Yleistä

Viimeksi päivitetty 6.4.2020 15:47

Salibandykausi 2019-2020 on pian käsillä. Onkin aika tutustua tulevaan kauteen. Tämä kausi-info sisältää tietopaketin uuteen kauteen.

Kilpailusäännöt
Uudet kilpailusäännöt tulevat voimaan 1.5.2019 ja löytyvät täältä. Tutustukaa kilpailusääntöihin huolella!

Sarjatoimintaan ilmoittautuminen    
Seura ilmoittaa joukkueensa liiton sarjatoimintaan sähköisessä järjestelmässä. Lisätietoa täällä:  Salibandy.fi > palvelut > ilmoittautuminen > sarjatoiminta. Kaikkiin sarjoihin ilmoittaudutaan sähköisesti, myös harrastesarjoihin! Kaudella 2019-20 sarjaan ilmoittamiset hoidetaan salibandyn Palvelusivuston kautta. Tätä varten seura tarvitsee Palvelusivuston tunnuksen (muotoa A12345678). Tunnus on sama mitä seura käyttää pelaajasiirtojen kirjaamiseen. Tutustu järjestelmän ohjeisiin ilmoittautumisten pääsivulla.

Myöhästyneet sarjaan ilmoittautumiset
Sarjaan ilmoittautumisen takarajan jälkeen seuralle määrätään kilpailusääntöjen §30 mukainen osallistumismaksun korotus. Kaudella 2019–2020 osallistumismaksun korotus on 100 euroa / aikuisjoukkue ja 50 euroa / juniorijoukkue. Mahdollinen korotus laskutetaan ilmoittautumisjärjestelmässä lisäämällä korotusmaksu loppusummaan. Uusille seuroille ei ole korotettua osallistumismaksua.

Erääntyneet laskut
Mikäli seuralla tai sen joukkueella on erääntyneitä avoimia laskuja = mitä tahansa Salibandyliiton lähettämiä maksamattomia laskuja, seuran pääsy sarjaan ilmoittamisjärjestelmään evätään kunnes velvoitteet on hoidettu kuntoon. Kaikki erääntyneet laskut on maksettava ennen sarjaan ilmoittamista mikäli joukkue aikoo säilyttää sarjapaikkansa. Maksuasioissa yhteys liiton jäsensihteeriin: ks. yhteystiedot.

Joukkueen sarjamaksut sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä
Seura saa joukkueidensa sarjamaksut* sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä. Huomaa, että jokainen lasku sisältää kaksi erää. Talleta lasku huolellisesti ja muista maksaa molemmat erät ajallaan. Seura ja joukkue voivat seurata laskujen tilanteita Palvelusivustolla. Maksamattomista laskuista myös muistutetaan kertaalleen ennen kuin ne siirretään Intrum Justitiaan. Huom: Intrumille siirretyt laskut voivat aiheuttaa seuralle huomattavia lisäkuluja! Eri sarjojen osallistumismaksut löydät täältä.

* Junioreiden SM-karsintoihin ja A-poikien I div. karsintoihin osallistuvat joukkueet ilmoittautuvat ensin karsintoihin ja sijoitusten selvittyä uudelleen joko SM-sarjaan, I div. tai aluesarjaan.

Joukkueen nimi ja lyhenne
Samassa sarjassa pelaavat seuran joukkueet erotetaan toisistaan roomalaisin numeroin, esim. Testi Team I ja Testi Team II. Joukkueen poikkeavan nimen käytöstä tulee maksaa Kilpailusääntöjen mukainen 85 euron kirjaamismaksu. Tämä tapahtuu ilmoittamalla sarjavastaavalle poikkeavan nimen käytöstä. Sarjavastaavan hyväksynnän jälkeen liitto muokkaa joukkuenimen halutuksi ja toimittaa kilpailusääntöjen mukaisen laskun poikkeavan joukkuenimen käytöstä. Poikkeavalla nimellä tarkoitetaan seuranimestä eroavaa joukkuenimeä. Esim. jos seuran rekisteröity nimi on Testi Team ja sen joukkue haluaa käyttää sarjatoiminnassa nimeä Pelihirmut, on kyseessä poikkeava nimi.

