JUNIOREIDEN ALUELIIGA 2019-20 

KILPAILUKUTSU JA SÄÄNNÖT

Suomen Salibandyliitto (SSBL) järjestää kaudella 2019 – 2020 Etelä-Suomen alueen juniorijoukkueille (pojat & tytöt) Etelä-Suomen Alueliigan. Vastuu Alueliigan järjestämisestä siirtyy täksi kaudeksi Etelä-Suomen aluevastaaville. 

Sarjan tavoitteena on tarjota alueen joukkueille kaivattuja lisäpelejä SSBL:n viikonloppuisin pelattavien turnausmuotoisten sarjojen rinnalla. Alueliigaa pelataan joukkueiden omilla vuoroilla arkisin, pois lukien lopputurnaus, joka järjestetään la 25.4.2020 tai su 26.4.2020 riippuen salivuorojen saatavuudesta. Lopputurnaus osuu SSBL:n sarjakauden ajalle, eikä siis päällekkäin erilaisten kauden päätösturnausten kanssa toukokuussa. 

Sarjat ja ikäluokat:
B-tytöt (2003 ja myöhemmin syntyneet)
C-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet)
D-tytöt (2007 ja myöhemmin syntyneet)
E-tytöt (2009 ja myöhemmin syntyneet)
F-tytöt (2011 ja myöhemmin syntyneet) 

B-pojat kilpa (2002 ja myöhemmin syntyneet)
B-pojat haastaja (2002 ja myöhemmin syntyneet)
C-pojat kilpa (2004 ja myöhemmin syntyneet)
C-pojat haastaja (2004 ja myöhemmin syntyneet)
D-pojat kilpa (2006 ja myöhemmin syntyneet)
D-pojat haastaja (2006 ja myöhemmin syntyneet)
E-pojat kilpa (2008 ja myöhemmin syntyneet)
E-pojat haastaja (2008 ja myöhemmin syntyneet)
F-pojat kilpa (2010 ja myöhemmin syntyneet)
F-pojat haastaja (2010 ja myöhemmin syntyneet) 

Ilmoittautumisten jälkeen sarjajärjestelmää rakennettaessa, pyrimme aina siihen, että joukkueet saisivat mahdollisimman tasaisia pelejä, mikäli vain ilmoittautuneiden joukkueiden määrä tämän mahdollistaa. Kaikissa sarjoissa pyritään esimerkiksi pelaamaan jatko-ottelut siten, että joukkueet jaetaan vielä ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Mikäli saman ikäluokan kilpa- ja haastajasarjaan ei saada riittävästi joukkueita, jotta ne voitaisiin pelata erillisinä sarjoina, tullaan nämä kaksi "saman kirjaimen alla" olevaa sarjaa pelaamaan yhdistettynä. 

Osallistumismaksu ja edustusoikeus
Osallistumisoikeus on kaikilla SSBL:n Etelä-Suomen alueen jäsenseuroilla. Kaikilla joukkueen pelaajilla on oltava voimassa oleva pelipassi sekä edustusoikeus siihen seuraan, jossa pelaaja Alueliigassa pelaa. A-C -ikäiset pelaajat voivat pelata vain yhdessä joukkueessa ikäluokkaa kohden. D-E -ikäluokissa noudatetaan edustusoikeusasioissa Pelimaailman sääntöjä ja F-ikäluokassa Kisamaailman sääntöjä. 

Osallistumismaksut:
B-, C-, D- ja E-pojat /-tytöt         290,- / joukkue
F-pojat /-tytöt                        200,- / joukkue 

Erotuomareiden matkakulut ja asettelukulut sisältyvät osallistumismaksun hintaan. Tämä takia osallistumismaksuja on hieman jouduttu nostamaan. 

Erotuomaripalkkioissa on käytössä kaudesta 2019-20 alkaen keskitetty maksujärjestelmä. 

