Seurakehitys.fi avattu – itsearviointityökalu toiminnan kehittämisen tueksi

Seurakehitys.fi-työvälineen avulla seurojen on mahdollista arvioida omaa toimintaansa eri lähtökohdista ja samalla kehittää yhteistyötä Salibandyliiton kanssa.

Osana salibandyn seurakehittyminen360-ohjelmaa Salibandyliiton jäsenseuroille on avattu sähköinen työväline oman toimintansa arviointiin ja ohjattuun kehittymiseen. Seurakehitys.fi-työväline (www.seurakehitys.fi) on avoinna kaikille Salibandyliiton jäsenseuroille.

Miten päästä mukaan?

Jäsenseurat kirjautuvat sähköiseen työvälineeseen omilla Palvelusivuston seuratunnuksilla (kuvassa kirjautumissivu). Työvälineessä seuran tilanne käydään läpi kolmen eri osa-alueen kautta; nämä ovat hyvä hallinto&johtaminen, urheilun johtaminen sekä viestintä&markkinointi. Työvälineen läpikäyntiä aloitetaan tason yksi kysymyksillä, jotka seuran keskeiset toimijat voivat täyttää omatoimisesti.

Vastaamisen jälkeen Salibandyliiton Seura360-tiimin henkilö ottaa seuraan yhteyttä ja tason vastaukset käydään yhteisesti läpi keskittyen ei-vastausten tuomaan informaatioon.

Kokemuksia seurakehitys.fi-työvälineestä 

Jo työvälineen rakentamisen pilottivaiheessa mukana ollut OLS Salibandyn toiminnanjohtaja Ville Oksa avaa seurakehitys.fi-työvälineen käyttöä seuraavasti:

– Seuratyökalua on ollut näin käyttäjän näkökulmasta suhteellisen helppo käyttää. Pieniä teknisiä ongelmia on paikka paikoin ollut, mutta ne ovat olleet suhteellisen pieniä ja helposti korjattavia eikä seuran näkökulmasta niitä ole itse edes tarvinnut lähteä ratkaisemaan. Ongelmat on hoidettu liiton päässä nopeasti ja hyvin.

– Työkalu tarjoaa meille oivan mahdollisuuden tarkastella ja arvioida missä seuramme tällä hetkellä menee, missä asioissa olemme ehkä onnistuneet ja mitä asioita voimme kehittää. Näen, että oman toiminnan jatkuva arviointi ja tarkastelu on avain seuran kehittämiseen kaikilla toiminnan osa-alueilla.

Salibandyliiton seurakehittäjä Mika Saastamoinen ajatukset seurakehitys.fi-työvälineestä ovat seuraavat:
– Työvälineen kysymyksien läpikäynnissä on toki useita hyötyjä seuroille, mutta itse näen yhteisen keskustelun niin seuran sisällä kuin seuran ja Salibandyliiton henkilöiden välillä tuovan uudenlaista lisäarvoa seurojen arjen kehittämiseen.

– Salibandyliiton laadukas tuki on mahdollista vain tiedolla ymmärtämisen kautta ja siihen työvälineen vastausten tieto antaa hyvän pohjan. Ensimmäiset seuravierailut ovat menneet todella hyvin ja seurojen iso kiinnostus oman toimintansa pitkäjänteiseen parantamiseen on ollut todella hieno todeta, kun seurojen kanssa on läpikäyty tason yksi ja tason kaksi vastauksia.

Lisätietoja:
Salibandyliiton seurakehittäjä Mika Saastamoinen
puh.044-7170829
email: mika.saastamoinen(at)salibandy.fi

Jaa artikkeli