Seurat eivät ilmoittautumisjärjestelmässä itse voi muokata joukkuenimiä. Joukkuenimet pohjautuvat edellisellä kaudella käytettyihin nimiin, myös juniorisarjoissa. Mikäli seuralla on useampia juniorijoukkueita samassa ikäluokassa, voidaan roomalaisen numeron käyttö korvata lisänimellä seuran nimilyhenteen kanssa (Esim. AC HaKi Vintiöt). Tällöin ei peritä poikkeavan nimen käyttömaksua.

Alue- ja sarjavastaavat lisäävät kaikki uudet aikuis- ja juniorijoukkueet ilmoittamisjärjestelmään. Mikäli siis jokin joukkue puuttuu tai pitää lisätä uutena, yhteys omaan aluevastaavaan.

Tarkemmat joukkuemääräykset on kerrottu Kilpailusäännöissä, §28 ja ilmoittautumisjärjestelmän ohjeessa.

Vapautuvat sarjapaikat
Mahdollisesti vapautuvat sarjapaikat täytetään pääsarjojen osalta Liittohallituksen toimesta ja muiden valtakunnallisten sekä miesten II div. osalta kilpailuvaliokunnan toimesta. Alueellisten alempien sarjojen vapautuvat sarjapaikat täytetään aluekohtaisesti. Liitto tarjoaa vapautuvia sarjapaikkoja joukkueille edellisen kauden menestyksen ja alueellisten kriteereitten perusteella. Ylempää sarjapaikkaa ei voi hakea!

Sarjapaikan siirtohakemukset
Alemmilla sarjatasoilla (miesten III-VI ja naisten II-IV div.) sekä juniorisarjoissa (pois lukien A-poikien SM-sarja) seura voi anoa perustellusta syystä sarjapaikkansa siirtoa toiselle seuralle ajalla 1.-21.5.2019. Tarkat siirtomääräykset ja kirjaamismaksun suuruus määritellään Kilpailusäännöissä §29.

Siirtohakemus tehdään käyttämällä sähköistä sarjapaikansiirtolomaketta, jonka voi ladata salibandy.fi materiaalisalkusta. Ennen hakemuksen palauttamista sarjapaikan luovuttavan joukkueen on ilmoittauduttava omalle sarjapaikalleen! Sarjapaikan siirtoa voidaan hakea vain perustellusta syystä, josta on tehtävä kirjallinen selvitys.

Sarjamääräykset yksittäisiin otteluihin
Pääsarjoissa noudatetaan pääsarjojen sarjamääräyksiä, nämä päivitetään salibandy.fi sivustolle jokaisen sarjan omalle infosivulle. Seuraavilla Salibandyliiton tasoilla noudatetaan yksittäisten otteluiden sarjamääräyksiä: Miesten II divisioona, A-poikien SM-sarja ja I div., A- ja B-tyttöjen SM-sarjat, B- ja C1-poikien SM-sarja sekä I div., C2-poikien pudotuspelit ja C-tyttöjen pudotuspellit. 

Lohkojaot
Alueellisten sarjojen lohkojaot tehdään ilmoittautumisten jälkeen loppukesästä! Lohkojakoja ei tule tiedustella puhelimitse tai sähköpostilla vaan niistä ilmoitetaan joukkueiden yhteyshenkilöille postitse mahdollisimman pian. Lohkojaot löytyvät valmistuttuaan myös alueiden sivuilta.

Turnaushakemukset
Seuran tulee ilmoittaa kiinnostuksensa oman kotiturnauksen järjestämisestä palauttamalla turnaushakemuslomake. Huomaa, että turnaushakemukset on palautettava jo sarjaan ilmoittautumisten yhteydessä. Myöhemmin tulleet hakemuksetkin huomioidaan, mikäli turnauksia on vielä jakamatta. Hakemuksiin laitetaan mahdolliset turnauspäivämäärät ja ajat. Hakemukseen merkittävän yhteyshenkilön tulee olla tavoitettavissa myös kesällä! 

