Urheiluvakuutus

Viimeksi päivitetty 20.6.2019 09:20

Pelipassit ja Sporttiturva ostetaan osoitteesta www.suomisport.fi.

Kaikki Salibandyliiton pelipassit voidaan lunastaa Pohjola Vakuutus Oy:n (nimenmuutos 1.6.2019, ent. OP Vakuutus Oy) Sporttiturvan kanssa tai ilman sitä. Sporttiturva on erityisesti salibandyn tarpeisiin räätälöity määräaikainen vakuutus. 

Urheiluvakuutus on pakollinen juniori-ikäiselle, miesten Salibandyliigan, naisten Salibandyliigan ja miesten Divarin pelaajille. Juniori-ikäinen pelaaja on määritelty kilpailusäännöissä: pojat synt. 1999 tai sen jälkeen / tytöt synt. 2000 tai sen jälkeen. Miesten 2.-6. divisioonissa, naisten 1.-4. divisioonissa, seniorisarjoissa ja muissa harrastesarjoissa ja -tapahtumissa urheiluvakuutus on vapaaehtoinen.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on Pohjola Vakuutus Oy. Tarjoamme pelipassien yhteydessä Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan. Urheiluvakuutus voi olla myös toisen vakuutusyhtiön tarjoama. Huomaa, että kaikki yleiset vapaa-ajan- tai tapaturmavakuutukset eivät korvaa salibandyn kilpailutoiminnassa tapahtuvia vahinkoja. Tarkista asia vakuutusyhtiöstäsi!

Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvan kattavuus ja tuoteseloste
Sporttiturvan tuoteselosteet on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tuoteselosteesta näkee helposti vakuutuksen hinnat, hoitokatot ja mahdolliset omavastuut. Pelipassitaulukosta näet nopeasti kaikki tarjolla olevat pelipassit ja niiden hinnat.

Sporttiturvan vakuutusehdot löydät täältä.

Huomioitavaa kaudella 2019-2020:

 • 1.1.2008 ja myöhemmin syntyneiden vakuutuksellinen kisamaailman pelipassi kattaa myös muissa lajeissa sattuneet vahingot
 • hoitokorvauksen maksimi on 15 000 euroa
 • 1.1.2008 ja myöhemmin syntyneillä ei ole omavastuuta
 • ennen 1.1.2008 syntyneillä omavastuu 100€ kaikissa pelipassiluokissa
 • oikeus korvaukseen syntyy, kun älkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus-tai hoitokuluja. Tapaturmaan ei tarvitse liittyä enää ulkoista tekijää. Korvaavuuden piiriin kuuluvat voimanponnistuksen ja liikkeen välittömästi aiheuttamat lihaksen tai jänteen venähdysvammat ja niihin hoitokuluina magneettitutkimus sekä mahdolliset leikkaustoimenpiteet. 
 • yläikäraja on poistunut
 • hammasvammat korvataan ilman enimmäiskorvausaikaa
 • Kipsaushoidon jälkeen maksetaan fysioterapiaa
 • Vahinkotilanteissa ota yhteyttä Pohjola Terveysmestari -palveluun soittamalla (0100 5225) tai Pohjola Sairaala -sovelluksessa tai palveluaikojen ulkopuolella verkkopalvelussa vahinkoapu.pohjola.fi tai OP-mobiilissa.

Vakuutus on voimassa Salibandyliiton alaisten piirien ja seurojen kaiken ikäisille jäsenille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (enintään 3 kk:n pituisilla matkoilla):

 • kilpailuissa
 • harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa
 • valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa
 • kilpailumatkoilla, koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä koko ajan
 • kisapassivakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa

Pelipassin ja Sporttiturvan voimaan astuminen:
Pelipassi ja siihen liittyvä Sporttiturva astuu voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä, mikäli se voidaan todistaa esim. maksukuitilla.

Kilpapelaamiseen oikeuttavan kauden 2018-2019 vakuutuksellisen passin haltijoilla vakuutus pysyy voimassa 1.8.2019 alkaen, mikäli maksu on maksettu 31.8.2019 mennessä. Mikäli kuitenkin pelit alkavat elokuun aikana, pelaajien tulee lunastaa pelipassi ennen ensimäistä virallista peliä. Vakuutus päättyy 31.7.2020.

Vakuutuksettomasta pelipassista vakuutukselliseen:
Mikäli haluat muuttaa vakuutuksettoman pelipassin vakuutukselliseksi, voit tehdä sen kirjautumalla uudelleen pelipassien verkko-ostoon.

Sporttiturvan irtisanominen:
Voit irtisanoa Sporttiturvan kirjallisesti kesken kauden ilmoittamalla vakuutetun nimen, henkilötunnuksen, urheiluliiton ja pankkiyhteyden verkkoviestillä osoitteessa op.fi. Pohjola Vakuutus Oy veloitettaa vakuutusajasta vähintään 16 €.  Huomaa, että mikäli pelaat sarjatasolla, jossa urheiluvakuutus on pakollinen, sinun tulee ilmoittaa oman vastaavan vakuutuksen tiedot Salibandyliittoon osoitteeseen asiakaspalvelu(at)salibandy.fi.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.