Salin, Torkki ja Lepola salibandyn kuukauden pelaajat

Maaliskuun parhaat salibandyssa olivat Eemeli Salin, Jenni Torkki ja Benjamin Lepola.

Salibandyn kuukauden pelaajiksi on valittu maaliskuussa Salibandyliigassa Classicin Eemeli Salin, naisten Salibandyliigassa SB-Pron Jenni Torkki ja Divarissa Karhujen Benjamin Lepola.

Salibandyliigan kuukauden pelaaja on Classicin ja maajoukkueen hyökkääjä Eemeli Salin, 27, joka tämän viikon lauantaina tavoittelee Superfinaalissa Helsingin Hartwall Areenalla kolmatta perättäistä Suomen mestaruuttaan.
– Eemeli Salinin työmoraali kentällä on kunnioitettavaa, maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky perustelee hallitsevan maailmanmestarin valintaa.
– Siinä on junioreille sitä niin sanottua esimerkkiä itsensä likoon laittamisesta.

Eemeli Salin ja Classic ovat voittaneet Salibandyliigassa runkosarja ja meneillään olevat pudotuspelit mukaan lukien 32 perättäistä liigaottelua ja selviytyivät Superfinaaliin katkaisten sekä puolivälierä- että välieräsarjat suoraan neljässä ottelussa. Salin keräsi runkosarjan 26 ottelussaan tehot 29+13=42 ja plusmiinustilastoon komean saldon +48. Pudotuspelien kahdeksassa ottelussa hän on tehnyt 13 maalia ja syöttänyt kahdeksan.

SB-Pron hyökkääjä Jenni Torkki nähdään samoin lauantaina Superfinaalissa, kun SB-Pro hakee revanssia viime kevään finaalivastustajastaan Classicista. Vastikään 18 vuotta täyttänyt Torkki on tehnyt pudotuspeleissä kolme maalia ja syöttänyt yhden, kun SB-Pro on selvittänyt tiensä Superfinaaliin voittamalla puolivälierä- ja välieräsarjansa 3-0. Naisten Salibandyliigan runkosarjassa Torkki pelasi 10 ottelua, joissa syntyi kuusi maalia ja viisi syöttöpistettä. Hän valmistautuu samalla toukokuussa Sveitsissä pelattavaan U19-tyttöjen MM-turnaukseen.

Karhujen hyökkääjä Benjamin Lepolan kausi sai täydellisen huipennuksen, kun hän johti porilaiset ensi kaudeksi Salibandyliigaan. Divarin pudotuspeleissä Karhut löi puolivälierissä Nurmon Jymyn voitoin 2-0, NST:n 2-0 ja finaalisarjassa Loviisan Torin otteluin 3-1. Benjamin Lepola, 26, voitti pudotuspelien pistepörssin tehtyään kahdeksassa ottelussa 10 maalia ja syötettyään neljä.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnoista vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

Miesten sekä naisten Salibandyliigojen kuukauden pelaajat palkitaan lauantaina 21.4. pelattavassa Superfinaalissa.

26523197467_b9297d245b_z.jpg

Kuvat: Esa Takalo ja Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli