Suomelle avaustappio opiskelijoiden MM-kaukalossa

Tshekki vei MM-avauksen 6-2 Ville Lastikan ja Miko Kailialan lauottua Suomen maalit.

Suomi aloitti salibandyn opiskelijoiden miesten sarjan turnauksen Puolan Lodzissa tappiolla, kun Tshekki oli vahvempi maalein 6-2. Huomenna Suomi kohtaa Japanin kolmen joukkueen alkulohkossa, jonka kaksi parasta jatkaa perjantain välieriin.

Viisikkonsa 60 minuuttia tiiviinä pitänyt Tshekki jätti Suomen melkein kokonaan ilman selkeitä laukaisupaikkoja ja iski itse terävästi vastaan. Avauserässä Ville Lastikka (kuvassa) sijoitti kaukaa ylivoimalla vasemman tolpan juureen kuitin vastustajan avausmaaliin, mutta perään Tshekki karkasi jälleen keskialueen riistosta ja läpiajosta uuden johdon. Ottelussa hattutempun osunut Marek Matejcik kiskaisi toisessa erässä takayläkulmaan eron kahteen, ja kolmannessa sama mies viimeisteli vastaiskuista tilanteeksi jo 1-5.

Suomi alkoi vetää maalivahti Miro Tuomalaa penkille jo viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa, ja Miko Kailiala onnistui kaventamaan matalalla kaukolaukauksella. Viimeisillä sekunneilla Radek Vales torppasi vielä kulmassa Kailialan selästä läpi laitapalojen ja vapautti Jakub Gruberin lapioimaan loppunumerot tyhjiin.

– Hidas käynnistyminen ja arka alku. Ei oltu ihan valmiita eli ei saatu joukkuetta viritettyä siihen lähtötilanteeseen kuin olisi pitänyt, Suomen päävalmentaja Lasse Eriksson myönsi.
– Ensimmäisessä erässä oltiin arkoja eikä oikein päästy pallolle, toiseen tehtiin pieniä siirtoja ja päästiin paremmin. Kolmannessa saatiin jo vähän painetta aikaan, mutta vastustaja teki maalit ja me emme. Kuusi omiin ja vain kaksi tehtyä, jotka nekin erikoistilanteista, kertoo viisikkopelistämme paljon. Nyt haetaan koko ajan viisikoiden rakenteita ja ne syntyvät tässä vähitellen, Eriksson kertoi.
Päävalmentaja antoi ansaitut kehut myös Tshekin joukkueelle.
– Tshekillä oli hyvä meininki puolustuksessa, pelasivat joukkueena joukkueelle ja maalivahti hoiti loput.
Huomenna Suomi pyrkii varmistamaan välieräpaikkansa ottelussa Japania vastaan.
– Seuraavaksi lähdetään voittamaan se peli ja sitten valmistautumaan toisen lohkon ykkösen kohtaamiseen.

Lue myös: Opiskelijoiden MM-kisat vauhtiin – katso suorana verkossa

Salibandya, Lodz, Puola

Opiskelijoiden MM-turnaus

Suomi – Tshekki 2-6 (1-2, 0-1, 1-3)

1. erä: 10.58 Adam Delong (Marek Matejcik) 0-1, 12.06 Ville Lastikka (Miko Kailiala) 1-1 yv, 18.43 Radek Vales 1-2.
2. erä: 32.58 Matejcik (Ondrej Vitovec) 1-3 yv.
3. erä: 46.44 Matejcik (Marek Brauer) 1-4, 49.50 Matejcik (David Sladecek) 1-5, 53.35 Miko Kailiala 2-5 im, 59.50 Jakub Gruber (Vales) 2-6 tm.

Torjunnat:
Miro Tuomala Suomi 6+7+18=31,
Jakub Levinsky Tshekki 7+8+7=22.

Jäähyt: Suomi 2 min, Tshekki 2 min.

Erotuomarit: Maris Kumerdanks ja Kaspars Kristapsons, Latvia.

Suomen parhaana palkittiin Miko Kailiala.

Otteluvideo:

Jaa artikkeli