Salibandyn kuukauden pelaajat löytyivät Seinäjoelta, Nurmijärveltä ja Joensuusta

Kauden kaasu pohjassa aloittaneet Jyrki Holopainen, Jaana Lirkki ja Kasper Tähkä ovat salibandyn syyskuun pelaajat.

Huippusalibandykausi on täydessä vauhdissa, ja syyskuun suoritusten perusteella valittiin kauden ensimmäiset kuukauden pelaajat. He ovat miesten Salibandyliigassa SPV:n puolustaja Jyrki Holopainen, naisten Salibandyliigassa SB-Pron hyökkääjä Jaana Lirkki ja Divarissa Josban puolustaja Kasper Tähkä.

Jyrki Holopainen iski kaksi maalia ja syötti peräti kuusi, kun viime kevään pronssijoukkue SPV aloitti Salibandyliigan kaksilla voitokkailla maalijuhlilla. Ensin kaatui kotona Seinäjoella OLS 14-6 ja perään Jyväskylän jäähalliottelussa Happee 10-8. Jyrki Holopainen, 31, kirjautti kummassakin mittelössä tehot 1+3, ja samassa kiidossa on plusmiinustilaston neula kivunnut näyttämään jo plus yhdeksää.

Naisten Salibandyliigan viime kausi päättyi toukokuussa SB-Prolle mestaruuden tuoneeseen Jaana Lirkin jatkoaikamaaliin, ja syyskuussa Lirkki on jatkanut siitä, mihin keväällä jäi. Mestarit nappasivat syyskuun kolmessa ottelustaan kaksi kolmen pisteen voittoa sekä jatkoaikavoiton Kooveesta, ja Jaana Lirkillä oli menestyksessä iso osuus. Keskushyökkääjästä laituriksi siirtynyt Lirkki, 29, laukoi kolmessa ottelussa kuusi maalia ja syötti neljä. Energiaa riitti myös oman maalin varjeluun, mistä kertoo plusmiinustilaston lukema plus yhdeksän.

Täksi kaudeksi ÅIF:stä Joensuuhun siirtynyt Kasper Tähkä, 19, laukoi puolustajan paikaltaan neljä maalia ja syötti kolme, kun Josba voitti syyskuun neljästä ottelustaan kolme ja ampaisi heti Divarin piikkipaikalle.

Miesten ja naisten Salibandyliigojen kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

48795040436_4213c639b5_k.jpg

Kuvat: Juha Käenmäki ja Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli