Kilpailukutsu ja säännöt

Suomen Salibandyliitto järjestää kaudella 2017 – 2018 Etelä-Suomen alueen juniorijoukkueille (pojat & tytöt) Etelä-Suomen Alueliigan. Sarjan tavoitteena on tarjota alueen joukkueille kaivattuja lisäpelejä SSBL:n viikonloppuisin pelattavien turnausmuotoisten sarjojen rinnalla. Alueliigaa pelataan joukkueiden omilla vuoroilla arkisin, pois lukien lopputurnaus, joka järjestetä lauantaina 5.5.2018 Helsingissä.

 

Sarjat ja ikäluokat

A-tytöt (1998 ja myöhemmin syntyneet)
B-tytöt (2001 ja myöhemmin syntyneet)
C-tytöt (2003 ja myöhemmin syntyneet)
D-tytöt (2005 ja myöhemmin syntyneet)
E-tytöt (2007 ja myöhemmin syntyneet)
F-tytöt (2009 ja myöhemmin syntyneet)
   
A-pojat (1997 ja myöhemmin syntyneet)
B-pojat kilpa (2000 ja myöhemmin syntyneet)
B-pojat haastaja (2000 ja myöhemmin syntyneet)
C-pojat kilpa (2002 ja myöhemmin syntyneet)
C-pojat haastaja (2002 ja myöhemmin syntyneet)
D-pojat kilpa (2004 ja myöhemmin syntyneet)
D-pojat haastaja (2004 ja myöhemmin syntyneet)
E-pojat kilpa (2006 ja myöhemmin syntyneet)
E-pojat haastaja (2006 ja myöhemmin syntyneet)
F-pojat kilpa (2008 ja myöhemmin syntyneet)
F-pojat haastaja (2008 ja myöhemmin syntyneet)


Mikäli saman ikäluokan kilpa- ja haastajasarjoihin ei saada riittävästi joukkueita, jotta ne voitaisiin pelata erillisinä sarjoina, tullaan nämä kaksi "saman kirjaimen alla" olevaa sarjaa pelaamaan yhdistettynä.

Ilmoittautumisten jälkeen sarjajärjestelmää rakennettaessa, pyrimme aina siihen, että joukkueet saisivat mahdollisimman tasaisia pelejä, mikäli vain imoittautuneiden joukkueiden määrä tämän mahdollistaa. Kaikissa sarjoissa pyritään esimerkiksi pelaamaan jatko-ottelut siten, että joukkueet jaetaan vielä ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

 

Osallistumismaksu ja edustusoikeus

Osallistumisoikeus on kaikilla SSBL:n Etelä-Suomen alueen jäsenseuroilla. Kaikilla joukkueen pelaajilla on oltava voimassaoleva pelaajalisenssi sekä edustusoikeus siihen seuraan, jossa pelaaja Alueliigassa pelaa. A-C -ikäiset pelaajat voivat pelata vain yhdessä joukkueessa ikäluokkaa kohden. D-E -ikäluokissa noudatetaan edustusoikeusasioissa Pelimaailman sääntöjä ja F-ikäluokassa Kisamaailman sääntöjä.


Osallistumismaksut:

A-, B-, C-, D- ja E-pojat / tytöt        250,- / joukkue
F-pojat / tytöt        150,- / joukkue


Ilmoittautumisten tulee olla perillä seuraavasti:

A-, B- ja C-pojat / tytöt         perjantai 8.9.2017  ILMOITTAUTUMINEN ON KÄYNNISSÄ !!!
D-, E- ja F-pojat / tytöt            perjantai 6.10.2017 
 ILMOITTAUTUMINEN ALKAA SYYSKUUN ALUSSA !!!

Sarjajärjestelmä

Lopulliset sarjakohtaiset sarjajärjestelmät ja lohkojaot selviävät luonnollisesti vasta ilmoittautumisten jälkeen. Sarjat alkavat alkulohkoissa syys-lokakuussa ja päättyvät maalis-huhtikuussa. Lohkojen parhaimmisto selviää pudotuspeleihin, joista juniorijoukkueilla on mahdollisuus edetä lauantaina 5.5.2018 Helsingissä järjestettävään lopputurnaukseen.

