Spiral Halli

Viimeksi päivitetty 5.12.2014 14:47

  Spiral-Hallin salibandytoiminta alkoi Tampereella vuonna 1997 Sammonkadun varrella sijainneissa entisissä tennishallin tiloissa. Näihin tiloihin kunnostettiin muitten liikuntatilojen oheen yksi salibandykenttä. Kenttävuorojen kysynnän kasvaessa voimakkaasti kunnostettiin vuosituhannen lopussa Tampellan teollisuusalueella sijainneisiin teollisuushalleihin viisi erikokoista salibandykenttää. Teollisuushallialueen kaikkien rakennusten purkaminen vuoden 2000 aikana näytti johtavan kuitenkin tilanteeseen, jossa salibandyn pelaaminen Tampereella olisi loppunut lähes kokonaan. Tässä tilanteessa polkaistiin Spiral-Hallin toimesta vauhdilla käyntiin uuden varta vasten salibandyn pelaamiseen tarkoitetun hallin rakennussuunnitelmat. Tampereen kaupunki osoitti hallille tontin Kaukajärveltä ja oman suunnittelun pohjalta Teräselementti Oy ja Visura Oy alkoivat kiireellä valmistelemaan hallin rakennusprojektia. Rakennuslupa saatiin ulos kaupungin rakennusvirastosta lokakuun 18. päivänä 1999 ja samana päivänä valettiin pilarien anturat. Rakennustyöt etenivät tämän jälkeen todella vauhdikkaasti ja tammikuun 3. päivänä vuonna 2000 pelattiin hallissa ensimmäiset harjoituspelit. Halli tehtiin valmiiksi huimassa kymmenessä viikossa siitä, kun rakennuslupa oli saatu.

 062.JPG

  Spiral-Halli oli ensimmäinen Suomessa pelkästään salibandyn pelaamiseen rakennettu uusi hallirakennus, kooltaan 5508 neliömetriä. Hallissa on neljä täysimittaista salibandykenttää, 12 pukuhuonetta ja kahvio, sekä lasten pelikenttä ja liikuntaleikkikoulutila. Ykköskentän katsomon kapasiteetti on noin 800 henkeä mukaan lukien VIP-tilan ja klubi-alueen. Kakkos- ja neloskentällä on noin 150 hengen kiinteät katsomot. Kolmoskentällä on noin 150 hengen irtopenkeistä muodostuva katsomo. Hallin piha-alueella on noin 160 henkilöautolle pysäköintitilat. Halli on puhtaasti yksityisomistuksessa ja rakennettu täysin ilman valtion tai kunnan tukea.

   Viikonloppuisin hallissa pelataan Salibandyliiton aikuisten ja junioreiden sarjaotteluita. Kooveen salibandyjaosto pitää Spiral-Hallia kotihallinaan ja hallissa pelataan kaikki Kooveen miesten, naisten, poikien ja tyttöjen SM-sarjojen kotiottelut. Spiral-Hallin omien sarjojen, Spiral-liigan ja Spiral kevätsarjan, ottelut pelataan myös hallissa viikonloppuisin. Iltakäyttö koostuu salibandyseurojen, työpaikkojen ja harrastajien käyttäjistä. Päivisin halli on koululaisten ahkerassa käytössä.

 067.JPG

  Halli on osoittanut erinomaisen toimivuutensa erilaisten yritysten ja yhdistysten turnaus- ja mestaruuskisojen kisapaikkana valtakunnallisesti keskeisen sijaintinsa vuoksi. Neljä erillistä kenttää helpottaa turnausten järjestämistä. Hallin henkilökunta on myös aina valmis antamaan apua pelitapahtumien järjestämisessä.

Spiral Hallin sivuille tästä.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.