Kausi 2015-2016

Viimeksi päivitetty 1.7.2019 15:18

Pilottikauden kokemusten ja palautekyselyn tulosten perusteella erotuomaripalkkioiden ja matkakulujen keskitetty maksujärjestelmä laajennetaan kaikkiin liiton sarjoihin kaudella 2015-2016. Järjestelmää käytetään seuraavissa sarjoissa: 

 • Naisten 1.-4. divisioonat
 • Miesten 2.-6. divisioonat
 • Juniorisarjat
 • Teho cup
 • Seniorisarjat
 • Sähköpyörätuolisalibandyn SM- ja Finlandia-sarjat
 • Kuurojen SM-turnaus

Maksujärjestelmä koostuu Effectit Oy:n toteuttamasta sbet-palvelusta yhdistettynä Rantalainen Oy:n palveluun ja Netvisor -seuralaskutukseen. 
Sbet.fi: Erotuomariasettelu ja palkkioiden ja matkakulujen laskutus, laskujen tarkastaminen sekä seurojen joukkueiden reaaliaikainen palkkioiden ja matkakulujen seuranta (kts. ohje)
Rantalainen Oy: Erotuomareiden palkkahallinto, verotus ja vuosi-ilmoitukset
Netvisor: Seuralaskutus

Seuratunnukset sbet.fi-palveluun on aktivoitu (Tiedote 1.10.2015)

Seurojen yhteyshenkilöille on syys-lokakuun vaihteessa lähetetty tunnukset sbet.fi-järjestelmään sähköpostitse osoitteesta sbet.noreply(at)gmail.com. Aihekentässä: [SBET] Tervetuloa sbet.fi:n käyttäjäksi. HUOM! Muista tarkastaa myös roskapostikansiosi.

Seuratunnus on seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoite. Aktivointi tapahtuu automaattisesti, ja kun tunnukset on aktivoitu, seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoitteeseen lähetetään viesti, jossa on ohje kirjautumiseen ja salasanan käsittelyyn.

Mikäli sähköpostiviestiä ei ole tullut, ole yhteydessä jäsensihteeri Johanna Vasankariin, johanna.vasankari(a)floorball.fi, puh. 044 762 9970.

Tunnuksilla:
- seuran edustaja voi kirjautua osoitteessa www.sbet.fi
- sbet.fi-sivulla seurataan joukkueisiin kohdistuvia erotuomaripalkkioita ja muita kuluja reaaliaikaisesti.
- seuran edustaja voi seurata laskutukseen siirrettyjen erotuomaripalkkioiden ja matkakulujen määrää joukkueittain ja sarjavaiheittain.
- tutustu sbet.fi ohjeeseen.

Mikäli seuran yhteyshenkilö tai sähköpostiosoite vaihtuu

Ole yhteydessä jäsensihteeriin (Johanna Vasankari). Yhteyshenkilön tai hänen sähköpostinsa muutos pitää AINA vahvistaa kirjallisesti uuden yhteyshenkilön täydellisillä henkilö- ja yhteystiedoilla. Päivitys tehdään samalla Sporttirekisteriin.

Tunnuksilla:

 • seuran edustaja voi kirjautua osoitteessa www.sbet.fi
 • sbet.fi -sivulla seurataan joukkueisiin kohdistuvia erotuomaripalkkioita ja muita kuluja reaaliaikaisesti
 • seuran edustaja voi seurata laskutukseen siirrettyjen erotuomaripalkkioiden ja matkakulujen määrää joukkueittain ja sarjavaiheittain
 • tutustu sbet.fi ohjeeseen.

Mikäli seuran yhteyshenkilö tai sähköpostiosoite vaihtuu, ole yhteydessä jäsensihteeriin (Johanna Vasankari). Yhteyshenkilön tai hänen sähköpostinsa muutos pitää AINA vahvistaa kirjallisesti uuden yhteyshenkilön täydellisillä henkilö- ja yhteystiedoilla. Päivitys tehdään samalla Sporttirekisteriin.

