Erotuomaripalkkioiden keskitetty maksujärjestelmä

Viimeksi päivitetty 1.7.2018 21:48

Erotuomaripalkkioiden ja matkakulujen keskitetty maksujärjestelmä on toiminut kaikissa liiton sekä Salibandyliiga Oy:n sarjoissa sarjakaudesta 2017-2018 lähtien.

Erotuomaripalkkioiden lisäksi myös toimitsijaesimiespalkkiot, otteluvalvojapalkkiot sekä erikseen ilmoitetut erotuomaritoiminnan palkkiot (esimerkiksi alueelliset vastuupalkkiot) laskutetaan keskitetyn maksujärjestelmän kautta.

Erotuomari

 • Osallistuu kausittain erotuomarikoulutukseen. Maksaa koulutusmaksun ja lunastaa vaadittavan lisenssin
  -> sbet-käyttäjätunnukset sbet.fi -palveluun aktivoidaan.
 • Tarkistaa yhteystietonsa sbet.fi -palvelussa (Omat tiedot).
 • Toimittaa tilinumeron ja verotiedot (verokortti) Rantalainen Oy:n palkanlaskentaan osoitteella: erotuomarilaskutus[a]salibandy.fiKauden aikana tapahtuvat muutokset pitää myös muistaa ilmoittaa.
 • Mikäli erotuomari toimii Y-tunnuksen kautta, niin hän ottaa yhteyttä Salibandyliiton talouspäällikkö Claes Grapesiin ja sopii yksityiskohdista.
   
 • Tekee sbet.fi-palvelussa ehdotukset matkakuluista pelihalleille (Pelipaikkasuosikit), missä hän käy salibandyotteluita viheltämässä -> alueesi erotuomariasettelija hyväksyy/hylkää ehdotuksen. Julkisen liikenteen matkakulujen suhteen; tutustu tähän ohjeistukseen.
 • Laskuttaa (Laskutus -> Muodosta lasku) sbet.fi -palvelussa viheltämänsä ottelut sekä mahdolliset matkakulut, päivärahat ja muut kulut ottelun jälkeen
  --> mikäli matkakulu on esitarkastettu ja laskuun ei esim.kohdistu puolipäivä/kokopäivärahoja niin lasku automaattisesti maksuun.
  --> mikäli esimerkiksi matkalaskuperustetta muutetaan, omalla autolla tehty matka on kimppakyyti tai laskuun kohdistuu päivärahoja -> käsin tarkastus, joka on hitaampaa.
 • Saa vuosittain yhteenvedon kaikista maksetuista erotuomaripalkkioista ja matkakuluista vuosi-ilmoituksen yhteydessä. 
 • Palkkiotositteet saatavissa erotuomarin verkkopankin kautta (verkkopalkka).
 • Palkkiolaskujen maksupäivä on perjantai.
 • Tarkempi ohjeistus luettavissa tämän linkin kautta.

Seura

 • Ilmoittaa joukkueet sarjaan liiton vahvistaman aikataulun mukaan.
 • Saa ja maksaa laskun erotuomaripalkkioista.
 • Saa käyttööntä seuratunnukset, joilla seuran edustaja voi seurata sbet.fi -nettisivulla seuran joukkueisiin kohdistuvia erotuomaripalkkioita ja muita kuluja reaaliaikaisesti.


Sarjakausi 2016-2017

Sarjakaudella 2016-2017 ensimmäinen erotuomaripalkkioiden laskutus tapahtuu marraskuussa (kts.aikataulu).

Seurojen laskut ottelupalkkioiden osalta muodostetaan ottelupäivän perusteella (kaudella 2015-2016 laskut muodostuivat erotuomarin laskutuksen perusteella, ja siksi syntyi paljon viivettä laskutukseen). Laskun liitteenä toimitetaan joukke- ja sarjaerittely (eli liitteestä näkyy kullekin joukkueelle ja sarjatasolle kohdistuvat kulut). 

Erotuomareiden matka- ja muut korvaukset laskutetaan sarjakauden 2015-2016 mukaisesti tehtyjen laskutusten perusteella.

Pääsarjojen erotuomaripalkkiot ja kulukorvaukset laskutetaan erillisen ohjeistuksen mukaan.

