Tee pelaajasiirto

Viimeksi päivitetty 16.1.2020 09:48

Kauden 2019-20 pelaajasiirtoaika päättyi ke 15.1.2020. Keskeneräiset kirjaukset poistetaan. Lisätietoja Salibandyliiton asiakaspalvelusta p. 0400-529017 tai pelaajasiirrot(at)salibandy.fi (ma-pe klo 9.30-16.30)

Pelaajasiirrot kirjataan ja maksetaan Salibandyn Palvelusivustolla. Siirtoprosessin hoitavat seurat keskenään. Tunnukset Salibandyn Palvelusivustolle on toimitettu kaikille jäsenseuroille. Tunnuksia voi myös tiedustella liiton asiakaspalvelusta p. 0400-529017.

>> Siirry tästä Palvelusivustolle tekemään pelaajasiirto!

Ohje: Näin teet pelaajasiirron Palvelusivustolla (päivitetty 30.5.2019)

Uusi seura huolehtii siirtoprosessin läpiviennistä ja siirron tilan tarkkailusta Palvelusivustolla esim. tapauksissa joissa automaattinen sähköposti-ilmoitus on jäänyt tulematta.

PELAAJASIIRTOJEN PIKAOHJE

 • Kaikki siirrot hoidetaan seurojen kesken Salibandyliiton Palvelusivustolla.
 • Jokaisella Salibandyliiton jäsenseuralla on Palvelusivustolle yksi tunnus.
 • Seurojen on huomioitava, että tunnuksen käyttö Palvelusivustolla vastaa allekirjoitusta.
 • Uusi seura (tai vaihtoehtoisesti pelaaja) huolehtii kirjaamismaksun maksamisesta reaaliaikaisena Paytrail-maksuna. Näin ollen seuralla, tai henkilöllä joka maksuasiaa Palvelusivustolla hoitaa, tulee olla käytössään verkkopankkitunnus. Huom: Myös pelaajalla on mahdollisuus suorittaa kirjaamismaksu. Lisätietoja alla kohdassa "kirjaamismaksun suorittaminen".
 • Vaikka siirtoprosessi hoidetaan sähköisesti, tulee uuden seuran säilyttää paperinen siirtolomake kahden kauden ajan. Tämä tapahtuu tulostamalla siirtolomake prosessin lopussa, ottamalla siihen pelaajan allekirjoitus ja arkistoimalla lomake huolellisesti huomioiden, että liitolla on missä vaiheessa tahansa oikeus pyytää dokumentteja nähtäväksi.

Seurasiirron aloittaminen:

 • Kaikki pelaajasiirrot tehdään Salibandyn Palvelusivustolla osoitteessa www.palvelusivusto.fi/fb
 • Pelaajasiirtopyynnön voi Palvelusivuston kautta tehdä uusi seura (seura johon siirtoa haetaan).
 • Uusi seura merkitsee Palvelusivustolla pelaajan siirtyväksi = pelaajasiirtopyyntö. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja haetaan hetulla tai nimellä (tarvittaessa vanhan seuran listauksesta) ja hänet valitaan siirtyväksi vanhasta seurastaan. Lopuksi vahvistetaan, onko kyseessä kasvattajarahan piiriin kuuluva pelaaja ja vahvistetaan, että seuralla on pelaajan lupa hoitaa siirtoasia.
 • Siirtopyynnöstä lähtee sähköpostiviesti uudelle ja vanhalle seuralle (toimenpiteitä varten).
 • Mahdollisesta junioripelaajan kasvattajakorvauksesta tulee siirtopyyntö-vaiheessa tehdä merkintä (rasti ruutuun, jos pelaaja kuuluu kasvattajakorvauksen piiriin). Rahan tarkka määrä ja sen suorittaminen sovitaan yhdessä vanhan seuran edustajan kanssa. Kasvattajakorvauksesta on kerrottu tarkemmin Kilpailusäännöissä §54.

Vanhan seuran hyväksyntä (ei vapaalla siirtoajalla):

 • Vanha seura vahvistaa Palvelusivustolla pelaajan siirron tai ilmoittaa kilpailusääntöjen puitteissa jos siirtoa ei voida hyväksyä esim. hoitamattomiin velvoitteisiin vedoten.
 • Vanhan seuran hyväksyntävaihe jää pois vapaalla siirtoajalla (kesäkuu).
 • Vanhalla seuralla on mahdollisuus nähdä myös vapaalla siirtoajalla pois siirtyneet pelaajat ja jos heillä on hoitamattomia velvoitteita, kuukauden kuluessa maksupäivästä, tehdä Palvelusivustolla tutkintapyyntö Salibandyliitolle.

