Qmax Arena

Viimeksi päivitetty 5.12.2014 14:08

Qmax Arena on salibandyn erikoishalli, joka valmistui Seinäjoen Tanelinrantaan syyskuussa 2010. Ovet avattiin ja ensimmäiset harjoitukset pidettiin 13.9.2010. Arenan virallisia avajaisia vietettiin 21.9.2010. Neitsytottelussa SPV:n liigajoukkue voitti 2. divisioonaan nousseen Nurmon Jymyn maalein 11-2.

 Qmax4.jpg

1200 neliön hallissa on täysimittainen salibandykenttä, jonka tarkka koko on 39,3 x 19,3 metriä.  Pelialusta on korkealuokkaista taraflex-urheilumattoa, jonka väri ei ole tavanomaisemmasta päästä: musta. Myös kaukalo on väriltään musta. Qmax Arenan toimintaperiaatteisiin kuuluu, ettei kaukaloon myydä mainoksia. Mainoksille on varattu paikka hallin seiniltä. Mustalla matolla ja kaukalolla on pyritty siihen, että värikontrasti valkoiseen palloon olisi mahdollisimman iso. Tässäkin mielessä on ajateltu, että olosuhteet palvelevat parhaiten vain ja ainoastaan salibandyä.

 Hallin käyttöaste on korkea. Sarjakaudella syyskuusta huhtikuuhun kaikki arkipäivien vuorot ovat käytössä klo 16-23. Ruuhkaisimpina aikoina halli hiljenee vasta puolenyön korvilla. Viikonloput täyttyvät turnauksilla, puulaakisarjoilla ja irtovuoroilla. Kuvaavaa hallin ahkeralle käytölle on se, että vajaan neljän ensimmäisen kauden aikana ehdittiin pelata yli 1000 paikallista puulaakiottelua. Myös kesäisin lajin harrastajat suuntaavat Qmax Arenalle. Silloin pelataan kesäliigaa.

 Qmax_areena1.jpg

Qmax Arena on lajipioneeri Jukka Tervon käsialaa. Tervo omistaa hallin yrityksensä kautta sataprosenttisesti yksin. Puurunkoisen hallin rakentaminen maksoi 800.000 euroa. EU-tuki kattoi kustannuksista 20 prosenttia. Loput katettiin lainalla ja yrityksen omalla rahoituksella. Hallin vetovoimasta kertoo jotain myös se, että prime time -tunneille pääsevät harjoittelemaan vain luotettavat asiakkaat 5-vuotisilla sopimuksilla.

Qmax Arenan omille sivuille pääset tästä.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.