Sarjojen alkaminen
Junioreiden valtakunnallisten sarjojen karsinnat pelataan elo-syyskuussa. Valtakunnallisten sarjojen aikataulut kaudelle 2019-20 löytyvät täältä. Turnausmuotoiset sarjat alkavat pääosin syyskuun lopulla ja lokakuun aikana. Aluellisten sarjojen alustavat alkamisajat löytyvät alueiden sivuilta. Sarjaohjelmat julkaistaan sivujen tulospalvelusivuilla hyvissä ajoin ennen sarjojen alkamista.

Seniorisarjat (M35, M40, M45, M50, M55, M60, M65, N30, N35 ja N40)
Seniorisarjat alkavat marras- joulukuussa. Vanhimpien ikäluokkien sarjat toteutetaan, mikäli riittävä määrä joukkueita ilmoittautuu. Kilpailukutsu toimitetaan kesän aikana liiton internet sivuille. Ilmoittautuminen tapahtuu viime kauden tapaan liiton sähköisessä järjestelmässä heti kun kilpailukutsu on julkaistu.

Pelaajasiirrot ja edustusoikeudet
Kaudesta 2019-20 alkaen myös välivuoden / välivuosia pitäneestä pelaajasta tulee tehdä pelaajasiirto salibandyn Palvelusivustolla. Tällaisen pelaajan siirrossa ei kuitenkaan ole kirjaamismaksua eikä karenssia, mutta vanhan seuran hyväksyntä tarvitaan.

Pelaajasiirto toteutetaan tekemällä pelaajasiirtohakemus liiton sähköisessä pelaajasiirtojärjestelmässä, Salibandyn Palvelusivustolla. Pelaajasiirtojen omilta sivuilta löytyy myös vankka tietopaketti siirtojen tekemiseen.

Pelaajasiirtoja voi hakea ajalla 1.6.2019 - 15.1.2020. Vapaa siirtoaika (=ilman vanhan seuran suostumusta) on 1.-30.6.2019. Kirjaamismaksut ja tarkat siirtomääräykset määritellään kilpailusääntöjen luvussa 8 sekä erillisissä pelaajasiirtomääräyksissä.

Y-ilmoituksen kohdalla painotamme, että kyseessä on ilmoitus, ei hakemus. Tämä tarkoittaa sitä, että seura itse vastaa ilmoittamiensa tietojen oikeellisuudesta. B-poikien, C1-poikien ja C2-poikien sekä A-, B- ja C-tyttöjen SM-karsinnoissa, SM-sarjassa ja play-offs karsinnoissa ei saa käyttää Y-pelaajia.

R-edustuksiin tulee kaudelle 2019-20 uutuutena edustuksen päättäminen sähköisesti Palvelusivuston kautta.

Lisää tietoa pelaajasiirroista löydät edustusoikeuksien pääsivulta. Palvelemme edustusoikeusasioissa numerossa 0400-529017 tai sähköpostitse pelaajasiirrot(at)salibandy.fi

Henkilökohtainen pelipassi
Jokaisella Salibandyliiton sarjassa pelaavalla tulee olla kilpailusääntöjen mukaan voimassa oleva henkilökohtainen pelipassi. Kauden 2019–20 pelipassikausi on 1.8.2019–31.7.2020. Pelipassit lunastetaan liiton internet sivujen kautta. Myyntijärjestelmä on Suomisport. Järjestelmä tarjoaa käyttäjälleen paljon parannuksia, mm. täysin reaaliaikaisen maksun kaikilla yleisimmillä maksutavoilla. Pelipassitiedot myös päivittyvät tulospalveluun minimiviiveellä. Lisätietoja uuden kauden pelipasseista julkaistaan ennen kesää.

Pelipassikortti (mobiilikortti)
Kauden 2019-20 pelipassikortin toimitustapa on Suomisport mobiilisivut ja erillinen mobiiliaplikaatio. Löydät viimeisimmän pelipassikorttitiedon salibandy.fi sivuilta: > palvelut > pelipassit > passin näyttäminen ottelutapahtumissa.

Tärkeät päivämäärät
Olemme listanneet merkittävimpiä pelikauden takarajoja ja muita tärkeitä päivämääriä tälle sivulle.

Salibandyliitto toivottaa vauhdikasta pelikautta 2019-20 !!!

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2019-20 infopaketti julkaistaan www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.