Erotuomaripalkkiot laskutetaan joukkueilta erikseen osallistumismaksun lisäksi. 

Ilmoittautumisten tulee olla perillä seuraavasti:
B- ja C-pojat / tytöt                 perjantai 6.9.2019
D-, E- ja F-pojat / tytöt           perjantai 4.10.2019 

Ilmoittautumiset seuran tunnuksilla www.palvelusivusto.fi/fb

Sarjajärjestelmä
Lopulliset sarjakohtaiset sarjajärjestelmät ja lohkojaot selviävät luonnollisesti vasta ilmoittautumisten jälkeen. Sarjat alkavat alkulohkoissa lokakuussa ja päättyvät maalis-huhtikuussa. Lohkojen parhaimmisto selviää pudotuspeleihin, joista joukkueilla on mahdollisuus edetä 25.4 tai 26.4.2020 PK-seudulla järjestettävään lopputurnaukseen.

Säännöt
Alueliigassa noudatetaan SSBL:n turnausmuotoisten sarjojen kilpailusääntöjä seuraavin tarkennuksin: 

-Peliaika on 2x20 min. *) (viim. 3 min. tehokasta peliaikaa). Mikäli peli on tasan, pelataan runkosarjan otteluissa 5 min. jatkoaika. Jatkoaika päättyy, mikäli jompikumpi joukkueista tekee hyväksytyn maalin. Mikäli jatkoajalla ei synny maalia, ottelu päättyy tasan. Jatkoaika päättyy myös ennen täyttä aikaa, mikäli ottelulle varattu vuoroaika loppuu! 

*) F-juniorien peliaika on 2x18 min. Tasatilanteessa ei jatkoaikaa. Kentän koko voi vaihdella 12x24m - 20x40m välillä. Kentän koosta päättää kotijoukkue. Otteluissa noudatetaan muilta osin kisamaailman sääntöjä ja ohjeistuksia. 

-Pudotuspeliotteluissa joukkueiden omilla vuoroilla, joissa voittaja on saatava selville suoritetaan tasatilanteessa suoraan (ilman jatkoaikaa) RL-kilpailu. 

-Lopputurnauksessa tasatilanteessa ensin 10 min. jatkoaika äkkikuolemalla. Mikäli jatkoaika ei tuo ratkaisua, ratkaistaan ottelun voittaja RL-kilpailussa. 

-RL-kilpailu suoritaan SSBL:n kilpailusääntöjen 40§ määräämällä tavalla (5 laukojaa/joukkue). 

-Henkilökohtaisia pistetilastoja ei sarjajärjestäjän taholta pidetä Alueliigan otteluissa. 

-Otteluissa käytetään Alueliigan omaa pöytäkirjamallia. 

-HUOM! Otteluiden keskeytyssääntö (12 maalin ero) on voimassa alueliigassa SSBL:n kilpailusääntöjen 42§ määräämällä tavalla. 

Erotuomarit
Erotuomariasettelusta Alueliigassa vastaa SSBL ja tuomariasettelun suorittaa SSBL:n valitsema erotuomariasettelija. Erotuomareiden asettelukulut sisältyvät sarjan osallistumismaksun hintaan. 

-Erotuomarit asetellaan Alueliigan otteluihin sbet-järjestelmään ja alueliigassa erotuomarimaksuissa on tästä kaudesta alkaen käytössä sama keskitetty erotuomareiden maksujärjestelmä kuin SSBL:n varsinaisessa sarjatoiminnassa.  

-Alueliigasta tulee seuroille erillinen lasku erotuomarimaksuista samaan tapaan kuin SSBL:n varsinaisessa sarjatoiminnassa.  

-Erotuomarimaksulaskuun tulee lisäksi sama n. 2,5€/ottelu/joukkue järjestelmän maksatuskulu kuin SSBL:n varsinaisessa sarjatoiminnassa.  

Erotuomarit asetellaan ao. tavalla. 

