Video: “Joskus me shoppaillaan, joskus me riidellään. Me pidetään hauskaa.”

Katso, mitä yhdenvertainen salibandy käytännössä ja Iceheartsin toteuttamana on.

Wihurin rahasto esittelee Facebook-videossaan, mitä yhdenvertainen salibandy Iceheartsin toteuttamana käytännössä on.

Videolla kolmetoistavuotias Elif Amin hengailee nutalla, seuraa tubettajia ja ärsyyntyy, kun pikkusisko koskee hänen meikkeihinsä. Vantaan Mikkolan Icehearts-tiimissä salibandya pelaava Elif on yksi yli 600 lapsesta ja nuoresta, joiden kasvua Icehearts-järjestö tukee.

Lue lisää Iceheartsista

Wihurin rahasto myönsi viime vuoden haussa apurahan Icehearts-toimintamallin kehittämiseen. Iceheartsissa uskotaan varhaisen puuttumisen voimaan syrjäytymisen ehkäisemisessä. Icehearts on sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tukena antamalla lapselle aikuisen, joka lupaa olla läsnä hänen elämässään täysi-ikäiseksi asti.

Salibandyliitto on sitoutunut urheiluyhteisön yhteisiin Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin, joihin kuuluu ”jokaisen tasavertainen mahdollisuus liikuntaan ja urheiluun”. Salibandyliitto käynnistikin toimintaansa ja sisäistä toimintakulttuuriansa koskevan yhdenvertaisuussuunnittelun syksyllä 2015.

Yhdenvertaisuudella tarkoitetaan syrjimättömyyttä iän, sukupuolen, etnisen alkuperän, toimintakyvyn, kielen, uskonnon tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Lue lisää yhdenvertaisesta salibandysta

Jaa artikkeli