USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Erotuomaritoimintaan liittyvä FAQ-sivu.

Viimeksi päivitetty 7.5.2019 10:19

Tälle sivulle kerätään erotuomaritoimintaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia kysymyksiin.

K: Miten pääsen erotuomariksi?

V: Erotuomariksi pääset osallistumalla erotuomareiden peruskoulutukseen. Peruskoulutuksia järjestetään kaikilla alueillamme, pääsääntöisesti loka- ja helmikuun välisinä aikoina. Koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu Suomisportissa. Peruskoulutuksen lähiopetusosuus on pituudeltaan 8 tuntia (1 viikonloppupäivä tai 2 arki-iltaa, ajankohdasta riippuen), jonka lisäksi koulutukseen kuuluu verkko-oppimisympäristössä suoritettavia tehtäviä ja sääntökoe.

K: Miten ja milloin erotuomariluokitukseni nousee?

V: Luokitusten muutoksista päättää oman alueesi alueellinen johtoryhmä. Luokitusmuutoksia tehdään mm. kirjallisten palautteiden (otteluvalmennus, mentorointi) ja kokeneilta kollegoilta saatujen palautteiden pohjalta. Erotuomareiden erotuomaripolku vaihtelee hyvin paljon yksilöllisesti; toiset etenevät nopeammin kuin toiset. Aloittaneella erotuomarilla luokituksen nouseminen aluetasolta kohti yksittäisiä otteluita vie normaalisti n. 5 kautta, mutta tavoitteellinen ja kyvykäs erotuomari voi saavuttaa nousun jo aiemminkin.

K: Miten voin hakea erotuomarimatkaan liittyvät matkakulut jälkikäteen (ne olivat jääneet alkuperäiseltä laskulta pois)?
V: Paras tapa on poistaa tehty lasku ennen kuin lasku on ehtinyt siirtyä eteenpäin. Laskun tila on tällöin "hyväksytty"/"automaattisesti hyväksytty". Poista lasku ja tee lasku uudestaan matkakulujen kanssa.

Jos lasku on ehtinyt jo mennä maksatukseen eli on tilassa "maksatuksessa"/"maksettu", niin toimi seuraavasti:
Turnausmuotoiset ottelut: Lisää matkakulut seuraavaan turnausmuotoisten otteluiden matkalaskuusi. Selitteeseen tulee aina kirjata se, minkä laskun matkakulut (laskun numero) on lisätty kyseiseen otteluun extrana.
Yksittäiset ottelut: Yksittäisten otteluiden matkakulut siirtyvät aina ottelukohtaisesti kotijoukkueen maksettavaksi, joten et voi käyttää tässä samaa mallia kuin turnausmuotoisten otteluiden yhteydessä. Ota asiasta yhteyttä alueesi erotuomariasettelijaan ja sovi yksilöllinen tapa hoitaa asiaa eteenpäin. 

K: Miten turnausmuotoisessa ottelussa toimitaan, kun ottelu on sähköisen tulospalvelun piirissä ja joukkue haluaa tehdä vastalauseen (esimerkiksi 3 minuuttia ottelun jälkeen ja sähköinen pöytäkirja on jo suljettu [ei allekirjoituksia])?
V: Tällaisessa tapauksessa vastalause merkitään apupöytäkirjaan ja vastalauseen tekevä joukkue ja vähintään toinen ottelun erotuomareista (lähtökohtaisesti molemmat) allekirjoittavat apupöytäkirjan vastalauseen merkitsemisen jälkeen. Tutustu tarkempaan ohjeeseen tästä.


K: Miten voin lähettää uuden verokortin?
V: Erotuomaripalkkoiden keskitetyn maksujärjestelmän (SBET) infosivu luettavissa täältä:
kilpailu/erotuomarit/erotuomaripalkkioiden-keskitetty-maksujarjestelma/

Toimi ohjeen mukaan eli lähetä sivuverokortti sähköpostitse. Huomaathan(!), että päätulon verokortti tulee lähettää alkuperäisenä.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.