Seuratiedote 10.11.2015

Kausi on alkanut ja erotuomaripalkkiota on maksettu sähköisen järjestelmän kautta. Tässä kirjeessä on tärkeää tietoa asiaan ja erityisesti seuralaskutukseen liittyen. 

Maksujärjestelmän koodauksen, testauksen sekä seuroilta saadun palautteen perusteella seuralaskutuksen perusteita ja aikataulua on muutettu. Keskeisimmät muutokset ovat:

 • laskuja tehdään kauden aikana 4-5 kpl (ennakolta arvioitiin laskutettavan 2-3 kertaa) -> kertalaskun suuruus pienenee
 • laskutuksen aikataulu muuttuu: 
 1. lasku marraskuussa
 2. joulukuun lopussa
 3. helmikuun lopussa
 4. maaliskuun lopussa
 5. toukokuun lopussa

Ensimmäinen lasku sisältää toteutuneet kulut, eli laskutetut erotuomaripalkkiot, matkakulut ja päivärahat 31.10. mennessä. 
Järjestelmää kehitetään edelleen kauden aikana, suuntana tilanne, jossa toukokuussa laskutettavaa seuroilta on mahdollisimman vähän ja mahdollisimman pienelle seuraryhmälle.

Erotuomaripalkkioiden suuruus

Erotuomaritoimijoiden kanssa tehdyssä et-palkkiosopimuksessa (kausille 2015-16, 2016-17, 2017-18) on muutettu erotuomaripalkkioiden määräytymisen perusteita merkittävällä tavalla.

Tavoitteena oli kirjata kilpailusääntöihin kaikki mahdolliset vaihtoehdot erotuomaripalkkioiksi eri sarjoissa ja sarjavaiheissa
Seuroilta ja erotuomareilta saadun palautteen perusteella kilpailusäännöistä kuitenkin puuttuu osa muutoksista


1. Turnausmuotoisissa otteluissa palkkio on laskettu tunnin keston perusteella

 • 45 min ottelutapahtumissa kerroin 0,75
 • 75 min ottelutapahtumissa kerroin 1,25
 • 90 min ottelutapahtumissa kerroin 1,50

2. Turnausmuotoisten D- ja E-poikien eliittisarjojen + 2 €/ottelu per erotuomari

Nämä päivitykset tehdään kilpailusääntöihin hallituksen käsiteltyä muutosesitykset kokouksessaan 25.11.2015.

Seuraavassa yksityiskohtaista infoa sitä kaipaavalle

Seuralaskutuksen ensimmäinen vaihe (I) on marraskuussa. Seuroille toimitetaan ensimmäinen lasku erotuomaripalkkioista sähköpostilla viikolla 46, jolloin eräpäivä on noin 20.11.2015, (lähettäjän sähköpostiosoite on johanna.vasankari(a)floorball.fi).

 • laskutusperusteena on aikaisemmin ilmoitetusta poiketen ja teknisitä syistä kaikki otteluihin liittyvät kulut, jotka on seurojen puolesta maksettu erotuomareille 31.10.2015 mennessä
 • laskuun lisätään koko maksujärjestelmän ylläpitokulu 2,5€/erotuomaripalkkio (2,5€ veloitus lisätään siis jokaista maksettua erotuomaripalkkiota kohden)
 • laskulle tulevat myös yksittäisten otteluiden sarjoista toteutuneet (=erotuomareiden laskuttamat) erotuomareiden matkakulut ja päivärahat
 • huom! Osa erotuomareista ei ole laskuttanut erotuomaripalkkioita ja/tai heille tulleita matkakuluja ja päivärahoja, vaikka ovat hoitaneet erotuomaritehtävänsä.
 • seuralle tuleva lasku voi olla pienempi, kuin toteutuneista otteluista laskemalla tuleva summa, edellä esitetystä syystä

Laskutuksen muutoksen perustelut
Laskutusta on muutettu myös siksi, että osalle seuroista olisi palautteen perusteella tullut ongelmaksi liian suuri lasku/ennakko, jos sarjailmoittautumisten perusteella olisi sisällytetty marraskuun laskuun palkkiot koko kilpailukaudelta.

