Alueliiga (miehet)

Viimeksi päivitetty 25.6.2019 13:59

TULEEKO JOUKKUEESTASI PÄÄKAUPUNKISEUDUN ALUEMESTARI KAUDELLA 2019-2020?  

Salibandyn pääkaupunkiseudun miesten aluemestari(t) 2019-2020 ratkaistaan Pääkaupunkiseudun alueliigassa, joka on Suomen Salibandyliiton Etelä-Suomen aluetoimiston järjestämä salibandyn kilpasarja.

Alueliiga on tarkoitettu kaudella 2019-2020 SSBL:n 3–6 – divisioonissa pelaaville joukkueille. 

Mikäli sarjaan ilmoittautuu riittävästi joukkueita, voidaan sarja järjestää kahdessa eri tasossa. Tällöin 3-4-div. joukkueet muodostavat oman sarjansa ja 5-6-div. joukkueet oman sarjansa.  

Alueliigan ottelut pelataan arkisin joukkueiden omilla treenivuoroilla (otteluiden alkamisajat tulee olla seuraavin raamein: ma-to klo 17.30-21.15 sekä pe klo 17.30-19.15). Ottelut tulee pelata noin 35 kilometrin säteellä Helsingin keskustasta.  

Ilmoittautumiset sarjaan sähköisesti pe 30.8.2019 mennessä. Lisätietoja jäljempänä kilpailukutsussa tai sarjavastaavalta.  

Sarjajärjestäjä: 

Terho Laaksonen, 0400-529011
terho.laaksonen(at)salibandy.fi  

Osallistumismaksu alueliigaan:
Osallistumismaksu: 170 €/joukkue. 30.6 mennessä ilmoittautuneille vain 140€/joukkue. 

 

Pääkaupunkiseudun Alueliiga 2019-2020  

Pääkaupunkiseudun Alueliigassa pelataan salibandyn Pääkaupunkiseudun mestaruudesta. 

Alueliigassa pelataan runkosarja (n. 16–22 ottelua/joukkue) ja sen jälkeen tarvittaessa pudotuspelit. Alueliiga huipentuu lopputurnauksessa huhtikuussa (la 25.4.2020). Lopputurnauksessa pelataan sarjan välierät sekä mitalipelit. Sarjajärjestäjä vastaa lopputurnauksen järjestämisestä ja salimaksuista, joukkueet maksavat normaaliin tapaan tuomarimaksut. Tarkempi sarjajärjestelmä julkaistaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.  

Alueliigaan ilmoittaudutaan samaan tapaan sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä kuin SSBL:n alemmille sarjatasoille. Katso ilmoittautuminen infon lopusta.  

Ottelujärjestelyt  

Vaihtoehto A:  

Joukkueella on vähintään yksi (1) tunnin mittainen vakiovuoro per viikko salibandykaukalossa ajalla 1.10.201818.4.2019. Ottelun alkamisajan tulee olla maanantai- torstai välisenä aikana kello 17.30–21.15 välillä tai perjantaina klo 17.30-19.30 välillä. Viikonloppuisin (lauantai ja sunnuntai) ja arkipyhinä Alueliigan otteluita ei pelata SSBL:n sarjatoiminnan vuoksi (pl. lopputurnaus).  

Ottelut tulee pelata noin 35 kilometrin säteellä Helsingin keskustasta. Sarjaan osallistuvan joukkueen kotipaikka voi olla kauempanakin, mutta kotiottelut täytyy järjestää annetun kilometrirajan puitteissa. Rajatapauksissa joukkue ja sarjajärjestäjä voivat neuvotella poikkeuksista, kysy lisää sarjajärjestäjältä.  

Vaihtoehto B:  

Mikäli joukkueella ei ole omaa harjoitusvuoroa, tulee asiassa heti ilmoittautuessa olla yhteydessä sarjajärjestäjään, liitto pyrkii löytämään tällöin pelivuorot joukkueelle ja liitto laskuttaa joukkueelta tällöin syntyneet todelliset salikulut.   

Palkinnot  

Alueliigan voittajajoukkue palkitaan voittopokaalilla ja sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan myös henkilökohtaisin mitalein. Jos sarjatasoja on kaksi, niin silloin molemmissa sarjoissa jaetaan pokaali ja mitalit.   

Tuomaritoiminta  

Alueliigassa käytetään vain virallisia koulutuksen käyneitä salibandyerotuomareita. Erotuomarit alueliigan otteluihin asettelee USBEK ry. Kaikki ottelut tuomitaan kahdella tuomarilla. Tuomaripalkkio on 36€/joukkue/ottelu ja palkkio maksetaan käteisellä ennen ottelun alkua.  

Otteluiden järjestelyt  

Kotijoukkueen tulee huolehtia ottelun aikaisesta kellon ja näyttötaulun käytöstä sekä ottelupöytäkirjan täyttämisestä. Kotijoukkue syöttää ottelun jälkeen ottelun lopputuloksen ottelupäivänä liiton tulospalveluun, josta löytyvät otteluiden lopputulokset sekä sarjataulukot.  

