Edustusoikeustietoa

Viimeksi päivitetty 20.4.2020 11:20

Uutta edustusoikeuksissa kaudella 2020-21:

  • Poikkeuslupahakemus -prosessi muuttuu sähköiseksi ja siitä peritään jatkossa 30€ kirjaamismaksu per hakemus. Hakemus kirjataan Palvelusivustolla. Hakemukseen voi kirjata useamman pelaajan, mikäli peruste hakemukselle on yhtenäinen.
  • Sarjapaikansiirtoon liittyvien pelaajasiirtojen hyväksyntä pelaajan toimesta tapahtuu covid19-tilanteen vuoksi, ainakin kauden 2020-21 ajan, sähköisesti Vismasign-palvelussa. Sarjapaikansiirtojen sivulla on kerrottu asiasta tarkemmin. Seura vastaa siitä, että pelaaja hyväksyy siirtonsa takarajaan mennessä.
  • C-juniorit ja sitä vanhemmat pelata myös yhdessä oman sukupuolensa mukaisessa aikuisten joukkueessa jokaista sarjatasoa kohden.
  • A-C juniori-ikäluokissa pelaaminen valtakunnallisessa ja alueellisessa sarjassa muuttuu pelioikeuden määräytymisen suhteen eli pelaaja saa pelioikeuden alueellisen sarjan joukkueessa aikaisintaan kolmantena (aik. kahdeksantena) päivänä siitä, kun hän on pelannut valtakunnallista sarjaa.
  • A-C juniori-ikäinen pelaaja voi saada edustusoikeuden edustaa toisen seuran yhtä tai useampaa juniorijoukkuetta, mikäli pelaajan seuralla ei ole joukkuetta Salibandyliiton sarjoissa siinä ikäluokassa, johon rinnakkaisedustuksen ilmoitus kohdistuu. Pelaaja saa pelata rinnakkaisedustuksella vain yhdessä joukkueessa kussakin ikäluokassa. 

PELAAJASIIRROT
Kaudella 2020-21 Salibandyliiton kansalliset pelaajasiirrot kirjataan, hyväksytään ja maksetaan Salibandyn Palvelusivustolla. Seurat hoitavat siirtoprosessin keskenään käyttämällä Palvelusivuston seuratunnusta (muotoa A12345678). Tunnus on toimitettu kaikille jäsenseuroille. Uusille seuroille tunnus toimitetaan jäsenhakemusprosessin aikana. Tunnuksen käyttö Palvelusivustolla vastaa allekirjoitusta.

Välivuoden pitänyt pelaaja?
Jatkamme edelliskaudella esiteltyä käytäntöä, jossa myös välivuoden / välivuosia pitäneestä pelaajasta tulee tehdä pelaajasiirto salibandyn Palvelusivustolla. Tällaisen pelaajan siirrossa ei kuitenkaan ole kirjaamismaksua eikä karenssia.

Kansallinen siirtoaika alkaa 1.6. Vapaa siirtoaika, ilman vanhan seuran suostumusta, päättyy 30.6. Siirtoaika päättyy kokonaisuudessaan 15.1.2021.

Kansainvälinen pelaajasiirtoaika alkaa jo 1.5.2020. Kansainvälisistä siirroista vastaa IFF. Kv-siirrot tehdään IFF:n sääntöjen mukaan, eikä niitä siis kirjata Salibandyliiton järjestelmässä. Lue lisää kv-siirroista.

RINNAKKAISEDUSTUKSET JA Y-ILMOITUKSET
Junioripelaaja on mahdollista ilmoittaa rinnakkaisedustukseen (R-edustus) toisen seuran joukkueeseen tai hänen on mahdollista pelata vuoden yli-ikäisenä (Y-edustus) oman seuransa juniorijoukkueessa. Myös R- ja Y-edustuksien hakeminen hoidetaan sähköisesti Palvelusivustolla. Sekä R- että Y-edustusten hakuprosessista käytetään termiä "ilmoitus", sillä nyt myös R-edustuksista on poistettu karenssi. Myös R-edustuksen päättäminen onnistuu nyt sähköisesti Palvelusivuston kautta.

Lue lisää R-edustuksista | Lue lisää Y-edustuksista.

Muut tärkeät päivämäärät mm. edustusoikeuksiin liittyen olemme koonneet yhdelle sivulle, josta voit tarkistaa tulevat takarajat.

Kysyttävää edustusoikeuksista?
Edustusoikeusasioissa palvelee Salibandyliiton asiakaspalvelu p. 0400-529017 ma-pe klo 9.30-16.30. Sähköpostitse tapahtuvat yhteydenotot osoitteella asiakaspalvelu(at)salibandy.fi Vastausaika on ruuhka-aikaan n. 2 vuorokautta, joten sähköpostilla tulee tehdä vain kiireettömät yhteydenotot. Tutustu myös edustusoikeus-sivuihin.

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2020-21 infopaketti julkaistaan www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.