Seuraavien laskujen aikataulu ja perusteet
Seuraava laskutusajo (II) tehdään ja lähetetään joulu-tammikuun vaihteessa, jossa suoriteperusteisesti veloitetaan seuroilta erotuomareille maksetut palkkiot ja kulut vuoden 2015 osalta.
Liitto laskuttaa mainitun (II) erän laskut 31.12.2015 päiväyksellä (eräpäivä noin 15.1.2016, maksuehto 14 vrk. Laskutusperusteena kaikki otteluihin liittyvät kulut, jotka on maksettu 1.11.-31.12.2015. 
Tämä sisältää myös mahdolliset seuran joukkueisiin kohdistuneet erotuomareiden matkakulut ja päivärahat (yksittäisten otteluiden sarjat, joissa kotijoukkueelle kohdistuu molempien erotuomareiden palkkiot ja matkakulut).

Kevään laskutusaikataulu vahvistetaan vielä myöhemmin, suunnitelma on laskuttaa erä 3. helmikuun lopussa, erä 4. maaliskuun lopussa ja viimeinen, erä 5. toukokuun lopussa.

Laskutus III sisältää erotuomaripalkkiot, jotka on laskutettu 1.1.-29.2.2016 + yksittäisten otteluiden sarjoissa matkakulut ja päivärahat
Laskutus IV puolestaan erotuomaripalkkiot, jotka on laskutettu 1.3.-31.3. + yksittäisten otteluiden sarjoissa matkakulut ja päivärahat
Laskutus V: erotuomaripalkkiot, jotka on laskutettu 1.4.-31.5. + yksittäisten otteluiden sarjoissa matkakulut ja päivärahat.

Erotuomari

 • Osallistuu kausittain erotuomarikoulutukseen ja lunastaa vaadittavan lisenssin -> sbet-käyttäjätunnukset sbet.fi -palveluun aktivoidaan.
 • Tarkistaa yhteystietonsa sbet.fi -palvelussa.
 • Toimittaa tilinumeron ja verotiedot (verokortti) Rantalainen Oy:n palkanlaskentaan osoitteella: erotuomarilaskutus(at)floorball.fi Kauden aikana tapahtuvat muutokset pitää myös muistaa ilmoittaa.
 • Tekee sbet.fi-palvelussa ehdotukset matkakuluista pelihalleille, missä hän käy salibandyotteluita viheltämässä -> erotuomariasettelija hyväksyy/hylkää ehdotuksen. 
 • Laskuttaa sbet.fi -palvelussa viheltämänsä ottelut ja matkakulut ottelun jälkeen -> mikäli matkakulu on esitarkastettu, lasku automaattisesti maksuun -> mikäli matkalaskuperustetta muutetaan -> käsin tarkastus, joka on hitaampaa.
 • Saa vuosittain yhteenvedon kaikista maksetuista erotuomaripalkkioista ja matkakuluista vuosi-ilmoituksen yhteydessä.

HUOM!

 • Keskitetty maksujärjestelmä ei ole matkakulujen tasausjärjestelmä kaudella 2015-2016.
 • Pääsarjat (naisten salibandyliiga, miesten salibandyliiga, miesten 1. divisioona), joissa on erotuomaripalkkioiden ja matkakulujen tasausjärjestelmä, eivät kuulu tämän maksujärjestelmän piiriin.
 • Alueilla seurojen vakiovuoroilla pelattavat ym. erilaiset aluesarjat, alueliigat tmv. eivät kuulu keskitetyn palkkioiden maksujärjestelmän piiriin.
CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.