Ottelutilastoja (maalintekijä, syöttäjä, jäähyt) ei kirjata pöytäkirjaan, eikä sarjajärjestäjä pidä tilastoista kirjaa. Vain mahdolliset PR3 tuomiot ja protestit kirjataan ottelupöytäkirjan HUOM-sarakkeeseen.  

Alueliigan kilpailusäännöt ja peliaika  

Alueliigassa noudatetaan SSBL:n turnausmuotoisten sarjojen kilpailusääntöjä muutamin poikkeuksin. Poikkeukset alla:  

-Alueliiga otteluiden peliaika on 2x20 min, josta toisen erän kolme (3) viimeistä minuuttia tehokasta peliaikaa. Jos tilanne on tasan varsinaisen peliajan puitteissa, pelataan 5 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla. Aika pysähtyy maaleista, jäähyistä ja erotuomarin näytöstä.  

-Mahdollisissa pudotuspeleissä peliaika on 2x20min. Ottelu päättyessä tasatilanteeseen suoritetaan heti rangaistuslaukauskilpailu viidellä(5) laukojalla. Jatkoaikaa ei ole (pl. lopputurnaus, jossa ensin normaali 10 min. jatkoaika ja vasta sen jälkeen rl-kilpailu). Pudotuspelit pelataan joukkueiden omilla harjoitusvuoroilla (pl. lopputurnaus).  

-Alueliigassa pidetään sarjaan tarkoitettua omaa pöytäkirjaa.  

Ottelusiirrot, peruutukset ja luovutuksesta aiheutuvat sanktiot  

Ottelusiirtoja ei pääsääntöisesti hyväksytä sarjakauden aikana. Mikäli joukkueella on ehdoton tarve ottelusiirrolle, joukkueen täytyy tehdä kirjallinen ottelusiirtohakemus sarjajärjestäjälle ja maksaa ottelusiirron käsittelymaksu 60€ ennen käsittelyä. Kuitti maksusta tulee liittää ottelusiirtohakemuksen yhteyteen. Sarjajärjestäjä joko hyväksyy tai hylkää siirtohakemuksen. 

Seitsemän (7) vuorokauden sisällä sarjaohjelman julkaisemisesta tehdyt ottelusiirtopyynnöt hyväksytään ilman siirtomaksua, mikäli joukkueella on esittää pätevä syy siirtoon.  

Ns. Force major –tapauksissa (esim. luonnonilmiöstä johtuva liikennekaaos, lääkärin todistuksilla todistetut epidemia-aallot jne.) ottelusiirtomaksua ei peritä.  

Ottelupaikat  

Alueliigassa ottelut tulee järjestää Suomen Salibandyliiton hyväksymillä salibandykentillä. Kentältä pitää löytyä ajanottomahdollisuus ja asianmukaiset pukeutumistilat joukkueille. Alueliigassa pelikentän minimikoko on 38*19 metriä. Sarjajärjestäjät hyväksyvät ottelupaikat ilmoittautumisen yhteydessä. Sarjajärjestäjä voi antaa poikkeuslupia pienempiin kenttiin.  

Ilmoittautuminen  

Ilmoittautuminen Alueliigaan tehdään sähköisesti Salibandyliiton sivuilla, sarjaan tulee ilmoittautua  pe 30.8.2019 mennessä. Osallistumismaksu 170 € on maksettava kokonaisuudessaan laskussa olevaan eräpäivään mennessä. Ilmoittautumisjärjestelmä saattaa muuttaa laskun pienempiin osiin, mutta eräpäivä on sama. Sähköisen ilmoittautumisen lisäksi kaikkien joukkueiden tulee toimittaa sähköpostitse sarjajärjestäjälle pelivuorotiedot ja mahdolliset kauden aikana olevat peruutukset kotiotteluiden järjestämistä varten.   

Alueliigaan ilmoittaudutaan osoitteesta:   

https://www.palvelusivusto.fi/fb/  

Ilmoittautuminen Palvelusivustolta vasemmasta reunasta kohdasta ”Sarjaanilmoittautuminen” hae alue (Etelä-Suomi) ja sarjataso kohdasta ”Aluesarjat” alta. 

Jos ilmoittautuminen sähköisessä järjestelmässä ei onnistu, niin ole asiassa yhteydessä asiakaspalvelu(at)salibandy.fi tai liiton palvelunumeroon 0400-529017  

Tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen on julkaistu:  

https://salibandy.fi/palvelut/ilmoittautuminen/sarjatoiminta/  

Ilmoittautumiseen tarvitaan Palvelusivuston seuratunnus, joka on muotoa A12345678. Tunnus-asioissa palvelee myös liiton palvelunumero 0400-529017 (ma-pe klo 09.30-16.30) tai asiakaspalvelu(at)salibandy.fi  

Osanoton peruutuksissa, luovutuksissa ja muissa sanktioissa noudatetaan SSBL:n kilpailusääntöjä, ellei sarjan säännöissä ole toisin mainittu.  

Lisätietoja sarjasta

Terho Laaksonen,
0400-529011
terho.laaksonen(at)salibandy.fi

 

 

 

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.