 

Säännöt

Alueliigassa noudatetaan SSBL:n turnausmuotoisten sarjojen kilpailusääntöjä seuraavin tarkennuksin:

  • Peliaika on 2x20 min. *) (viim. 3 min. tehokasta peliaikaa). Mikäli peli on tasan, pelataan 5 min. jatkoaika. Jatkoaika päättyy, mikäli jompikumpi joukkueista tekee maalin. Mikäli jatkoajalla ei synny maalia, ottelu päättyy tasan. Jatkoaika päättyy myös ennen täyttä aikaa mikäli ottelulle varattu vuoroaika loppuu!

    *) F-juniorien peliaika on 2x18 min. Tasatilanteessa ei jatkoaikaa. Kentän koko voi vaihdella 12x24m - 20x40m välillä. Kentän koosta päättää kotijoukkue. Otteluissa noudatetaan muilta osin kisamaailman sääntöjä ja ohjeistuksia.
  • Otteluissa, joissa voittaja on saatava selville suoritetaan suoraan (ilman jatkoaikaa) rangaistuslaukauskilpailu (pois lukien lopputurnaus, jossa pelataan ensin 10 min. jatkoaika)

  • Henkilökohtaisia pistetilastoja ei sarjan järjestäjän taholta pidetä Alueliigan otteluissa.

  • Otteluissa käytetään Alueliigan omaa pöytäkirjamallia.

 

Erotuomarit

Erotuomariasettelusta vastaa Uudenmaan Salibandyerotuomarikerho (USBEK) ry. Erotuomariasettelukustannuksista vastaa sarjajärjestäjä. Erotuomarit asetellaan otteluihin seuraavasti:

Sarjaottelut:

  • A- ja B-junioreiden otteluihin kaksi erotuomaria
  • Kaikissa muissa sarjoissa yksi erotuomari

Karsinta ja playoff -ottelut:

  • D-junioreissa ja nuoremmissa ikäluokissa yksi erotuomari
  • Kaikissa muissa sarjoissa kaksi erotuomaria

Erotuomarimaksut:

D - F -juniorit: 1 erotuomari 22,- / joukkue
  2 erotuomaria 24,- / joukkue (vain lopputurnaus)
     
Muut sarjat: 1 erotuomari 24,- / joukkue
  2 erotuomaria 35,- / joukkue

 Joukkueet maksavat erotuomarimaksut käteisellä ennen ottelun alkua.

Ottelun järjestäminen & ottelusiirrot

Kaikki Alueliigan ottelut pelataan kotijoukkueena olevan joukkueen omalla harjoitusvuorolla. Joukkueilla tulee olla vähintään tunnin mittainen vakiovuoro salibandykaukalossa (pois lukien F-pojat/tytöt, joissa noudatetaan KisaMaailman sääntöjä). Vuoron tulee olla arkipäivänä ja sen alkamisajan tulee olla klo 17.00 - 21.00 välillä. Mikäli joukkueiden kotipaikkakuntien välinen etäisyys ylittää 30 km voi ottelu alkaa aikaisintaan klo 18.00. Sarjajärjestäjä auttaa joukkueita tarvittaessa vuorojen kanssa ja hyväksyy ottelupaikat. Otteluissa on oltava vähintään yksi toimitsija kotijoukkueen järjestämänä.

Kotijoukkue on velvollinen heti ottelun jälkeen päivittämään lopputuloksen tulospalvelujärjestelmään. Lisäksi ottelun pöytäkirja on scannattava sarjajärjestäjälle (petteri.bergman(a)floorball.fi) viimeistään ottelun jälkeisenä arkipäivänä.

"Ei toivotut" ottelupäivät tulee ilmoittaa perusteluineen jo ilmoittautumisvaiheessa. Kaikkia toivomuksia ei välttämättä voida toteuttaa. Ottelusiirtoja ei pääsääntöisesti hyväksytä kauden aikana. SSBL:n muun kilpailutoiminnan osuessa päällekkäin Alueliigan ottelun kanssa tai mikäli ottelusiirto on joukkueesta riippumaton ja se toimii asian ilmoittamisessa viipymättä, ei siirtomaksua peritä. Muissa tapauksissa ottelun siirtomaksu on 40,-.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa täältä.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSector AlarmSokos HotelsSubwayTeho sportTuplaUnihocVeikkausViking LineVW-HyötyautotXZ
Fais est. 1993TalgrafStadium

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.