella sarjatasosta riippuen. Katsomokapasiteetin kriteerit on määritelty eri sarjojen sarjamääräyksissä.

Yleisesti kansainvälisissä peleissä vaaditaan vähintään 1.500 katsojan katsomo. Kaikilta (4) sivustoiltaan nouseva katsomo on optimi.

Suihku/pukuhuonetilat

Ei erityisvaatimuksia, normaalit joukkueurheiluun (n. 20 pelaajaa/joukkue) soveltuvat salibandykäyttöön.

Tulostaulu

Tulostaululla tulee näkyä kummankin joukkueen tehdyt maalit, pelin juokseva aika sekä kummankin joukkueen jäähyaika. Tulostaulun tulee sijaita hallissa siten, että kummatkin joukkueet ja yleisö näkevät sen.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.