 

 

 

 

 

 • laskutuksen aikataulu: 
 1. lasku: 31.10.2016 mennessä pelatut ottelut
 2. lasku: 31.12.2016 mennessä pelatut ottelut
 3. lasku: 31.03.2017 mennessä pelatut ottelut
 4. lasku: 30.04.2017 mennessä pelatut ottelut
 5. lasku (mahdollisia jälkilaskutuksia varten) laskutetaan tarvittaessa toukokuussa 2017

Ensimmäinen lasku sisältää ottelupäivien perusteella ottelupalkkiot, ja (yksittäisistä otteluista) 31.10.2016 mennessä toteutuneiden laskutusten perusteella matkakulut, päivärahat ja muut mahdolliset kulukorvaukset.

 


Järjestelmää ja erotuomareiden laskutusohjeita kehitetään edelleen kauden aikana, suuntana tilanne, jossa toukokuussa laskutettavaa seuroilta on mahdollisimman vähän ja mahdollisimman pienelle seuraryhmälle.


Erotuomaripalkkioiden suuruus
Erotuomaritoimijoiden kanssa tehdyssä et-palkkiosopimuksessa (kausille 2015-16, 2016-17, 2017-18) on muutettu erotuomaripalkkioiden määräytymisen perusteita merkittävällä tavalla.

Tavoitteena oli kirjata kilpailusääntöihin kaikki mahdolliset vaihtoehdot erotuomaripalkkioiksi eri sarjoissa ja sarjavaiheissa
Seuroilta ja erotuomareilta saadun palautteen perusteella kilpailusäännöistä kuitenkin puuttuu osa muutoksista


1. Turnausmuotoisissa otteluissa palkkio on laskettu tunnin keston perusteella

 • 45 min ottelutapahtumissa kerroin 0,75
 • 75 min ottelutapahtumissa kerroin 1,25
 • 90 min ottelutapahtumissa kerroin 1,50

2. Turnausmuotoisten D- ja E-poikien eliittisarjojen + 2 €/ottelu per erotuomari

Nämä päivitykset tehdään kilpailusääntöihin hallituksen käsiteltyä muutosesitykset kokouksessaan 25.11.2015.

Seuraavassa yksityiskohtaista infoa sitä kaipaavalle:
Seuralaskutuksen ensimmäinen vaihe (I) on marraskuussa. Seuroille toimitetaan ensimmäinen lasku erotuomaripalkkioista sähköpostilla marraskuun alkupuolella, jolloin eräpäivä on noin 20.11.2016, (lähettäjän sähköpostiosoite on johanna.vasankari(a)salibandy.fi.

 • laskuun lisätään koko maksujärjestelmän ylläpitokulu 2,5€/erotuomaripalkkio (2,5€ veloitus lisätään siis jokaista maksettua erotuomaripalkkiota kohden)
 • laskulle tulevat myös yksittäisten otteluiden sarjoista toteutuneet (=erotuomareiden laskuttamat) erotuomareiden matkakulut ja päivärahat
 • huom! Osa erotuomareista ei ole laskuttanut heille tulleita matkakuluja ja päivärahoja, vaikka ovat hoitaneet erotuomaritehtävänsä.
 • seuralle tuleva lasku voi olla pienempi, kuin toteutuneista otteluista laskemalla tuleva summa, edellä esitetystä syystä.

HUOM!

 • Keskitetty maksujärjestelmä ei ole matkakulujen tasausjärjestelmä sarjakaudella 2016-2017 pois lukien pääsarjat (naisten salibandyliiga, miesten salibandyliiga, miesten 1. divisioona), joissa on erotuomaripalkkioiden ja matkakulujen tasausjärjestelmä.
 • Alueilla seurojen vakiovuoroilla pelattavat ym. erilaiset aluesarjat, alueliigat tmv. eivät kuulu keskitetyn palkkioiden maksujärjestelmän piiriin.
CraftDecensEerikkiläFixusLIDLOsuuspankkiSector AlarmSMTSokos HotelsSubwayTeho sportTuplaUnihocVeikkausViking LineVW-HyötyautotXZ

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.