Veera Kauppi johti Suomen murskavoittoon Norjasta

Veera Kauppi takoi tehot 4+1, kun Suomi löi MM-kaukalossa Norjan 10-1.

Suomi voitti myös toisen ottelunsa salibandyn naisten MM-turnauksessa Bratislavassa, kun Norja kaatui lukemin 10-1. Maanantaina Suomi kohtaa alkusarjan päätöksessään Latvian.

Reilusta voitosta huolimatta Suomen valmentaja Irina Peltola ei hihkunut riemusta. 
– Ensimmäinen erä oli aika huolimatonta peliä meiltä. Tehtiin pallollisena paljon virheitä ja lähdettiin laiskasti omiin. Lasse Kurronen ottikin aikalisän (Suomen johtaessa 4-1) ja yritti saada ryhtiä porukkaan.Ensimmäisessä erässä ei sitä oikein saatu, toinen meni jo vähän paremmin. Kolmannessa alkoi olla sitä peli-iloa, jota erätauolla peräänkuulutettiin.

Hän harmitteli että joukkuetta oli vaikea virittää etukäteen heikompaa Norjaa vastaan.
– Täytyy myöntää että se oli nyt vaikeaa eilisen Tshekki-pelin jälkeen. Parhaamme yritettiin, mutta ei näemmä ihan onnistuttu saamaan sitä asennetta, jolla näitä pelejä pitää pelata.

Neljän maalin iltaa viettänyt Veera Kauppi näki ottelun kulun samankaltaisena.
– Enemmän oli henkisessä puolessa parannettavaa koko pelin ajan. Alussa ei oltu läsnä, mutta päästiin jatkossa paremmin mukaan.

Kauppi pelaa Suomen nuorisokentässä, jossa sentterinä on Mira Wickman ja oikeassa laidassa Jenna Saario, joka on vielä tähän asti korvannut sairastelun vuoksi sivussa olleen Oona Kaupin. Tässä Veera Kauppi ei näe kuitenkaan ongelmaa.
– Viisikkopalavereita on pidetty aika paljon ja kuvioita käyty läpi. Jenna on hypännyt hyvin oikeaan laitaan mukaan. Yhteistyö sujuu ja lapa löytyy.

Suomi otti ohjat heti alusta asti, mutta etenkin avauserässä maalivahti Noora Vuorela joutui venymään paikkaamaan huolimattomuusvirheitä. Avausosuman nosti ensimmäisellä MM-maalillaan Jenna Saario Veera Kaupin laukauksen paluupallosta, ja seuraavan iski ylivoimalla Kauppi itse vastustajan lahjoittamasta pallosta. Kun Elina Kujala osui kahdessa perättäisessä vaihdossaan lukemiksi jo 4-0, oli taistelu voitosta käytännössä ohi.

Norjan Julie Gidske kiskaisi ylivoimalla komean kavennuksen aivan vasempaan yläkulmaan, mutta ottelu pelattiin loppuun Suomen määrätessä täysin tahdin. Sinivalkoisilla oli tilaa jopa herkutella maalipaikoissa ylimääräisiä syöttöjä ja hakea kauniita maaleja, joita olisi tarkemmalla viimeistelyllä nähty vielä toinen mokoma lisää.

Veera Kauppi näytti kolmannessa erässä vielä kahdesti maalinteon mallia ja nousi tehoillaan 4+1 ottelun hahmoksi. Elina Kujala kokosi saldon 2+2 ja Jenna Saario sekä Silja Eskelinen 1+1.

Suomen kokoonpanosta puuttuivat vielä vilustumisiaan parantelevat Oona Kauppi ja Minna Kallio.

Salibandya, Bratislava

Naisten MM-turnaus, alkulohko A

Suomi – Norja 10-1 (4-1, 3-0, 3-0)

1. erä: 9.17 Jenna Saario (Veera Kauppi) 1-0, 4.22 Kauppi 2-0 yv, 7.03 Elina
Kujala (Kristiina Kauppila) 3-0, 9.17 Elina Kujala (Laura Manninen) 4-0, 12.29
Julie Gidske (Tone Einstulen) 4-1 yv.
2. erä: 23.18 Ella Alanko (Silja Eskelinen) 5-1, 24.00 Kauppi (Saario) 6-1,
27.49 Karoliina Kujala (Elina Kujala) 7-1.
3. erä: 43.44 Kauppi 8-1, 53.25 Eskelinen (Elina Kujala) 9-1, 54.29 Kauppi (Nina Rantala) 10-1.

Torjunnat:
Noora Vuorela Suomi 8+1+0=9,
Thea Kristine Ekholt Norja 10+4+5=19.

Jäähyt: Suomi 2×2 min, Norja 2×2 min.

Erotuomarit: Jörgen Andersson ja Daniel Dufvenberg, Ruotsi.

Yleisöä: 234.

Suomen parhaana palkittiin Veera Kauppi.

Jaa artikkeli