Urheiluvakuutus

Viimeksi päivitetty 24.9.2018 12:17

Passit ja Sporttiturva ostetaan osoitteesta www.suomisport.fi.

Kaikki Salibandyliiton passit voidaan lunastaa OP Vakuutus Oy:n Sporttiturvan kanssa tai ilman sitä. Sporttiturva on erityisesti salibandyn tarpeisiin räätälöity määräaikainen vakuutus. 

Urheiluvakuutus on pakollinen juniori-ikäiselle, miesten Salibandyliigan, naisten Salibandyliigan ja miesten Divarin pelaajille. Juniori-ikäinen pelaaja on määritelty kilpailusäännöissä: pojat synt. 1998 tai sen jälkeen / tytöt synt. 1999 tai sen jälkeen. Miesten 2.-6. divisioonissa, naisten 1.-4. divisioonissa, seniorisarjoissa ja muissa harrastesarjoissa ja -tapahtumissa urheiluvakuutus on vapaaehtoinen.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on OP Vakuutus Oy. Tarjoamme passien yhteydessä OP:n Sporttiturva-vakuutusta. Urheiluvakuutus voi olla myös toisen vakuutusyhtiön tarjoama. Huomaa, että kaikki yleiset vapaa-ajan- tai tapaturmavakuutukset eivät korvaa salibandyn kilpailutoiminnassa tapahtuvia vahinkoja. Tarkista asia vakuutusyhtiöstäsi!

OP:n Sporttiturvan kattavuus ja tuoteseloste
Sporttiturvan tuoteselosteet on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tuoteselosteesta näkee helposti vakuutuksen hinnat, hoitokatot ja mahdolliset omavastuut. Passitaulukosta näet nopeasti kaikki tarjolla olevat passit ja niiden hinnat.

Sporttiturvan vakuutusehdot löydät täältä.

Huomioitavaa kaudella 2018-2019:

 • 1.1.2007 ja myöhemmin syntyneiden vakuutuksellinen Kisapassi kattaa myös muissa lajeissa sattuneet vahingot
 • hoitokorvauksen maksimi on 15 000 euroa
 • 1.1.2007 ja myöhemmin syntyneillä ei ole omavastuuta
 • ennen 1.1.2007 syntyneillä omavastuu 100€ kaikissa lisenssiluokissa
 • oikeus korvaukseen syntyy, kun älkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus-tai hoitokuluja. Tapaturmaan ei tarvitse liittyä enää ulkoista tekijää. Korvaavuuden piiriin kuuluvat voimanponnistuksen ja liikkeen välittömästi aiheuttamat lihaksen tai jänteen venähdysvammat ja niihin hoitokuluina magneettitutkimus sekä mahdolliset leikkaustoimenpiteet. 
 • yläikäraja on poistunut
 • hammasvammat korvataan ilman enimmäiskorvausaikaa

Vakuutus on voimassa Salibandyliiton alaisten piirien ja seurojen kaiken ikäisille jäsenille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (enintään 3 kk:n pituisilla matkoilla):

 • kilpailuissa
 • harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa
 • valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa
 • kilpailumatkoilla, koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä koko ajan
 • kisapassivakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa

Passin ja Sporttiturvan voimaan astuminen:
Passi ja siihen liittyvä Sporttiturva astuu voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä, mikäli se voidaan todistaa esim. maksukuitilla.

Kilpapelaamiseen oikeuttavan kauden 2017-2018 vakuutuksellisen passin (kaudella 17-18 lisenssin) haltijoilla vakuutus pysyy voimassa 1.8.2018 alkaen, mikäli maksu on maksettu 31.8.2018 mennessä. Mikäli kuitenkin pelit alkavat elokuun aikana, pelaajien tulee lunastaa passi ennen ensimäistä virallista peliä. Vakuutus päättyy 31.7.2019.

Vakuutuksettomasta passista vakuutukselliseen:
Mikäli haluat muuttaa vakuutuksettoman passin vakuutukselliseksi, voit tehdä sen kirjautumalla uudelleen passien verkko-ostoon.

Sporttiturvan irtisanominen:
Voit irtisanoa Sporttiturvan kirjallisesti kesken kauden ilmoittamalla vakuutetun nimen, henkilötunnuksen, urheiluliiton ja pankkiyhteyden verkkoviestillä osoitteessa op.fi. OP veloitettaa vakuutusajasta vähintään 16 €.  Huomaa, että mikäli pelaat sarjatasolla, jossa urheiluvakuutus on pakollinen, sinun tulee ilmoittaa oman vastaavan vakuutuksen tiedot Salibandyliittoon osoitteeseen asiakaspalvelu(at)salibandy.fi.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSector AlarmSokos HotelsSubwayTeho sportTuplaUnihocVeikkausViking LineVW-HyötyautotXZ
Fais est. 1993TalgrafStadium

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.