Suomen MM-karsintamylly vastustajan näkökulmasta: "Aivan hirveää"

Belgian maajoukkueessa pelaava OLS:n B-juniori Felix Persyn koki, millaista oli kyykkiä Suomen miesten maajoukkueen hyökkäysmyllyssä.

Normaalisti OLS:n B-junioreissa Oulussa pelaava Felix Persyn koki iltapäivän MM-karsintaryöpytyksen sieltä vastaanottavalta puolelta. Pelin Belgian ykkösviisikossa aloittanut nuorukainen ei kuitenkaan halunnut nauttia katkeraa maljaa pohjaan saakka.

– En ole tottunut, että joka vaihdossa helisee omissa ja olen niin itsekriittinen pelaaja, että suoraan sanottuna meni tunteisiin. Sanoin koutsille, että nyt loppui, nyt en halua enää kentälle, Felix Persyn paljasti ottelun jälkeen.
– Oli kyllä aivan hirveää eikä kyllä ole hirveästi järkeä, että Suomi edes pelaa näitä karsintoja. Mielestäni edellisten kisojen neljän parhaan ei tarvitsisi pelata tällaista tapahtumaa, joka kyllä syö motivaatiota ihan kaikilta. Ainakin itsellä on tällainen tunne, muulta Belgian joukkueelta en ole ehtinyt kysyä. He toki ovat tottuneet pelaamaan suurmaita vastaan ja isoihin tappioihin.

Belgian aikaisemmissa peleissä meno sentään on ollut tasaisempaa. Turnaus alkoi 5-5-tasapelillä Hollantia vastaan, mitä seurasivat tappiot Puolalle 2-9 ja Virolle 4-16.
– Hollantia vastaan olisi pitänyt voittaa, nyt ne vissiin menivät maailmanrankingissa Belgian ohi, ja se on näille paha ja tunteellinen juttu kun Hollanti on Belgian perinteinen arkkivihollinen.

Felix Persynin saamasta luotosta kertovat paikka ykkösviisikon puolustajana ja Suomi-ottelussakin ykkösylivoimassa Suomen Lauri Stenforsin istuessa jäähypenkillä.
– Itsellä on muuten mennyt ihan hyvin, vaikka olen pelannut normaalista poikkeavalla paikalla, kun normaalisti olen sentterinä. Pakkina on kuitenkin sujunut ihan hyvin, valmentaja on kehunut ja itsekin olen ollut tyytyväinen.
Belgian maajoukkueen Persyn arvioi suunnilleen Suomen kolmosdivisioonan porukoiden tasoiseksi.
– Ei ehkä voittaisi kolmosta mutta saattaisi olla jossain keskikastissa. Suomen peli taas näytti todella hyvältä ja pelasivat tosissaan loppuun asti. Veikkaan, että seuraavissa kisoissa ollaan taas maailmanmestareita.

Sunnuntaina Belgia kohtaa Liechtensteinin turnauksen päätösottelussaan, johon joukkue lähtee jopa ennakkosuosikkina.
– Nyt kun sain tänään levätä, huomenna painetaan taas täysillä. Se peli pitää tietysti voittaa, ja sitten onkin kiire kohti kotia, kun on koulussa koeviikko kesken. Muu joukkue jää vielä Tallinnaan juhlimaan, mutta itse lähden heti laivalla ja junalla kotia, oululainen kertoi.

Lue OLS:n sivuilta lisää Felixin tiestä Belgian maajoukkueeseen

felix_persyn_3.jpg

Teksti ja kuvat: Mika Hilska

Jaa artikkeli