Suomi puolustustaistelusta MM-finaaliin - Sveitsi kaatui 3-1

My Kippilä laukoi kaksi maalia ja Nina Rantala yhden, kun Suomi löi Bratislavan MM-finaalissa Sveitsin 3-1.

Suomi pelaa neljännen kerran peräkkäin salibandyn naisten MM-finaalissa kaadettuaan illan välierässä Sveitsin 3-1. Vastustaja tulee myöhäisottelusta Ruotsi – Tshekki.

Suomen sankariksi nousi varovaisesti ja tarkasti pelatussa ottelussa puolustaja My Kippilä, joka laukoi toisessa erässä ottelun avausmaalin ja naulasi loppusekunneilla viimeisen niitin rangaistuslaukauksesta. Avausosuma oli upea, kun Kippilä pommitti pallon verkkoon Veera Kaupin pitkästä poikkisyötöstä. kauas ei jäänyt tasoltaan lopun rangaistuslaukauskaan, jossa Kippilä kiepahti ympäri ennen kuin nosti pallon kämmeneltä ohi maalivahti Lara Heinin.

– Helppoahan tuollaisesta syötöstä oli pistää, mutta onneksi tuli tähän, on sitä maalia odotettukin, My Kippilä tiivisti avausosumansa.
Rangaistuslaukaukseen oli takataskussa useampikin vaihtoehto.
Pode [päävalmentaja Lasse Kurronen] tuli kysymään, heitänkö jonkun veivin, mutta sanoin, etten viitsi. Kaikkiaan kyllä vietiin peliä koko ajan ja tehtiin paikoista, siksi voitettiin. Huomiseksi pitää lisätä huolellisuutta, tänään vielä roiskittiin, Kippilä sanoi.

Suomi näytti jo tarraavan lujasti voittoon, kun Nina Rantala kiskaisi maalin edessä olleen Eliisa Alangon pohkeen kautta Suomen 2-0-johtoon kolmannen erän viidennellä minuutilla. Sveitsi pääsi kuitenkin vielä peliin kiinni Sanni Niemisen istuessa jäähypenkillä. Punapaitojen vahva ykkösviisikko sai jauhaa, ja joukkueen ykköstähti Corin Rüttimann pommitti pallon poikkiliikkeestä Tiltu Siltasen taakse.

Sveitsi myllytti vielä tasoitusta kuudella viittä vastaan, mutta kiri katkesi puoli minuuttia ennen summeria, kun erotuomarit katsoivat Flurina Martin pysäyttäneen Suomen korkean purkupallon kädellään jäähyn arvoisesti. Ylivoimalla Suomi hankki vielä ottelun lopullisesti ratkaisseen rangaistuslaukauksen.

– Tämä oli se kuuluisa kisojen stressipeli, Suomen valmentaja Markus Huhtimo muistutti.
– Tässä katsottiin, kuka pääsee huomenna koettamaan, ja jo kahden vuoden takaa Hakametsästä muistan, että välierä Tshekkiä vastaan oli se vaikein.
Tänään pelattiin puolin ja toisin vain kahdella viisikolla, ja Huhtimo näki keskushyökkääjä Katri Luomaniemen siirron kakkosviisikkoon olleen erityisen onnistunut veto.
– Katri teki avausmaalissa hienosti tilaa Veeralle, joka laittoi ratkaisevan syötön ja Mylaittoi pallon hyllylle. Se oli jollain lailla pelin kulminaatiopiste ja vapautti meidänkin kaasujalkaamme.

Salibandya, Bratislava

Naisten MM-turnauksen välierä

Suomi – Sveitsi 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 34.40 My Kippilä (Veera Kauppi) 1-0.
3. erä: 44.11 Nina Rantala (Minna Kallio) 2-0, 52.47 Corin Rüttimann (Seraina Ulber) 2-1 yv, 59.46 Kippilä 3-1 rl.