Suomi puhtaalla pelillä - Puola taipui Wroclawissa 5-0

Suomi voitti myös toisen ottelunsa salibandyn World Gamesissa Puolan Wroclawissa, kun kotiyleisönsä rajusti kannustama Puola taipui 5-0. Perjantaina Suomi lepää, ja lauantaina on ohjelmassa turnauksen välierä.

Torstain myöhäisottelu kulki odotetusti Suomen kontrollissa, ja maaleja syntyi tasaisesti. Sami Johansson nosti itse avausosuman ja syötti toisen maalille nousseelle puolustaja Janne Lammiselle. Toisessa erässä Krister Savonen kiskaisi Eemeli Salinin poikkisyötöstä 3-0, ja Mika Kohonen lapioi Jussi Pihan takatolpalle nostamasta ilmasyötöstä neljännen osuman. Päätösjaksolla Eemeli Salin pohjusti vielä ottelun ykköspelaajan palkintonsa siirtämällä maalin edestä loppunumeroiksi 5-0. Suomen maalin piti puhtaana Santtu Strandberg, joka joutui torjumaan vain muutaman tosipallon.

– Hyvä vastus, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky kehaisi isäntiä.
– Kävin katselemassa ennen meidän peliä USA–Sveitsi-ottelua. Siinä ei USA oikein uskaltanut pelata missään vaiheessa ja menivät mökkiin. Puola uskalsi pelata. Heillä on taitavia yksilöitä. Välillä mentiin turhaan juoksukisoihin mukaan, mutta ehjä saldo omassa päässä, niin ihan ok.

Suomen pienestä kokoonpanosta puuttui ottelun alusta alkaen aamupelin hahmo Peter Kotilainen. Lisäksi Krister Savonen linkutti kolmannessa erässä vaihtoon ja lepäsi ottelun loppuun jääpussi jalassa.

– Peterillä on jotain vanhaa mitä on ollutkin. Savosen tilannetta en nähnyt, enkä ehtinyt vielä kysellä. Onneksi huomenna välipäivä. Toivottavasti saadaan kaikki ukot kuntoon, ettei tarvitse ruveta soittelemaan Suomeen, päävalmentaja pohti.

Puola – Suomi 0-5 (0-2, 0-2, 0-1)

1. erä: 11.38 Sami Johansson (Eemeli Salin) 0-1, 14.32 Janne Lamminen (Johansson) 0-2.
2. erä: 30.24 Krister Savonen (Salin) 0-3, 35.19 Mika Kohonen (Jussi Piha) 0-4.
3. erä: 42.34 Salin (Johansson) 0-5.

Torjunnat:
Maciej Bogdanski Puola 6+8+12=26,
Santtu Strandberg Suomi 4+1+3=8.

Jäähyt: Suomi 0 min, Puola 0 min.

Erotuomarit: Glenn Boström ja Håkan Söderman, Ruotsi.

Yleisöä: 738.

Suomen parhaana palkittiin Eemeli Salin.

Jaa artikkeli