Jäsenehdokas: Arja Kilpeläinen

Viimeksi päivitetty 1.11.2017 12:11

Arja KilpeläinenNimi: Arja Kilpeläinen
Ikä: 38
Kotikunta: Espoo
Sinua ehdottanut seura tai seurat: Otaonnela Floorball ry, Esport Oilers ry
Koulutus: Kauppatieteiden maisteri
Ammattinimike: HR-kehittämispäällikkö

Kerro lyhyesti nykyisestä työstäsi. Mitä teet?
Vastaan Veikkauksen HR:ssä henkilöstön kehittäminen ja hyvinvointi -yksiköstä. Yksikön vastuulla on Veikkauksen strategiaa tukevan henkilöstön ja esimiestyön kehittäminen, rekrytoinnit ja työhyvinvoinnin kehittäminen. Lisäksi viemme eteenpäin yhdessä strategia-, brändi- ja viestintäyksiköiden kanssa Veikkauksen yrityskulttuurin, henkilöstökokemuksen ja työnantajamielikuvan vahvistamista.

Kuinka kauan olet ollut salibandyssa mukana ja missä tehtävissä olet vaikuttanut?
Oma pelaajatausta on vuodesta 1994 lähtien Tapanilan erän juniorijoukkueissa (C-A tytöt). Lisäksi olen pelannut naisten salibandyliigaa (Tapanilan Erä III, HIFK, SSV) sekä naisten maajoukkueessa vuosina 1995-2007. Naisten maajoukkuekapteenina toimin vuosina 2000-2007.

Salibandyliiton hallituksessa olen ollut mukana vuodesta 2013. Hallitustyöskentelyssä vastuualueellani on ollut viedä yhdessä operatiivisen johdon kanssa eteenpäin yhä vahvempaa urheilun palveluorganisaatiota ja sen mukaista johtamista ja johtamiskäytänteitä esim. tuloskorttiajattelua. Lisäksi vastuualueena on ollut nais- ja tyttösalibandyn kehittäminen.

Seuratasolla olen ollut Otaonnela Floorballin hallituksessa kaudet 2014-2015 ja 2015-2016.

Kerro, miksi olet hyvä henkilö liittohallitukseen?
Olen hyvä henkilö liittohallitukseen, koska pidän ihmisten kanssa toimimisesta ja olen luontaisimmillani erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Hallituksen roolissa on tärkeä käydä aktiivista vuoropuhelua yhteisten asioiden eteenpäin viemiseksi, niin seurojen, Salibandyliiton kuin eri sidosryhmien kanssa.

Näen, että oma persoonani sekä koulutuksen ja työelämän kautta hankittu osaaminen henkilöstöjohtamisen kentässä antavat erittäin hyvän pohjan olla mukana vaikuttamassa lajin kehitykseen tulevina vuosina. Lisäksi oma pelaaja- ja seurakokemus sekä luottamustehtävät Salibandyliitossa antavat hyvän kokonaiskuvan urheilu- ja salibandykentässä toimimisesta.

Jos saisit toteuttaa yhden uudistuksen salibandyssa resursseista välittämättä, mikä se olisi?
Salibandyn mielikuvan ja kiinnostavuuden vahvistaminen niin lajin sisällä kuin lajin ulkopuolisten ihmisten silmissä yhä varteenotettavammaksi lajiksi pelata, seurata ja kannustaa.  Toimimme viihteen ja vapaa-ajan markkinassa, jossa käymme yhä suurempaa kilpailua ihmisten ajankäytöstä. Huomion herättäminen maailmassa, jossa viestien määrä kasvaa ja pirstaloituu, vaatii yhä personoidumpaa viestiä. Tämä vaatii lajin markkinoinnissa ja mainonnassa uudenlaista panostusta ja resurssointia siihen, että pystymme puhuttelemaan ja koskettamaan yhä useampaa ihmistä.

