Liiton jäsenyys

Viimeksi päivitetty 20.3.2019 12:34

Suomen Salibandyliitto ry on otanut käyttöön sähköisen jäsenhakemus- ja eroilmoituslomakkeen. Jatkossa jäsenyyttä haetaan ja erosta ilmoitetaan täyttämällä ja allekirjoittamalla sähköinen Visma Sign -lomake.

Salibandyliiton alaisiin kilpasarjoihin osallistumisen edellytyksenä on Salibandyliiton jäsenyys. Jäsenyyttä voi hakea vain rekisteröity yhdistys.

Uuden seuran (yhdistyksen) perustaminen tapahtuu PRH:n kautta. Yhdistysrekisteri myös neuvoo ja opastaa yhdistyksen perustamisessa. Olympiakomitean sivuilta voi puolestaan ladata salibandyynkin soveltuvat yhdistyksen mallisäännöt ja katsoa vinkkejä seuran perustamiseen.

Salibandyliiton varsinaisia jäseniä ovat liiton hallituksen hyväksymät salibandyä ja sählyä harrastavat rekisteröidyt yhdistykset sekä näiden muodostamat rekisteröidyt piiri- ja aluejärjestöt. Liiton jäsenten on sitouduttava noudattamaan liiton sääntöjä ja myös niiden yhteisöjen sääntöjä, joiden jäsen liitto on.

Jos seurasi ei ole vielä liiton jäsenseura, tulee jäsenyyttä hakea. 

Jäsenyyden hakeminen:

 1. Seuran perustamiskokouksen jälkeen seura rekisteröidään yhdistykseksi. Uusi perustettu seura voi hakea jäsenyyttä, vaikka rekisteröinti on vielä vireillä, tällöin jäsenhakemuslomakkeessa ilmoitetaan rekisteröinti vireillä päivämäärä. Jos seura on jo aikaisemmin rekisteröity, ilmoitetaan rekisteröintipäivä ja yhdistysrekisterinumero. Salibandyliitto tarkistaa rekisteröinnin aina Yhdistysrekisteristä.
 2. Jäsenhakemus täytetään ja allekirjoitetaan sähköisesti Visma Sign -palvelua käyttäen.
 3. Salibandyliitto vahvistaa jäsenhakemuksen vastaanoton noin viikon kuluessa. Lopullisen hyväksymisen tekee Salibandyliiton hallitus seuraavasssa mahdollisessa kokouksessa.
 4. Jäseneksi hyväksymisen jälkeen seuralle toimitetaan kirjallinen todistus ja tunnukset sähköisiin järjestelmiin. Jäsenmaksu tulee maksettavaksi 30 päivän kuluttua jäseneksi hyväksymisestä ja löytyy Palvelusivustolta. Jäsenmaksu vuosina 2018-2020 on 230 € / seura / vuosi. Liittokokous pidetään kolmen vuoden välein marraskuussa, ja liittokokous päättää jäsenmaksun suuruuden aina kolmeksi vuodeksi eteenpäin kerralla. Jäsenmaksun maksettuaan seura on äänivaltainen Salibandyliiton jäsen ja voi ilmoittaa joukkueensa kilpailutoimintaan. Uusia joukkueita otetaan vastaan kaikkiin juniorisarjoihin (A-G), miesten V-VI divisiooniin ja naisten III-IV divisiooniin. 

Salibandyliiton jäsenenä seuralla on mm.:

 • toimintasääntöjen mukainen edustus- ja äänioikeus sekä oikeus tehdä aloitteita ja ehdotuksia liiton kokouksissa ja toimielimissä
 • oikeus osallistua Salibandyliiton järjestämiin sarjoihin
 • oikeus osallistua ulkomailla järjestettäviin salibandyturnauksiin (Kirjallinen ilmoitus - KilpS 44§)
 • lajitapahtumien (salibandyn ja sählyn) järjestämisoikeus Suomessa
 • mahdollisuus osallistua ja tilata liiton toimitsija- erotuomari- ja valmennuskoulutuksia
 • käytössään Salibandyliiton seura- ja järjestötoiminnan tukipalvelut sekä muut Salibandyliiton työntekijöiden neuvonta ja opastuspalvelut
 • käytössään Seurakäyttäjätunnus, joka vastaa seuran allekirjoitusta tapahtumiin
 • käytössään liiton tarjoamat muut sähköiset järjestelmät ja Internet-pohjaiset ratkaisut
 • Seurakehitys -palvelut

Lisäksi Salibandyliitto on sopimuksellaan Olympiakomitean ja OPn kanssa sopinut että:

 • salibandyseurojen järjestämissä tapahtumissa musiikin esittämiseen liittyvät Teosto- ja Gramex -maksut on maksettu
 • salibandyseuroilla on voimassa vapaaehtoistoimijoiden tapaturmavakuutus ja vapaaehtoistoimijoiden vastuuvakuutus (OPn Tuplaturva)
CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadium

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.