Jäsenehdokas: Juuso Laamanen

Viimeksi päivitetty 1.11.2017 12:11

Juuso LaamanenNimi: Juuso Laamanen
Ikä: 25
Kotikunta: Jyväskylä
Ehdottanut seura tai seurat: Liikunnan Riemu ry
Koulutus: Liikuntatieteiden kandidaatti
Ammattinimike: Liikunnan yhteiskuntatieteiden opiskelija / Yrittäjä

Kerro lyhyesti nykyisestä työstäsi. Mitä teet?
Opiskelen viimeistä vuotta Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa liikunnan yhteiskuntatieteiden maisterivaiheessa. Yrittäjänä toimin Suomen Erotuomariklubi Oy:n toimitusjohtajana, jossa päätoimenkuvanamme on yksittäisten salibandyn harjoitusotteluiden ja -turnausten koordinointi ja tuomaroiminen yhteistyössä Jyväskylän seudun salibandyseurojen kanssa.

Kuinka kauan olet ollut salibandyssa mukana ja missä tehtävissä olet vaikuttanut?
Olen ollut salibandyssa mukana oikeastaan niin kauan kuin olen osannut kävellä. Espoon Oilersissa olen pelannut muutaman vuoden juniori SM-sarjoja, jonka jälkeen tiet ovat vieneet kohti rennompia aladivareja. Erotuomarina olen toiminut noin kuuden vuoden ajan ja tällä saralla olen kuulunut muutaman vuoden ajan ns. "liittoryhmään".

Minulla on myös monivuotinen kokemus juniorivalmentajana Suomessa ja ulkomailla. Olen vuosina 2015-2017 asunut Saksassa, Leipzigissa, ja toiminut siellä edustamani seuran salibandyjaoston junioripäälikkönä (Sc DhfK Leipzig). Liikunnan Riemu ry:n salibandyjaoston puheenjohtajana olen toiminut vuodesta 2013 lähtien. Olen salibandyn seurakehitys 360- projektin työryhmän jäsen. Olen ollut salibandyn opiskelijoiden SM-kisojen  2014 & 2015 turnauspäällikkö, osallistujia molempina vuosina oli yli 300.

Kandidaatintutkielmani olen tehnyt vuonna 2015 yhteistyössä Salibandyliiton kanssa otsikolla: "Laji, joka kasvoi ennalta-arvaamattomiin mittasuhteisiin - Salibandyn kehittyminen huippu-urheiluksi Suomessa"

Muut mahdolliset luottamustoimet salibandyn ulkopuolella
Liikunnan Riemu ry:n hallituksen jäsen 2014-2015.
Pääkallo.fi-blogikirjoittaja.

Kerro, miksi olet hyvä henkilö liittohallitukseen?
Olen ennen kaikkea paikallisen, alueellisen ja valtakunnallisen lajikehityksen "neutraali" ehdokas ilman (suur)seurakytköksiä. Haluan olla edistämässä lajiliiton yhteen hiileen puhaltamista ja lajiliiton entistä korostuvampaa roolia seurojen tukijana paikallisten ja alueellisten lajiedellytysten mahdollistajana yhteiskuntasuhdevaikuttamisen kautta.

Omaan opiskelujen puolesta erittäin laajan näkemyksen siitä, miten lajin kehitystä tulisi viedä eteenpäin. Tätä näkökulmaa on laajentanut viimeiset kaksi vuotta, jolloin olen opiskellut Saksassa, Leipzigin yliopiston "Sport Management" -koulutusohjelmassa. Minulla on neljän vuoden kesätyökokemus Helsingin ja Espoon kaupungin liikuntavirastoista ja työnkuvaani on kuulunut monipuolisesti päätöksentekoon vaikuttaneita työtehtäviä.

Luonteeltani olen johdonmukainen, tunnollinen ja keskusteleva, jotka ovat hallitustyöskentelyn keskeisimpiä elementtejä,

Jos saisit toteuttaa yhden uudistuksen salibandyssa resursseista välittämättä, mikä se olisi?
Alueellisten yhteiskuntasuhteiden virkojen perustaminen, joissa toimenkuvina olisi sekä peliolosuhteiden mahdollistaminen ja parantaminen alueellisesti että salibandyseurojen tukeminen niin hallinnollisessa kuin myös julkismarkkinallisessa viitekehyksessä.

