Miesten Salibandyliigan tapahtumaottelut

Viimeksi päivitetty 11.9.2019 18:01

Tapahtumaottelut värittävät miesten Salibandyliigakautta

Jäähallipelejä, sirkusottelu, Espoon Derby, Kiusataan vain kentällä ja niin edelleen. Tapahtumaotteluissa on tällä kaudella mukana lähes jokainen joukkue miesten Salibandyliigasta. Ottelut ovat nimensä veroisia ja suuremmaksi tehtyjä elämyksiä, joissa tiivistyy liigaseurojen, Salibandyliigan ja Salibandyliiton toimijoiden yhteistyö. Otteluiden järjestelyitä tuetaan liigan toimesta rahallisesti kuin myös liigan sekä liiton toimesta henkilöresurssein.

Tapahtumaottelut_980x400_banneri.png

 

Viime vuonna tapahtumaotteluiden tukea haki kahdeksan seuraa, joille kaikille sitä myönnettiin. Yhteensä tapahtumaotteluita oli yhdeksän, joiden yleisökeskiarvo oli upea 1518, mikä on yli kaksi kertaa koko runkosarjan yleisökeskiarvon. Tuella haluamme rohkaista seuroja järjestämään suurempia ja vaikuttavampia tapahtumia. Poikkeukselliset tapahtumat toki lisäävät seurojen työtä niiden parissa, mutta kääntäisin asian mahdollisuudeksi, että seurat pääsevät oppimaan uutta ja kehittämään tapahtumaosaamistaan. Lajiliittona tehtävämme on tukea seuraa, paitsi taloudellisesti, myös henkilö- ja viestintäresurssiemme sekä kontaktiemme avulla”, kertoo Salibandyliiton tapahtumien ja fanikulttuurin kehityspäällikkö Janne Bruun.

SPV:n urheilutoimenjohtaja ja päävalmentaja Tommy Koponen pitää tapahtumaotteluiden tukikonseptia tärkeänä uudistuksena ja merkityksellisenä kädenojennuksena liigajoukkueita kohtaan. "Teimme viime kaudella uuden katsojaennätyksen tuetussa tapahtumaottelussamme (yli 1800 katsojaa). Aloitimme seuramme 25-vuotisjuhlavuoden sillä ja tänä vuonna synttärivuotemme päättyy tähän peliin. Tuomme esille teemaa ja huomioimme erityisesti seuran pitkäaikaisia pelaajia ja seuravaikuttajia. Puitteet ovat hulppeat ja saamme stadionmaisen kokemuksen katsomoiden ollessa ympäri kenttää. Tämä on älyttömän tärkeä tukikonsepti meille ja varmasti muillekin seuroille. Tämä on super tärkeää", Koponen päättää.

Markkinointipäällikkö Toni Nikunen kertoo, että "esimerkiksi Ruotsista on saatu hyviä näyttöjä, miten tapahtumaotteluilla voidaan puhutella tavallista suurempaa väkijoukkoa ja saada Salibandyliigasta kiinnostumaan myös niitä, jotka eivät ehkä jokaiseen otteluun muuten tulisi. Tapahtumien tukeminen auttaa seuroja myös tekemään uusia kokeiluja, koska jokaisen ottelutapahtuman taloudellista riskiä ei tarvitse kantaa kokonaan itse. Tuettujen tapahtumaotteluiden lisäksi on luvassa muitakin poikkeavia otteluita, sillä niitä on luvassa esimerkiksi  Ähtärissä, Idea Parkissa ja Mikkelissä, kaupungeissa ja paikkakunnilla, joilta ei ole edustusta Salibandyliigassa.

Welhojen (Kuopio) toiminnanjohtaja Panu Lappi: "Salibandyliiton tapahtumaottelun tukikonsepti tuo helpotusta jäähalliottelumme järjestelyihin mm. infran ja markkinoinnin osalta. Kuopiossa pelattavaan jäähalliotteluun tarvitaan esimerkiksi jäänpeittolevyjä Helsingin jäähallilta, joiden vuokraamisessa Salibandyliitto on toiminut välikätenä. Lisäksi tapahtuma on näkynyt Salibandyliiton tiedotuskanavissa tehden tapahtumaamme näkyväksi."

Tapahtumaotteluiden kauden avaa Kuopio-Jyväskylä Battle: lisätietoja tästä

Ohessa tuetut tapahtumaottelut.

Tapahtumapvm. Järjestävä seura Ottelu Teema/erikoisuus
21.9.2019 Welhot

Welhot - Happee
Naisten liigaottelu: Welhot - O2

Jäähalliottelut miesten ja naisten Salibandyliiga
28.9.2019 Happee Happee - SPV Jäähalliottelu
5.10.2019 OLS OLS - Tiikerit Kiusaa vain kentällä -teemaottelu
30.10.2019 TPS TPS-Happee Opiskelijatapahtuma
14.12.2019 Steelers Steelers-LASB Ilmoitetaan lähempänä
18.12.2019 EräViikingit ErVi - TPS Pikkujoulurieha
29.12.2019 SPV SPV-Indians Juhlavuoden päätös, Seinäjoki Areena
11.2.2020 Classic Classic - Oilers, sirkusottelu Sirkusottelu

Näiden lisäksi joukkueet ovat teemoittaneet kotiotteluita ja järjestävät tuen ulkopuolisia tapahtumaotteluita.

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadium

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.