Suomen johto suli päätöserässä - Ruotsi vei MM-avauksen 5-4

Suomi nousi toisessa erässä tappioasemasta jo 4–2-johtoon, joka ei kuitenkaan kantanut MM-avauksen loppuun saakka.

Suomi aloitti salibandyn MM-turnauksen Prahassa tappiolla, kun Ruotsi nousi kolmannessa erässä kahden maalin takamatkalta 5–4-voittoon. Ruotsi tarrasi näin lohkovoittoon, kun kumpikin kohtaa vielä ennalta heikommiksi arvioidut Tanskan ja Norjan.

Suomi joutui sekä avauserässä että toisessa tasoittamaan Ruotsin johdon. Jani Kukkola vapautti ensin Peter Kotilaisen puolittaiseen läpiajoon ja löysi sitten maalin edestä Eemeli Salinin, joka luritti maalivahdin alta lukemiksi 2-2. Suomen paras vaihe tänään oli toisen erän toinen puolisko. Krister Savoselta pallon saanut Sami Johansson räpsäytti takakulmaan johtomaalin, ja sitten karkasi Joonas Pylsy maalivahti Eero Kososen oivasta syötöstä sijoittamaan takatolpan juureen lukemiksi jo 4-2.

Kolmannesta erästä tuli kuitenkin Suomelle synkkä, ja se alkoi tummeta seitsemännellä minuutillaan videotarkistuksen myötä. Rasmus Enströmin kaukolaukaus oli kuin olikin käynyt maalin laahusverkkoa nuollen viivan kohtalokkaalla puolella, ja Ruotsi oli enää maalin päässä. Sitten kurotti Ruotsin ykköspyssy Alexander Galante Carlström Suomen maalin kulmalla pallon Mikko Leikkasen lavasta kiskaisten etukulmaan tasoituksen. Ruotsin voittomaali syntyi ylivoimalla herrasmiespelaaja Jussi Pihan ajettua laidassa hiukan turhan kovaa vastustajan kylkeen ja tämän kumoon. Viidellä neljää vastaan Rasmus Enström liidätti nappisyötön takatolpalle ja Emil Johansson napautti loppunumerot ajassa 55.07.

– Vähän jäätiin kolmannessa erässä suorille jaloille, sitä kautta tuli muutama ylivoima ja vastustaja pääsi taas peliin, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky mietti.
– Takaa-ajoasemassa jalkaa kuitenkin taas yllättäen löytyi eli ei voi kuin valmennus mennä itseensä kun ei ohjeistanut tarpeeksi hyvin. Meillä on oppimisprosessi käynnissä tämän viikon ja huomenna päästään pohtimaan tätä ja ylihuomenna mennään taas. Meillä on selkeä tavoite nostaa yksilöitä ylemmälle tasolle, ja tänään saatiin aika mukava mielikuva, missä yksittäiset pelaajamme ovat menossa ja miten jatkamme tästä eteenpäin.
Nykky ei lähtenyt nostamaan tai analysoimaan yksittäisiä pelaajia nimeltä mainiten.
– Joukkueena aina mennään, ja edellisestä oliko se nyt 5–1-tappiosta tehtiin hienoinen nousu mutta vielä ollaan vähän perässä. Johtoasemassa pelatessa tuli muutama henkilökohtainen moka, jotka vastustaja käytti hyväkseen, mutta näistä pitää vain oppia näistä tilaisuuksista jotka ovat eri pelejä kuin liigapelit, päävalmentaja muistutti.

Ville Vuorisen ottelukuviin

Salibandya, Praha

Miesten MM-turnaus

Alkulohko B

Suomi–Ruotsi 4-5 (1-1, 3-1, 0-3)

1. erä: 2.16 Johan Samuelsson (Emil Johansson) 0-1, 16.55 Peter Kotilainen (Jani Kukkola) 1-1.
2. erä: 26.40 Rasmus Enström (Johansson) 1-2, 31.45 Eemeli Salin (Kukkola) 2-2, 36.08 Sami Johansson (Krister Savonen) 3-2, 38.08 Joonas Pylsy (Eero Kosonen) 4-2.
3. erä: 46.07 Enström (Kasper Hedlund) 4-3, 48.17 Alexander Galante Carlström 4-4, 55.07 Johansson (Enström) 4-5 yv.

Torjunnat:
Eero Kosonen Suomi 6+6+4=16,
Johan Rehn Ruotsi 6+4+7=17.

Jäähyt: Suomi 3×2 min, Ruotsi 2 min.

Erotuomarit: Martins Gross ja Martins Larinovs, Latvia.

Yleisöä: 10 113.

Suomen parhaana palkittiin Sami Johansson.

Päävalmentajan haastattelu:

Valokuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli