Jäsenehdokas: Valtteri Mikkola

Viimeksi päivitetty 1.11.2017 12:11

Valtteri MikkolaNimi: Valtteri Mikkola
Ikä: 36
Kotikunta: Turku
Ehdottanut seura tai seurat: TPS Salibandy ry, SBS Masku ry, Salibandy Naantali ry
Koulutus: Tradenomi
Ammattinimike: Controller

Kerro lyhyesti nykyisestä työstäsi. Mitä teet?
Olen toiminut viimeiset 10 vuotta Turun kaupungilla tukemassa johtoa päätöksenteossa talouden näkökulmasta sekä erilaisissa projektitehtävissä.

Kuinka kauan olet ollut salibandyssa mukana ja missä tehtävissä olet vaikuttanut?
Nuorempana harrastin muiden harrastusten ohella myös salibandya. Vuosituhannen vaihteessa aloitin erotuomaroinnin sekä taustatyöt FBC Turku ry:n naisten edustusjoukkueen huoltajana. Seuran puheenjohtajana toimin viisi vuotta, jonka lisäksi olen ollut viisi vuotta Salibandyliiton valtuustossa ja yhdeksän vuotta liiton hallituksessa.

Pelaamisen tavoitteet siirtyivät aikanaan erotuomarointiin, jossa toimin pääsarjaerotuomarina seitsemän vuotta. Reilun sadan liigaottelun jälkeen totesin olevani pisteessä, josta ylöspäin en enää pääse. Oli siis aika antaa tilaa tuoreemmille ja laittaa pilli naulaan. Nykyään olen toiminut erotuomarivalmentajana ja yrittänyt tukea ylöspäin pyrkiviä tuomareita. Kokemusta löytyy siis kentän ulkopuolelta ja sisäpuolelta, kaikista rooleista.

Muut mahdolliset luottamustoimet salibandyn ulkopuolella?
Toimin muutaman osakeyhtiön hallituksessa.

Kerro, miksi olet hyvä henkilö liittohallitukseen?
Olen avoin ja rauhallinen kaveri, ja suhtaudun asioihin pääsääntöisesti objektiivisesti ja analyyttisesti. Hallitsen kokonaisuudet, mutta olen valmis tarttumaan myös yksityiskohtiin. Päivätyössä taloutta ja prosesseja pyörittelevänä voisin tuoda lisäarvoa myös näistä näkökulmista.

Jos saisit toteuttaa yhden uudistuksen salibandyssa resursseista välittämättä, mikä se olisi?
Laadukkaat pelialustat kaikkiin peli- ja harjoitustiloihin. Hyvät olosuhteet parantavat harjoittelun laatua ja osaltaan vähentävät loukkaantumisriskiä.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa Salibandyliiton hallituksessa?
Hallituksen tärkeimmät tehtävät ovat toiminnan suunnitelmallisen kehittämisen ja riittävien resurssien varmistaminen. Viimeiset vuodet liitossa on tehty ansiokasta työtä palvelukulttuurin kehittämiseksi. Vuorovaikutus on parantunut huomattavasti, mutta vielä löytyy kehitettävää.

Seuraavan kauden merkittävänä haasteena koen edunvalvonnan ja olosuhteet. Urheilukenttä hakee tällä hetkellä muotoaan ja Salibandyliiton tulee varmistaa oma paikkansa tässä palapelissä. Laji kasvaa ja monimuotoistuu jatkuvasti, joten seinät tulevat jatkuvasti vastaan. Taloutta on hoidettu mallikkaasti ja tämän perinteen jatkaminen on sanomattakin tärkeää. Hallituksen tulee turvata ja parantaa jäsentensä (seurojen) toimintaedellytyksiä pitkällä aikajänteellä!

Mitkä ovat salibandyn suurimmat haasteet 2028 mennessä?
Koen suurimpien haasteiden liittyvän olosuhteisiin ja resursseihin. Laji kiinnostaa ja kasvu edellyttää lisää harjoitustiloja sekä laadukasta toimintaa tarjoavia seuroja. Tähän vastataan aktiivisella olosuhdetyöllä sekä tukemalla seurojen kehittymistä.

Visiossani laji monimuotoistuu ja sillä on selkeät polut, joita pitkin kykenee halutessaan kasvamaan lapsesta huippu-urheilijaksi tai liikkumisesta nauttivaksi harrastajaksi. Laji on saanut merkittävän aseman mediassa ja lajin fanikulttuuri on voimistunut. Käynnissä olevaa uudistumista täytyy jatkaa yhdessä ja yhteistyönä kaikkien toimijoiden kesken.

Kerro vielä jotain itsestäsi
Vauhdilla rullaava arki-elämä koostuu perheen, harrastusten ja työn tasapainosta, jossa kaikki tekijät joustavat tarpeen mukaan. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kaksi päiväkoti-ikäistä lasta.

Terveisesi salibandyn ystäville liittokokouksen alla?
Jatketaan määrätietoista etenemistä, tuhlataan polttoaineena positiivista energiaa ja käännetään mielenkiinto intohimoksi - sitä salibandy tarvitsee lisää!

CraftDecensEerikkiläFixusLIDLOsuuspankkiSector AlarmSMTSokos HotelsSubwayTeho sportTuplaUnihocVeikkausViking LineVW-HyötyautotXZ
Fais est. 1993StadiumTalgraf

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.