Runkosarjan ottelut:
-B-junioreiden otteluihin asetellaan kaksi erotuomaria/ottelu
-Kaikissa muissa sarjoissa asetellaan yksi erotuomari/ottelu  

Karsinta- ja pudotuspeliottelut sekä lopputurnaus:
-D-junioreissa ja nuoremmissa ikäluokissa asetellaan yksi erotuomari/ottelu
-Kaikissa muissa sarjoissa asetellaan kaksi erotuomaria/ottelu
-Lopputurnauksessa kaikkiin otteluihin asetellaan kaksi erotuomaria/ottelu 

Erotuomarimaksut: 

D - F -juniorit:
1
erotuomari 23€ / joukkue
2 erotuomaria 26€ / joukkue (vain lopputurnaus)  

B – C -juniorit:
1 erotuomari 25€ / joukkue
2 erotuomaria 40€ / joukkue 

Ottelun järjestäminen & ottelusiirrot
Kaikki Alueliigan ottelut pelataan kotijoukkueena olevan joukkueen omalla harjoitusvuorolla. Joukkueilla tulee olla vähintään tunnin mittainen vakiovuoro salibandykaukalossa (pois lukien F-pojat/tytöt, joissa noudatetaan KisaMaailman sääntöjä).  

Vuoron tulee olla arkipäivänä ja sen alkamisajan tulee olla ma-to klo 17- 21 välillä ja pe klo 17-19 välillä.  

Mikäli joukkueiden kotipaikkakuntien välinen etäisyys ylittää 30 km voi ottelu alkaa aikaisintaan klo 18.00. Sarjajärjestäjä auttaa joukkueita tarvittaessa vuorojen kanssa ja hyväksyy ottelupaikat.  

Otteluissa on oltava vähintään yksi toimitsija kotijoukkueen järjestämänä. 

Kotijoukkue on velvollinen heti ottelun jälkeen päivittämään lopputuloksen tulospalvelujärjestelmään.  

Lisäksi ottelun pöytäkirja pelaajaluetteloineen on skannattava liittoon jan.kondo(at)salibandy.fi mikäli ottelussa tulee PR3 rangaistus tai ottelusta tehdään protesti. 

"Ei toivotut" ottelupäivät tulee ilmoittaa perusteluineen jo ilmoittautumisvaiheessa. Kaikkia toivomuksia ei välttämättä voida toteuttaa. Ottelusiirtoja ei pääsääntöisesti hyväksytä kauden aikana.

SSBL:n muun kilpailutoiminnan osuessa päällekkäin Alueliigan ottelun kanssa tai mikäli ottelusiirto on joukkueesta riippumaton ja se toimii asian ilmoittamisessa viipymättä, ei siirtomaksua peritä. Muissa tapauksissa ottelun siirtomaksu on 40€.

 

Sarjan päivystys ja yhteydenotot:

SSBL vastaa Alueliigasta. Alueliigan sarjajärjestäjät ovat SSBL:n Etelä-Suomen aluevastaavat Terho Laaksonen (otteluohjelmat, ilmoittautumiset) ja Jan Kondo (ilmoittautumiset, tulospalvelu, kurinpito). Alueliigassa on omat päivystysaikansa, joka on ma-to klo 17-18 välisenä aikana. Sarjan asioista voi lähettää sarjajärjestäjille sähköpostia milloin vain, mutta sähköposteihin vastataan päivystysajan puitteissa. Erittäin akuuteissa asioissa voi olla yhteydessä myös muina aikoina. Akuutteja asioita ovat esim. protesti, ottelunsiirto joukkueista riippumattomasta syystä kuten akuutti saliongelma. Näissä tapauksissa kannattaa laittaa ensin tekstiviesti. 

Terveisin alueliigan sarjavastaavat, 

Terho Laaksonen                                                Jan Kondo
terho.laaksonen(at)salibandy.fi                         jan.kondo(at)salibandy.fi
0400-529011                                                       0400-529009

 

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.