Tähän kuuluu esimerkiksi seurakehityksen 360-projektin kokonaisvaltainen hyödyntäminen seurojen toiminnallisena ja hallinnollisena tukitoimenpiteenä. Tästä hyötyisivät kaikki Salibandyliiton jäsenseurat sarjatasosta riippumatta.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa Salibandyliiton hallituksessa?
Salibandyliitossa on viimeisten vuosien aikana tapahtunut iso määrä muutoksia, joiden toimeen- ja täytäntöönpanoa tulee pystyä ulosmittamaamaan kriittisen arvioinnin ja haastamisen kautta, kuitenkin toinen toistaan tukien. Työrauhan takaaminen, tuloksia ja kustannuksia jatkuvasti arvioiden, on seuraavan kolmivuotiskauden yksi keskeisimmistä tehtävistä.

Lisenssimäärien jatkuva kasvattaminen (paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti) on erityisen tärkeää yhteiskunnallisen merkittävyyden lisäämisen takia. Yksi suurin kasvupotentiaali lisenssimäärien kasvattamisessa on tyttö- ja naissalibandyssa. Nämä toimenpiteet tulevat heijastumaan pääsarjatasojen kiinnostavuuden kasvamiseen asti. Luonnollisesti lajimme keulakuvia, pääsarjatasoja ja maajoukkueita, tulee yhteistoiminnallisesti kehittää, kasvattaa ja tuoda entistä useammin pöytäkeskustelujen aiheeksi.

Kaiken muun ohella erityisen kuumaksi perunaksi lajin parissa on noussut erotuomaritoiminta. Erotuomareiden johtamis- ja koulutusjärjestelmää on syytä haastaa ja yhteistyössä pelaajien, erotuomareiden, valmentajien ja muiden laji-ihmisten kanssa kehittää.

Mitkä ovat salibandyn suurimmat haasteet 2028 mennessä?
Jatkuva olosuhdetyö, lisenssi- ja pelaajarekisterijärjestelmän kehittäminen ja ylläpitäminen sekä salibandyn ansaitseman huomion kasvattaminen niin tavallisen kansalaisen mielissä kuin myös yhteiskunnallisen hyvän ja päätöksenteon elementtinä.

Kaikkia näitä pitää arvioida ja johtaa niin, että kulurakenteet pysyvät kohtuullisina ja tasapainoisina. Oleellinen haaste on myös siinä, miten lajiliitto organisaationa pystyy ja ehtii vastaamaan ympäröivän yhteiskunnan muutoksiin. Nykyinen vuoteen 2028 tehty strategia on saanut pohjansa nimenomaan isojen muutoksien kautta ja nyt työrauhaa takaamalla voimme lähteä yhdessä toimeenpanemaan ja arvioimaan niitä.

Kerro vielä jotain itsestäsi
Vapaa-aikani täyttyy hyvin paljon ystävistä, opiskelusta sekä lajimme parista ja nautin siitä täysin rinnoin. Parasta antia lajin parissa on elinikäiset ystävät ja mahtavat keskustelut lajista, joille olen nyt ja jatkossa aina erittäin avoin. Se onnistuu myös kesällä, jolloin minut useasti löytää kalastamasta tai (frisbee)golfaamasta.

Terveisesi salibandyn ystäville liittokokouksen alla?
Liittokokous on aito vaikuttamismahdollisuus ja haastan sinut osallistumaan päätöksentekoon. Yhdessä mahdollistamme ”maailman paras salibandymaa” -tavoitteen.
Nähdään Seinäjoella!

CraftDecensEerikkiläFixusLIDLOsuuspankkiSector AlarmSMTSokos HotelsSubwayTeho sportTuplaUnihocVeikkausViking LineVW-HyötyautotXZ
Fais est. 1993StadiumTalgraf

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.