Seurasiirron vastaanottaminen:

 • Kun vanha seura on vahvistanut siirtohakemuksen, siirtyy prosessin läpiviennin viimeistely (=vastaanottaminen) uuden seuran vastuulle.
 • Tällöin uudelle seuralle toimitetaan automaattinen sähköpostiviesti viimeistelyä odottavasta pelaajasiirrosta ja siirto näkyy avoimena palvelusivuilla.

Kirjaamismaksun suorittaminen:

 • Uuden seuran velvollisuus on vastaanottaessaan siirron myös maksaa siirron kirjaamismaksu 7vrk kuluessa, muutoin siirtoprosessi voidaan mitätöidä. Kirjaamismaksu suoritetaan Palvelusivuston kautta ns. Paytrail-maksuna, joka tukee kaikkia yleisimpiä verkkopankkeja.
 • Jos seura ei halua suorittaa maksua, voi sen nyt tehdä myös pelaaja omalla Palvelusivusto-tunnuksellaan, joka on jokaisella lisenssipelaajalla P+sportti-id (esim. P12345678). Salasana kaikilla on oletuksena sportti-id. Salasana on vaihdettava ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. Mikäli kirjaamismaksu jätetään pelaajan hoidettavaksi, tulee uuden seuran huolehtia, että maksu suoritetaan viikon kuluessa, muutoin siirto purkaantuu. Huom: Pelaajan tunnuksella ei ole muita siirtotyökaluja kuin maksaminen.
 • Kun uusi seura (tai pelaaja) on maksanut kirjaamismaksun, siirto näkyy Palvelusivustolla tilassa "maksettu". Paytrail-maksuissa ei ole pankkiviivettä lainkaan.
 • Kaikista kirjaamismaksuista on mahdollista tulostaa seuran kirjanpitoon kelpaava kuitti. Tämä tapahtuu seuraan tulevien pelaajien listauksessa.

Pelaajasiirron lopullinen hyväksyntä:

 • Kirjaamismaksun suorittamisen jälkeen pelaaja siirtyy Palvelusivustolla automaattisesti uuden seuran kokoonpanoon ja pelaaja poistuu vanhan seuran pelaajalistalta. Tässä huomioidaan karenssiaika 3 vrk, jonka aikana pelaajaa ei saa lisätä esim. joukkueiden ottelukokoonpanoihin tulospalvelussa.
 • Pelaajan paperinen siirtolomake on tulostettavissa. Siihen tulee ottaa pelaajan allekirjoitus ja lomake (+mahdollinen kopio kasvattajarahan kuitista) tulee säilyttää uuden seuran toimesta kahden pelikauden ajan.
 • Liitolla on missä vaiheessa tahansa (kahden kauden ajan) oikeus pyytää nähtäväksi ed. mainittuja dokumentteja.
 • Siirrosta lähtee sähköpostitse vahvistustieto vanhalle seuralle ja kopio pelaajalle.
 • Liitto hyväksyy lopullisesti kaikki siirrot ja tämän jälkeen siirron tilaksi muuttuu "hyväksytty". Huom! Kaikissa kansallisissa siirroissa on 3 vrk karenssi joka lasketaan alkavaksi kirjaamismaksun suoritushetkestä. Edustusoikeuden alkamispäivä muodostuu automaattisesti, karenssiaika huomioiden, Palvelusivustolle sekä erilliseen pelaajasiirtolistaukseen, joka päivittyy salibandy.fi sivustolle useamman kerran vuorokaudessa.

Uusi seura huolehtii siirtoprosessin läpiviennistä ja siirron tilan tarkkailusta Palvelusivustolla esim. tapauksissa joissa automaattinen sähköposti-ilmoitus on jäänyt tulematta.

Tiedustelut:
Edustusoikeuksiin ja Palvelusivustoon liittyviin tiedusteluihin vastaa ensisijaisesti Salibandyliiton asiakaspalvelu p. 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16.30) tai sähköpostitse pelaajasiirrot(at)salibandy.fi

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.