Näen, että jokainen meistä lajin parissa oleva voi osallistua tähän työhön, koska olemme kaikki "salibandyn lähettiläitä" ja puheillamme sekä teoillamme on vaikutusta siihen, miten laji nähdään suuren yleisön joukossa. "Love the way you play" on viesti, joka henkii mielestäni hyvin sitä, miten paljon mahdollisuuksia lajissamme on pelaamiseen, seuraamiseen, kannustamiseen ja monenlaiseen osallistumiseen lajin ympärillä.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa Salibandyliiton hallituksessa?
Haluan olla luomassa vahvaa salibandykulttuuria liiton, seurojen ja erotuomarien välille, jossa yhdessä viemme salibandya uudelle aikakaudelle. Meillä on salibandyssa paljon rakkaudesta lajiin intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä ja toivoisin, että nämä ihmiset saataisiin vielä paremmin toimimaan yhdessä koko lajin kehittämiseksi ja vetovoiman lisäämiseksi.

Lisäksi haluan olla tukemassa lajiliiton organisaatiota muutoksessa kohti yhtä Suomen parasta urheilun palveluorganisaatiota. Matka on aloitettu ja suunta on oikea. Maailma ympärillä kuitenkin muuttuu vauhdilla, joten suuntaa on tarkistettava koko ajan ja siksi on varmistettava kaikilla tasoilla jatkuvan parantamisen ja oppimisen kulttuuri.

Haluan myös olla edelleen nais- ja tyttösalibandyn kehityksessä mukana ja vahvistamassa ja laajentamassa sitä joukkoa, joka tekee töitä nais- ja tyttösalibandyn puolella. Meillä on jo hieno joukko ihmisiä, jotka ovat vuosia tehneet nais- ja tyttösalibandyn kehityksen eteen töitä ja tämä näkyy konkreettisesi harrastajamäärien kasvussa. Yksi yhdessä tekemisen onnistumisesta oli myös paljon näkyvyyttä saanut naisten salibandyn MM-kisat Tampereella joulukuussa 2015. Iso kiitos siis jo kaikille tähän mennessä nais- ja tyttösalibandyn kehitystyössä mukana olleille - ilman yhteistyötä seurojen ja liiton kanssa emme näitä asioita olisi voinut saavuttaa.

Mitkä ovat salibandyn suurimmat haasteet 2028 mennessä?
Isoin ja tärkein haaste salibandyssä on pystyä pitämään harrastamisen kustannukset kurissa. Tällä tapaa pystymme jatkossakin mahdollistamaan lajin harrastamisen mahdollisimman monelle, liikuttamaan useita suomalaisia ja lisäämään tätä kautta hyvinvointia yhteiskunnassa.

Iso haaste tulee myös edelleen olemaan olosuhteiden parantaminen ja vaikuttaminen kaupunkien olosuhdepäätöksissä. Tässä työssä tulee jatkossa toimia yhä tavoitteellisemmin yhdessä lajiliiton ja seuraihmisten kanssa.

Urheilujärjestökenttä ja koko urheilun ohjausjärjestelmä on isossa murroksessa ja tämä tuo salibandyllekin omat haasteensa. Salibandy on yksi suurimmista suomalaisten ihmisten liikuttajista ja näin sillä on erittäin vahva asema yhteiskunnassa ja suomalaisessa urheilussa. Tämän aseman säilyttäminen ja vahvistaminen ympärillä olevien järjestelmien muutuessa, vaatii sen, että lajiliiton ja seurojen tehtävä on jatkossakin pystyä tukemaa laaja-alaisesti niin harraste-, kuin huippu-urheiluun tähtäävää toimintaa. Tässä onnistuaksemme on talouden ja rakenteiden niin lajiliitossa kuin seurakentällä oltava hyvässä kunnossa.

Kerro vielä jotain itsestäsi
Perheeseen kuuluuu aviomies ja kaksi poikaa (4 ja 6 v.), salibandy, laskettelu, lenkkeily, golf ja kaikenlaisen urheilun seuraaminen.

Terveisesi salibandyn ystäville liittokokouksen alla?
"Love the way you play".

CraftDecensEerikkiläFixusLIDLOsuuspankkiSector AlarmSMTSokos HotelsSubwayTeho sportTuplaUnihocVeikkausViking LineVW-HyötyautotXZ
Fais est. 1993StadiumTalgraf

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.