Turussa kolkuteltiin katsojaennätystä – NST:n maalintekovoima liikaa FBC Turulle

Turussa 1 293 salibandyn seuraajaa pääsi seuraamaan FBC Turun ja NST:n Divari-kohtaamista Kupittaan uudessa sisäpalloiluhallissa.

Yleisömäärä jäi vai hieman Divarin katsojaennätyksestä. Ennätys on vuodelta 2015, LASB:n ja Steelersin paikallisottelua oli tuolloin seuraamassa 1 335 katsojaa.

NST otti pelissä komennon jo ensimmäisillä minuuteilla, kun se siirtyi nopeasti 2–0-johtoon Arto Vainikaisen ja Eetu Leskisen maaleilla.
– Alku oli meiltä todella huono. En tiedä vaikuttiko kaikki tämä ylimääräinen härdelli peliä ennen joukkueen keskittymiseen. Teimme pelin alussa useita helppoja virheitä, FBC Turun päävalmentaja Teemu Vainio harmitteli.

Lappeenrantalainen NST ratkaisi ottelun lopullisesti kolmannessa erässä. Erän alkupuolella 30 sekunnin sisään osuivat sekä Joonatan Kovanen että Otto Valavuo. Loppunumerot 4–7 iski NST:n Juuso Kekki.
 
Kotijoukkueen leirissä tunnustettiin, että peliä ennen kopissa oli ylimääräistä virinää.
– Kyllä se erilaista oli tulla tänne uuteen halliin ja alkaa ennen peliä kokoamaan laitoja. Kyllä erilaisen tunnelman aisti, mutta oli hienoa päästä pelaamaan täällä, FBC:n Aleksi Havia sanoi.

– Aivan upea halli. Tällaiset pelipaikat palvelevat peliä ja yleisöä loistavasti, toisin kuin ne jumppasalit, joissa joskus pelataan, totesi NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka.
 
Kaukalon ulkopuolella turkulaiset tiedottivat uudesta yhteistyösopimuksesta. Salibandyseura FBC Turku ja jääkiekkoseura TUTO Hockey ovat perustaneet uuden yhteisen taustayhtiön, FBC Turku Oy:n. Uuden yhtiön tavoitteena on luoda molempia lajeja ja seuroja hyödyntävää synergiaa. Uuden yhtiön toiminnalla halutaan tukea erityisesti kummankin seuran edustusjoukkueiden toimintaa.
 
FBC Turun nimi, logo ja värit pysyvät edelleen salibandyparketeilla, vaikka TUTO Hockey on uuden yhtiön pääomistaja 51 prosentilla.
– Kummallakin seuralla säilyvät omat nimet, logot ja värit, ainoastaan taustavoimat yhdistyvät ja sama toimisto pyörittää kummankin toimintaa, TUTO Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää sanoi.

Yhtenä maalina on tulevaisuudessa nostaa FBC Turku Salibandyliigaan.
– Liiga on pitkän aikavälin tavoite. Nyt meillä on olosuhteet uuden hallin myötä kunnossa ja seuran taustalla tapahtuu kehitystä. Liigapaikkaan tarvitaan kuitenkin vielä useita steppejä, FBC Turun edustusjoukkueen manageri  Antti Vääri toppuutteli.

Turun palloiluhalli

Teksti: Antti-Jussi Korhonen.
Kuvat: Anssi Koskinen.

Jaa artikkeli