SBS Wirmo sai kultansa B-tytöissä – EräViikingit kaatui jatkoajalla

SBS Wirmo löi EräViikingit jatkoajalla 5-4 ja koko finaalisarjassa voitoin 3-1.

Mynämäellä tehdään hienoa työtä tyttöjen salibandyssä. Lankalauantaina koitti palkinnon aika, kun SBS Wirmon B-tytöt nappasivat Suomen mestaruuden kaatamalla neljännessä loppuottelussa EräViikingit jatkoajalla maalein 5–4. Näin ottelusarja katkesi vieraskaukalossa Mosahallissa otteluvoitoin 3–1 varsinaissuomalaisten eduksi.

SBS Wirmo pääsi pudotuspeleihin kaikissa tyttöjen valtakunnallisissa sarjoissa. Vaikka A- ja C-tytöissä ei nyt tullut mitalia, kertoo saavutus kovasta tasosta.
– Täällä on tehty pitkäjänteistä työtä. Tytöt ovat pysyneet hyvin joukkueessa, pitkään Wirmoa valmentanut Mika Pietilä sanoi.

Mestarijoukkueen runko koostuu vuosina 2002–04 syntyneistä pelaajista. Jatkuvuus vaikuttaakin Wirmon kannalta olevan kunnossa.
– Pelaajamme käyvät samaa koulua, ja tänne Mynämäelle on muodostunut yhteisö. Käytännössä kaikki, jotka täällä harrastavat salibandyä ovat mukana, Pietilä kuvaili.
Tiivis ja hyvähenkinen porukka auttavat hänen mukaansa siinä, ettei paikkakunnan nuorten tarvitse lähteä esimerkiksi Turkuun pelatakseen.

B-tyttöjen finalistit olivat ansainneet paikkansa kauden huipentumassa.
– Ehdottomasti olen sitä mieltä, että tässä olivat kaksi parasta joukkuetta. Itse asiassa kaikki finalistit menivät mielestäni oikein, kun pronssit menivät Ouluun [SSRA:lle], Pietilä totesi.

Vuosi sitten Wirmo C-tyttöjen SM-kullan. Tuolloinkin finaalisarja katkaistiin nimenomaan jatkoaikavoitolla, silloin kukistui PSS.
Pietilä totesikin Wirmon olevan yleensä vahva tällaisissa tilanteissa. EräViikingit on saanut kokea saman kohtalon ennenkin.
– Viimeisten parin vuoden aikana meille on tullut näitä jatkoaikavoittoja keskinäisissä kohtaamisissa. Nämä ovat aina tiukkoja matseja, koska molemmat ovat hyviä ja hyvin valmennettuja joukkueita, Pietilä vielä kehui loppuotteluvastustajaa.

B-tyttöjen mestaruuden varmistaneen osuman iski Wirmolle Roosa Laihinen.
– Ehkä EräViikingeillä oli jatkoajalla pieni peikko seljässä. Pidimme palloa ja tiesimme, että paikka jossain vaiheessa aukeaa, Pietilä sanoi.
Valmentaja oli jo ehtinyt kysyä Laihiselta päällimmäiset tunnelmat mestaruuden varmistamisesta. Wirmolla oli pari yritystä jo aiemmin jatkoajalla, ja EräViikingeilläkin oma saumansa vastahyökkäyksistä.
– Hän vain kertoi, että kiersi keskelle ja veti kohti maalia, Pietilä naurahti tyytyväisenä mestaruuteen.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

33773545708_2afa84ac24_k.jpg

Teksti: Erno Rautarinta
Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli